Gergo Zalanki (©MN Press)
Gergo Zalanki (©MN Press)

Milanović i Sukno za Vujasinovića! Pro Reko izbacio Radnički iz svih kombinacija

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.04.23. | 21:34

Olimpijakos očistio put Vuljagmeniju, Barseloneta nastavila da melje…

Kakve će se samo nekadašnje vaterpolo zvezde naći u završnici u Beogradu kraj bazena. Igor Milanović, Elvis Fatović, Sandro Sukno, Živko Gocić, Žolt Varga. Pa stari lisac Alesandro Bovo, a sva je prilika i Vjekoslav Kobešćak i Vladimir Vujasinović.

Neizvesnosti je sve manje, a danas su za Vladimira Vujasinovića veliki deo posla odradili Sandro Sukno i pogotovo Igor Milanović. Uradio je Vuljagmeni juče što je do njega, učvrstio se na četvrtoj poziciji, da bi italijanski i grčki klub potukli njegove direktne konkurente. Olimpijakos je najvećem rivalu dao pobedu fore slavljem protiv Jadrana (10:7), dok je Pro Reko izbacio Radnički iz svih kombinacija – 16:8.

Izabrane vesti

Plasman na finalni turnir Lige šampiona i još jedna prilika da se pojavi na najvećoj pozornici u Beogradu propali su za Radnički. Otplovila je i poslednja nada, Kragujevčani više nemaju ni teoretske šanse da se nađu među osam najboljih klubova na Starom kontinentu.

Pro Reko je opet bio poprilično siguran, pristupio je utakmici u Kragujevcu kao da nema zagarantovano mesto i da postoji mogućnost da ostane bez šanse da brani krunu. I treći put uzastopce u Beogradu podigne trofej. Pokazao je slavni italijanski klub veličinu, ali i moć i čime sve raspolaže. Sandro Sukno nije skidao veterana Pjetra Filjolija i Frančeska di Fulvija, nastavio je da radi ono što je kroz čitavu sezonu – da rotira od utakmice do utakmice.

Isprobavao je mladi hrvatski stručnjak, svojevremeno jedan od najboljih igrača sveta, različite taktičke zamisli. U Kragujevcu je desetostruki evropski prvak demonstrirao da može i te kako da bude ubitačan kod stative i da ne mora da se bazira na igru na centra ili isključivo na šut spolja. Spuštala je spoljna linija kod stative na Aleksandra Ivovića, a on pakovao lopte u mrežu.

Prepoznao je Sandro Sukno da u poznim igračkim godinama može znatno više da dobije od Ivovića kada je bliže golu, da izvuče ekstra kvalitet. Dobio je dosta i od centra Luke Lončara, kome u prošlosti nije bilo strano da bude multipraktik. Pro Reko je stvorio pozamašnu prednost i održavao je do kraja, a na oproštaju Kragujevca od Lige šampiona u domaćem sastavu iskazao se Nikola Kojić.

Zasigurno će žaliti u kragujevačkom klubu što spor sa Partizanom nije ranije rešen, što jedan od najtalentovanijih mladih igrača u Srbiji nije mogao ranije da stekne pravo nastupa za Radnički. U kratkom intervalu se Kojić profilisao kao ozbiljna napadačka opcija sa zgodne strane i koliko-toliko uspeo da nadomestio golove što ih je garantovao Marko Radulović. Italijanima je spakovao tri.

Radničkom je duel sa Galaktikosima iz Đenovskog zaliva poslužio kao priprema za drugi meč polufinalne serije srpskog šampionata sa Crvenom zvezdom, gde mu je neophodan trijumf kako bi ostao “živ”. Posle nova tri boda Pro Reka, ostao je Vuljagmeni na jednom pravom konkurentu za odlazak u Beograd – splitskom Jadranu.

Grci će ući sa tri boda prednosti u odnosu na Hrvate zahvaljujući slavlju tima Igora Milanovića. Olimpijakos nije dozvolio Splićanima da se razmašu u Pireju, a u napadu je mirna ruka bila Martonu Vamošu. Levoruki mađarski bombarder je slao munje i gromove sa nezgodne strane, cepao je mrežu gola koji su branili Mate Anić i Ivan Marcelić, i meč završio sa četiri postignuta gola. I pored pobede, nije napredovao. Poredak je ostao isti u grupi: Barseloneta, Pro Reko, Olimpijakos.

Španski klub je zadržao prvo mesto i blizu je da ga cementira. Prošetao se Hanoverom (16:7), a u Ligi šampiona je protivnike nastavio da teroriše Felipe Perone. Brazilac koji dug niz godina nastupa pod zastavom Španije je postigao tri gola, poboljšao je golgeterski saldo najbolji strelac u društvu najboljih i vodio Barselonetu do 11. pobede. Jedini poraz katalonski tim pretrpeo je na svom duelu protiv Pro Reka.

LIGA ŠAMPIONA - 12. KOLO:

GRUPA A

Utorak

Dinamo Tbilisi - Vuljagmeni 9:14

Sreda

Olimpijakos - Jadran Split 10:7

Hanover - Barseloneta 7:16

Radnički - Pro Reko 8:16

GRUPA B

Utorak

Jug Dubrovnik - Novi Beograd 11:11

Sabadelj - Breša 10:14

Špandau - OSC Budimpešta 7:11

Marselj - Ferencvaroš 13:7



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK RadničkiPro Reko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara