Miloš Kos (©Starsport)
Miloš Kos (©Starsport)

Norveški skupoceni projekat razbijen u paramparčad: Kos i kompanija ponizili Sagosena

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.02.24. | 20:26

EHF Liga šampiona: Zagreb pregazio Kolstad u Trondhajmu sa 34:25 (18:10) i stigao na prag grupne faze elitnog evropskog takmičenja. Srpski reprezentativac pogodio mrežu Vikinga pet puta

Letos je Kolstadu poklonjena Liga šampiona. Nepravedno, nezasluženo... Izvisio je Dinamo iz Bukurešta. Verovali su u sedištu EHF-a u Potemkinova sela norveškog prvaka. Vratio je repezentativce u Trondhajm, bio Norveška u malom, doveo asove Sandera Sagosena, Gerana Johanesona i Magnusa Abelvika Reda, ali brzo je upao u finansijske probleme.

Nekako je uspeo da se konsloliduje, Sagosen i još nekoliko igrača su produžili ugovore. Odlazi samo desni bek Red u PIK Seged. Nešto ne štima na severu Evrope. Skupoceni tim je na pragu ispadanja iz Lige šampiona, Zagreb je ponizio Kolstad usred Trondhajma – 34:25 (18:10) u 12. kolu elitnog takmičenja na Starom kontinentu.

Izabrane vesti

Hrvatski šampion igra ove sezone iznad očekivanja i ovim trijumfom je blizu Top 12. Jesenas je dobio istog rivala na svom terenu sa 31:20, a i sada ga je pragazio i pred njegovim navijačima. Seriju je počeo srpski reprezentativac Miloš Kos, nastavio je kubanski veteran Kuni Morales, odličan na golu je bio i golman Matej Mandić.

20.45: (1,60) PSŽ (8,00) Kjelce (2,85)

Uspeh Zagreba je tim veći ako se zna da na sever Evrope nisu otišla dva najbolja igrača, bekovi, reprezentativci Hrvatske, Zvonimir Srna i Luka Lovre Klarica. Sander Sagosen i drugovi samo su gledali rapsodiju gostiju koji su napravili jedno od većih iznenađenja ove sezone u EHF Ligi šampiona.

Miloš Kos je pogodio pet puta mrežu Kolstada, koliko je delo i levorukog Kunija Moralesa. Ruski as Dimur Dibirov je pogodio četiri puta, koliko je dao i slovenački pivotmen Matic Suholežnik. Na golu je Matej Mandić sakupio 11 odbrana. Kod indisponiranog domaćina šest golova dao je Ulstada Lisea, a po četiri pogotka delo su Adrijana Alberga i Sigvaldija Gudđonsona. Sander Sagosen je nekada bio najbolji rukometaš sveta, ali to nije već više od godinu dana. Samo tri puta je pogodio mrežu Zagrepčana. Lars Egen je imao sedam odbrana, a Torbjern Bergerud četiri.

PIK Seged je vodio 50 minuta u Olborgu, ali furiozni finiš danskog vicešampiona i pobeda sa 31:26 (14:16). Najbolji kod domaćina bio je Slovenac Aleks Vlah sa pet golova, dok su Mikel Hansen, Sebastijan Bartold, Tomas Arnoldsen i Mads Hokser Hangard pogodili po četir puta mrežu mađarskog tima. Fabijan Norsten je imao osam odbrana. Kod tima iz Segeda Hrvat Mario Šoštarić sa sedam pogodaka je bio najefikasniji, dok je pivotmen Bence Banhidi postigao pet.

Šampion Evrope Magdeburg je očekivano bio ubedljiv u Celju – 37:27. Omar Ingi Magnuson i Lukas Mertens pogodili su po osam puta mrežu tima Alema Toskića, dok je Španac na golu Sergej Ernandez imao 10 odbrana.

Tim Cokan je bio najefikasniji kod domaćina sa osam golova, dok se juniorski reprezentativac Srbije Vukašin Antonijević nije upisao u listu strelaca.

LIGA ŠAMPIONA – 12. KOLO

GRUPA A

Sreda

Olborg – PIK Seged 31:26 (14:16)

Kolstad – Zagreb 25:34 (10:18)

Četvrtak

18.45: (1,02) Kil (23,0) Eurofarm Pelister (19,0)

20.45: (1,60) PSŽ (8,00) Kjelce (2,85)

GRUPA B

Sreda

Celje – Magdeburg 27:37 (12:18)

Visla Plock – Monpelje 22:18 (10:10)

Četvrtak

18.45: Vesprem GOG - Gudme

20.45: (1,03) Barselona (16,0) Porto (20,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

EHF Liga šampionaRK ZagrebRK KolstadRK OlborgPik SegedRK Magdeburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara