Lazar Marinović (©OSS)
Lazar Marinović (©OSS)

Marinović: Janić me je dobro pripremio za Kolakovića, nadam se da ću dugo igrati u dresu Srbije

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.06.22. | 11:47

Bivši kapiten Partizana jedva čeka debi u nacionalnom timu

U utorak 7. juna Lazar Marinović će proslaviti 24. rođendan. Sudbina je namestila da baš tog dana ima priliku da upiše debitantski meč u dresu seniorske reprezentacije Srbije. Primač servisa koji je prethodne četiri godine predvodio Partizan, na pripremama nacionalnog tima je uspeo da se izbori za mesto u avionu koji putuje za Kanadu.

Počinje Liga nacija za odbojkaše, Srbija prvi meč u Otavi igra protiv Bugarske, kasnije se ređaju dueli sa Francuskom, Argentinom i Nemačkom.

Izabrane vesti

Marinović je prošle godine bio na pripremama sa B timom u Velikom Gradištu, a sada je u ekipi koja će igrati prvo reprezentativno takmičenje u ovoj godini. U opremi sa nacionalnim grbom je nastavio saradnju sa Bojanom Janićem, koji je ove godine postao pomoćnik Igora Kolakovića.

"Prošle godine sam bio u Gradištu, imao sam druge trenere, pa sam se navikao brzo, iako nisam znao kako rade. Znam zbog čega sam ovde, treniram, napredujem... Sad su tu od početka skoro svi igrači bili sličnog kvaliteta, malo drugačije nego u klubu, gde je često veća razlika između prve postave i druge, pa treninzi ne mogu da budu toliko jaki. Ovde je druga priča... Bilo je na početku većina ekipe koja je prošle godine bila u Velikom Gradištu, a u poslednje vreme su se priključili momci iz A tima. Sigurno da mi je lakše zbog Janića, daje mi vetar u leđa. Četiri godine sam proveo sa njim, znam kakav je, malo me je i pripremio za Igora, približio mi je šta on traži", ispričao je za Mozzart Sport reprezentativac Srbije Lazar Marinović.

Odbojkaši su pripreme za Ligu nacija počeli 25. aprila. Prvo su radili sa Kobiljskim, Janićem i Jevtićem, a posle završenog prvenstva Poljske kormilo je preuzeo Kolaković.

"Radimo već šest nedelja, početak je bio dobar, energičan... Ali, sad smo sigurno kvalitetniji, napredovali smo. Videlo se na prijateljskim utakmicama – od prve do poslednje da se naša igra popravljala. Sigurno da je duel sa Iranom bolje izgledao nego prvi susret sa Hrvatskom. Zadovoljan sam, jedva čekam prvu utakmicu, euforičan sam po tom pitanju".

Zna se da je u Ligi nacija teško prognozirati pobednike... Ekipe dolaze u kombinovanim rosterima, menjaju se igrači, traži forma za glavni deo godine...

"U kakvim god sastavima dođu protivnici, makar i da to budu njihova druge ekipe, meni će biti kao da su najjače – jer prvi put igram ovo takmičenje za reprezentaciju. Daćemo sve od sebe i nadamo se pozitivnom skoru. Svakako ne idemo na izlet".

Za mesto u prvoj postavi na mestu primača servisa tokom prvog vikenda konkurisaće Lazar Marinović, Pavle Perić, Milan Katić i Miran Kujundžić. U Beogradu su ostali Nemanja Petrić, Marko Ivović i Luka Tadić.

"Ima mnogo nas na toj poziciji, znamo se generalno. Svako ima neki svoj kvalitet, nismo istog kalibra, što bi rekli. Neko je u prednosti zbog visine, neko je bolji u skoku, neko ima bolji osećaj za čekić i sigurniji je na prijemu... Trudim se da napredujem u svakom elementu i da se na kraju izborim da budem taj koji će zauzeti mesto u postavi".

Ovu 2022. godinu Marinović neće pamtiti samo zbog igranja za reprezentaciju, već i zbog osvojenog prvog trofeja u crno-belom dresu. Posle 32 godine ovaj klub je osvojio nacionalni Kup.

"Igrao sam svim srcem za Partizan. Taj pehar i partije u crno-belom su bile odskočna daska u mojoj karijeri. Dočekao sam okupljanje reprezentacije pun samopouzdanja. Krenuo sam jako od početka i ne planiram da se zaustavljam dok god sam u nacionalnom timu. Nadam se da će to biti što duže", zaključio je Lazar Marinović.



tagovi

Lazar MarinovićLiga nacija za odbojkašeIgor KolakovićBojan Janić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara