Kultni TV turnir šampiona u Doboju - najjači na svetu: 21 kontinentalna titula i 150 državnih kruna na jednom mestu

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.08.23. | 08:01

Spektakl u gradu u Republici Srpskoj od danas do petka. Osam ekipa se bore za trofej, a među njima čak četiri bivša šampiona Evrope – Barselona, Monpelje, Celje i Zagreb, petostruki vladar Afrike i branilac trofeja Al Ahli iz Kaira, desetostruki uzastopni prvak Srbije i pobednik EHF kupa Vojvodina, najbolji tim Makedonije Eurofarm Pelister i domaća Sloga

(od izveštača Mozzart Sporta iz Doboja)

Kada na jednom mestu imate timove koji su osvajali 21 kontinenalnu titulu, 16 u Evropi i pet u Africi, klubovi koji su 150 puta bili državni šampioni (Barselona 30, Monpelje 14, Zagreb 37, od toga 31 Hrvatske, a šest SFRJ, Celje 26, Vojvodina 11, Eurofarm Pelister sedam, Al Ahli 24 i Sloga jednu), onda za taj spektakl možete da kažete da je svetski. Čast da ugosti rukometni krem planete imaće Doboj. Ovaj grad u Republici Srpskoj 54. put organizuje kultni, tradicionalni TV turnir šampiona.

Izabrane vesti

Malo ko može da se pohvali s takvim velikanima, pa nije preterano ako kažemo da je turnir u Doboju najjači na svetu ove godine. Najveće ime sigurno je Barselona, 11 puta najbolji tim Evrope, 30 puta prvak Španije, protekle sezone treća na završnom turniru Lige šampiona u Kelnu, a pre toga dva puta u nizu najbolja na Starom kontinentu. Monpelje i Zagreb su po dva puta bili na krovu Evrope, a Celje jednom.

Uz četiri bivša šampina Evrope, tu je i petostruki prvak Afrike Al Ahli iz Kaira koji brani trofej na ovom turniru. Čast da će se nađe u eliti imaće i srpski šampion, 10 puta u nizu najbolji tim naše zemlje i osvajač EHF kupa Vojvodina, a tu je i sedmostruki prvak Makedonije, Eurofarm Pelister iz Bitolja i domaća Sloga koja je pre 11 godina bila šampion Bosne i Hercegovine.

Ekipa su raspoređene u dve grupe sa po četiri kluba. Igraće svako sa svakim po tri utakmice, da bi u petak, poslednjeg dana, bili odigrani mečevi za plasman - za sedmo, peto, treće mesto, kao i finale od 20.15. Kompanije Mozzart biće sponzor ovog turnira.

Na čelu TV turnira šampioja biće veliko ime svetskog rukometa, rođeni Dobojlija, nekadašnji golman Barselone Danijel Šarić. On je predsednik Organizacionog odbora. Nekada jedan od najboljih golmana sveta rekao je da je sve spremno za spektakl.

Potrudili smo se da TV turniru šampiona vratimo stari sjaj, da dovedemo renomirane rukometne klubove i da ponovo postane brend kojim će se ponositi Doboj i Republika Srpska. Mislim da smo na dobrom putu i već sad imamo pozitivne reakcije, ne samo iz našeg okruženja već i iz Evrope. Ljudi su prepoznali naš entuzijazam i o turniru se opet priča u najljepšem svetlu“, istakao je Šarić i dodao:

Turnir će otvoriti predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, kojem zahvaljujemo na podršci, kao i gradonačelniku Doboja Borisu Jeriniću. Pre toga će biti održana parada sporta u 18 časova, a posle otvaranja biće odigrana i prva utakmica između Sloge i Monpeljea. Biće tu još noviteta poput fan-zone i brojnih iznenađenja tokom turnira, pa pozivamo sve da nas posete, a zainteresovanih ima i iz Evrope“, dodao je nekadašnji golman Crvene zvezde.

Tokom rukometne poslastice, 17. i 18. avgusta, gosti Doboja biće članovi rukometne reprezentacije Jugoslavije koja je osvojila zlato na Svetskom prvenstvu 1986. godine. Biće tu treneri Zoran Živković i Abas Arslanagić uz većinu igrača.

Kroz ovaj turnir u Doboju prošli su najveći i najbolji klubovi kao što su Barselona, Sjudad Real, Čehovski Medvedi, Monpelje, kao i najveće zvezde rukometa od Nikole Karabatića, Žeroma Fernandeza, Kirila Lazarova, Mladena Bojinovića, Danijela Šarića...

Na dan svečanog otvaranja turnira ulaz će biti slobodan, dok će narednih dana dnevna karta koštati 10 maraka i za nju će gledaoci moći da pogledaju po četiri meča. Organizator je pripremio i paket za kompletan turnir, a cena je 30 maraka.

Prenosi utakmica biće na TV Republika Srpska i kanalima Arene Sport.

---------------------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ vikend za dvoje u hotelu Ramonda + 10.000 rsd

---------------------

GRUPA A

Monpelje

Eurofarm Pelister

Al Ahli Kairo

Sloga Doboj

GRUPA B

Barselona

Vojvodina

Zagreb

Celje

RASPORED TV TURNIRA ŠAMPIONA U DOBOJU

Ponedeljak

18.00: Parada sporta

20.30: Svečano otvaranje

21.15: Sloga Doboj – Monpelje

Utorak

17.20: Barselona – Vojvodina

19.10: Al Ahli – Eurofarm Pelister

21.00: Zagreb – Celje

Sreda

15.30: Sloga Doboj – Eurofarm Pelister

17.20: Barselona – Zagreb

19.10: Vojvodina – Celje

21.00: Monpelje – Al Ahli

Čevrtak

15.30: Al Ahli – Sloga Doboj

17.20: Zagreb – Vojvodina

19.10: Monpelje – Eurofarm Pelister

21.00: Celje – Barselona

Petak

10.00: Za 7. mesto

12.00: Za 5. mesto

17.20: Za 3. mesto

20.15: Finale

22.00: Ceremonija zatvaranja TV turnira šampiona



tagovi

RK VojvodinaRK BarselonaRK MonpeljeRK PelisterRK ZagrebTV turnir šampiona u Doboju

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara