Odbojkašice Srbije (©MN Press)
Odbojkašice Srbije (©MN Press)

Liga nacija se proširuje na 18 ekipa od naredne godine

Vreme čitanja: 1min | uto. 13.02.24. | 15:58

Svetska odbojkaška federacija odlučila da unese neke promene u komercijalno takmičenje

Od naredne godine Liga nacija za odbojkaše i odbojkašice neće brojati 16, nego 18 timova - saopštila je danas Svetska odbojkaška federacija.

Do ovakvih promena je došlo zbog veoma uspešnog prošlogodišnjeg izdanja komercijalnog takmičenja, koje je oborilo rekorde po gledanosti - kako u dvoranama, tako i na TV ekranima. Globalna publika je porasla za 48 odsto od 2002. do 2023. godine.

Izabrane vesti

Kako se navodi na sajtu FIVB vrednost sponzorstva se povećala za 27 odsto, a TV gledanost za 13 odsto na 630 miliona. Na društvenim mrežama Liga nacija je dostigla doseg od 214 miliona.

Cilj je bio ne samo da ostane spektakl svetske klase, već i da dođe do što više zemalja. Tokom 2024. godine u takmičenju neće biti ispadanja - svim već poznatim učesnicima će se naredne godine pridružiti pobednik FIVB Kupa izazivača, kao i prva selekcija na svetskoj rang listi koja nije obezbedila učešće.

Ostaće tri takmičarske nedelje - timovi će biti podeljeni u tri grupe po šest tokom svake sedmice. Igrači će imati jednu dodatnu nedelju odmora usred takmičenja.

Svaki tim će odigrati 12 utakmica, što bi značilo po četiri nedeljno. Prilagođavanje rasporeda takmičenja ima za cilj da uključi dodatno vreme oporavka i pripreme u matičnim zemljama.

Osam najboljih će se plasirati u završnicu, a domaćin će kao i do sada biti direktno na Fajnal-ejtu.



tagovi

odbojkaški savez srbijeLiga nacija za odbojkašiceLiga nacija za odbojkašefivb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara