(©Starsport & MN Press)
(©Starsport & MN Press)

Nezapamćena eforija i čuda neviđena u Kragujevcu – može da bude samo još jedno

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.05.24. | 11:20

Velikih pobeda je bilo, a ovo je jedinstvena prilika vaterpolistima Radničkog za još jednu takvu

Drmala je Kragujevac ovog proleća fudbalska groznica. S razlogom. Bilo je neviđenih čuda. I na terenu i na tribinama. Radnički je imao sedam vezanih pobeda u Mozzart Bet Superligi – računajući i onu jednu s kraja zime – pravio velike preokrete, igrao polufinale kupa sa Feđom Dudićem, plasirao se u evrokupove – ostaje da se vidi da li u Ligu konferencije ili pak Ligu Evrope – i za 101 godinu postojanja pisao neke od najlepših priča.

Sve to dovelo je do mobilizacije navijača. Više nije bilo bitno da li je upekla zvezda ili pada kiša. Na tribinama je po najboljem vremenu bilo oko 12.000 duša na “Čika Dači”, kada je kiša lila kao iz kabla preko 5.000, što se ne viđa često. Vladala je nezapamćena euforija, ponovo je fudbalski klub najveći brend grada u srcu Šumadije, ali prostora ima za još jedno čudo. Vaterpolisti Radničkog imaju jedinstvenu priliku da unesu dodatnu dozu sreće u Kragujevac, da ostvare najveću pobedu ove sezone i finalnu seriju protiv Novog Beograda (20.30) makar produže i vrate se iduće sedmice u glavni grad.

Izabrane vesti

Mogao bi ovo da bude veliki dan za Kragujevac. Igraće Radnički u Humskoj za Ligu Evrope, braniće u duelu sa Partizanom bodovnu prednost u odnosu na novosadsku Vojvodinu. Kako god da se završi, bilo da tim Feđe Duduća bude igrao u drugom po snazi ili najmlađem međunarodnom takmičenju, proslave će biti. Organizovaće se na trgu Radomira Putnika, video bim je već postavljen, a priključiće se i fudbaleri po povratku iz Beograda.

Dok fešta upriličena za fudbalere bude trajala, vaterpolisti će biti u bazenu. A, kapije istog biće širom otvorene. Ulaz je besplatan i Radnički bi trebalo da ima ozbiljan vetar u leđa, kao što je imao u polufinalnoj seriji Superlige Srbije protiv Crvene zvezde, kada je trijumfovao posle izvođenja peteraca, da bi kasnije pobedom u Beogradu izborio plasman u Ligu šampiona.

Te pobede nad crveno-belima su daleko najznačajnije za vaterpoliste kragujevačkog kluba u tekućoj sezoni, no u srcu Šumadije bilo ih je i protiv Partizana, Šapca, riječkog Primorja, koje je igralo finale Kupa Evrope.

Lazar Vićković i Radomir Drašović u bloku (©VK Radnički)Lazar Vićković i Radomir Drašović u bloku (©VK Radnički)

Ipak, trijumf nad novobeogradskim drim-timom bi bio stepenik iznad. Jer, jeste lepo pobeđivati sebi ravne, ali jednu od najboljih evropskih ekipa, koja je za klasu iznad svih, znatno je veći uspeh.

“Pre svega je potrebno da ne pravimo greške koje smo pravili u utakmicama sa Zvezdom, ali i protiv Novog Beograda. Moramo da ih svedemo na minimum i da odigramo što bolju odbranu, jer smo videli da imaju izuzetan napadački potencijal, igraju na ‘gol više’ i ako ih svedemo na manji broj golova, možemo da pobedimo”, poručio je kapiten Filip Janković.

Novi Beograd je u prvoj utakmici finalne serije dao čak 14 golova. Ni daleko bolji nemaju previše šansi kada ih uvede u takav ritam. Ne promenili se nešto drastično u Kragujevcu, biće nadomak trećeg šampionskog pehara uzastopce. I udaranja temelja za dominaciju kakvu je u Srbiji uspostavio još samo Partizan.

U prethodne tri sezone Novi Beograd je osvojio pet trofeja (dve titule, dve regionalne krune i jedan kup). Prvi put bi mogao do triple krune u sezoni, a ukoliko seriju završi večeras u Kragujevcu, kupiće sebi vreme za pripremu završnice Lige šampiona, gde ga u polufinalu čeka Ferencvaroš. U interesu Živka Gocića i igrača je da večeras stave tačku i zatvore domaći front do naredne jeseni.

SUPERLIGA SRBIJE – FINALE

PRVI MEČ (BEOGRAD)

Nedelja (19. maj)

Novi Beograd – Radnički 14:13 (1-0 u seriji)

DRUGI MEČ (KRAGUJEVAC)

Subota (25. maj)

20.30: Radnički – Novi Beograd (0-1 u seriji)

***NAPOMENA: Ukoliko dođe do majstorice, igrala bi se 29. maja u Beogradu.


tagovi

Superliga Srbije u vaterpoluVK RadničkiVK Novi BeogradUroš StevanovićŽivko Gocić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara