Odbojkaši Srbije (©FIVB)
Odbojkaši Srbije (©FIVB)

Luburić: Autsajderi smo protiv Amerike, ali znači će nam taj meč kao sparing i za skupljanje iskustva

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.06.23. | 22:38

Odbojkaši Srbije u nedelju putuju na drugi turnir Lige nacija u Roterdam

Četiri nova izazova čekaju odbojkaše Srbije naredne nedelje. Orlovi će u Roterdamu odmeriti snage sa Amerikom, Nemačkom, Italijom i Holandijom.

Trenutno Kolakovićevi izabranici imaju učinak od dve pobede i dva poraza, a tokom drugog vikenda će pokušati da poprave skor.

Izabrane vesti

Pre nego što se okrenuo narednim protivnicima, kapiten ekipe na prvom turniru Dražen Luburić prisetio se trijumfa koji je zabeležen protiv vicešampiona sveta Poljaka.

"Značila je mnogo pobeda. Iako sad jeste pod znakom pitanja i forma Poljaka, a i njihov pristup toj utakmici jer su oni bili tamo malo duže od nas. Možda su bili umorni. Svakako tri boda su tri boda, znače nam za samopouzdanje... Znače ovim mlađim momcima, u kakvom god sastavu su oni bili - ipak neki od njih imaju titulu svetskog prvaka. Mislim da je to odlična uvertira za ono što nas čeka u Roterdamu. Samo treba da igramo podignute glave, sa pozitivnom energijom. To nas je krasilo i u Japanu", rekao je Luburić.

Prvi meč u Roterdamu Orlovi igraju u utorak od 16.30.

"Fokusiraćemo se prvo na uvodni meč protiv Amerike, oni će sigurno doći u najjačem sastavu. Za ostale ekipe nisam siguran... Biće dobra utakmica sigurno. Iako smo mi u ovom trenutku autsajderi u duelu sa Amerikom - znači će nam bar kao sparing i prikupljanje iskustva za naredne utakmice koje nas čekaju kasnije u Ligi nacija, na Evropskom prvenstvu i kvalifikacijama za Olimpijske igre", zaključio je Luburić.

Utiske o prvom turniru i očekivanja pred drugi izneo je i mladi dizač Aleksa Batak.

"Uspešan vikend je iza nas. Imali smo malo vremena da se naviknemo na našu vremensku zonu. Put je bio stvarno naporan... Sad nas čeka težak turnir, naporan, dobre ekipe. Mi smo se spremili dobro, idemo jako, pokušaćemo da donesemo što više pobeda", naglasio je Batak.

Pred put u Roterdam pričao je i libero Milorad Kapur.

"Mislim da smo u Japanu imali uspešan vikend. Na početku smo igrali možda malo slabije, ali kako je vreme odmicalo mi smo bili sve bolji. Možemo da budemo zadovoljni. Sad nam sledi put u Roterdam, težak turnir. Krećemo od Amerike, koja je veoma dobra reprezentacija. Ako atmosfera i energija budu kao u Japanu, mislim da imamo šanse i da ćemo se zadovoljni vratiti iz Holandije", rekao je Kapur.



tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkašeDražen LuburićMilorad KapurAleksa Batak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara