Uroš Kojadinović (©Starsport)
Uroš Kojadinović (©Starsport)

Ne može Evropa da se igra sa samo dva beka: Islanđani eliminisali desetkovane crno-bele

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.10.23. | 20:03

EHF kup: Hafnarjerdur pobedio Partizan na Banjici sa 30:23 (12:10) i plasirao se u treće kolo

Desetkovani rukometaši Partizana, sa samo dvojicom bekova, Urošem Kojadinovićem i Nemanjom Peštićem, sa prinudnim organizatorom igre Mladenom Šotićem, nisu mogli više. Povrede četvorice spoljnih bekova polako uzimaju danak. Crno-beli su eliminisani iz EHF kupa. Posle odličnih 34:34 za srpskog vicešampiona u Rejkjaviku, u revanšu je Hafnarfjerdur bio mnogo bolji, slavio sa 30:23 (12:10).

Za razliku od prvog meča gde su odbrane bile i drugom planu, a napadi efikasni, sada je bio tvrđi duel. Golmani Jelić i Andreson su bili sjajni. Počelo je odlično po Partizan, poveo je sa 8:5 u 20. minutu na krilima kapitena Mladena Šotića i golmana Jellića. Međutim, tada je stao napad. Na golu Hafnarfjerdura je blistao Danijel Andreson, skinuo je nekoliko zicera, sedmerce Kojadinoviću i Mićiću, pa je tim iz Rejkjavika serijom 6:1 preokrenuo rezultat.

Izabrane vesti

U nastavku je brzo Kojadinović vratio egal - 12:12, ali posle toga odlični gosti su dodali gas i stvorilli prednost od tri do četiri pogotka razike koju domaćini nisu mogli da nadoknade. Nesavladiv je bio golman Andreson kada se lomilo, a ključni trenutak meča bio je crveni karton kapitena Šotića posle grubog starta ma krilu Hafnarfjerdura u 41. minutu.

Bez kapitena, prinudno srednjeg beka, crno-beli u nastavku nisu imali snage, pa su završili evropsku priču ove sezone. Partizan je promašio čak tri sedmerca, dva Kojadinović i jedan Mićić, mnogo da se dobije islandski tim.

U sastavu Partizana bio je Nikola Kovačević, ali nije mogao da igra, kao i duže povređeni bekovi Nikola Zečević, Veljko Popović i Luka Barjaktarović. Islanđani su stigli u Beograd bez prve zvezde Arona Palmarsona, nekadašnjeg igrača Kila, Vesprema, Barselone i Olborga.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Sindrason, Birgison i Friđrikson sa po pet pogodaka, dok su Asgeirson i Andrason pogodili po četiri puta. Golman Andreson je imao čak 15 odbrana, od toga tri sedmerca.

Kod Partizana je standardno najefikasniji bio Uroš Kojadinović sa osam pogodaka, od toga jedan sa sedam metara. Kapiten Šotić je dao pet pogodaka, a Aleksandar Praštalo tri. Dimitrije Jelić je sakupio 14 odbrana, od toga 10 u prvom poluvremenu.

U trećem kolu EHF kupa igraće Metaloplastika koje se bez borbe plasirala u treće kolo zbog kazne kiparskom šampionu Anortozisu. Plasman u narednu rundu izborio je i Dinamo iz Pančeva posle pobede u Volendamu sa 41:35. U prvom meču u dvorani Strelište, Holanđani su pobedili sa 33:30.



tagovi

EHF kupRK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara