Petar Đorđić (©Starsport)
Petar Đorđić (©Starsport)

Povratak u formu Petra Đorđića – najveći Vošin dobitak u porazu protiv moćnog Flensburga

Vreme čitanja: 4min | sre. 21.02.24. | 09:38

Srpski reprezentativac odigrao je najbolji meč u crveno-belom dresu. Šanse za nokaut fazu Lige Evrope i dalje postoje, ali nije sve u rukama tima Borisa Rojevića

Pune tribine dvorane Slana bara (i dalje nejasno – zašto ne SPENS?), više od 2.000 gledalaca i rukometna Srbija imali su priliku da posle više od decenije vide jedan tim iz evropskog krema. Dugo nas nije bilo na evropskoj klupskoj mapi. Vojvodina je na kraju ubedijivo poražena (26:36) od Flensburga, previsok je rezultat u odnosu na dešavanja na terenu (u 31. minutu bilo 14:14). Svaku tehničku grešku, odbrane Benjamina Burića, gosti su kažnjavali lakim kontrama koje su rešavala brzonoga krila, ali i robusni pivotmen, kapiten Nemačke, jedini domaći rukometaš u skandinavskoj Legiji stranaca, Johanes Gola.

Simon Pitlik, Jim Gotfridson i kompanija su u sjajnoj formi, dobili su pre tri dana i Rajn Nekar Leven u Manhajmu sa 35:26 i prete da pomrse račune vodećem tandemu u Bundesligi, Fukse Berlinu i Magdeburgu.

Izabrane vesti

Ni najveći optimisti među navijačima Voše nisu očekivali iznenađenje, a trener Boris Rojević mogao je da vidi koje su mogućnosti, ali i limiti njegovog tima protiv ovakve "zveri" od ekipe. Bez četvorice povređenih, sa skraćenim rosterom na bekovskim pozicijama, sa samo po jednim levorukim rukometašem na poziciji desnog beka i krila, bilo je nedovoljno za neki jači otpor.

Prvo poluvreme je bilo odlično, iznad svih očekivanja. Sevale su projektili iz desnice Petra Đorđića koj je pokazao da se vraća u formu. Njegovih 10 golova najveći je dobitak srpskog šampiona u meču sa Flensburgom.

18.45: (1,25) Kolstad (10,0) Zagreb (4,90)

Mučio se reprezentativac Srbije u Minhenu na Evropskom prvenstvu, kao i svi Orlovi. Videlo se na početku mandata u crveno-belom dresu Vojvodine da mu fale utakmice u nogama. Dva meseca je pauzirao jesenas zbog povrede dok je nosio crveni dres Benfike.

Misija u lisabonskim Orlovima je završena, bio mu je potreban novi izazov. Prava bomba je aktivirana krajem prošle godine, kada je stigao u Vošu, što mu je prvi klub u Srbiji. Ako je bilo skeptika, rođeni Šapčanin je pokazao da će biti veliko pojačanje Lala. U situaciji kada je Tunišanin Mohamed Aziz Aidi rovit, vraća se posle povrede zadnje lože i kada je uvek nestabilna situacija sa nepredvidivim Slovencem Gregorom Ocvirkom, Đorđić je ostao usamljen na poziciji levog beka.

Prošle nedelje nije imao svoj dan u Šafhauzenu protiv Kadetena (4/13 šut iz igre, dva promašena sedmerca), ali protiv Flensburga je bio odličan i podsetio na dane od pre dve sezone kada je u dresu Benfike bio najbolji strelac Lige Evrope (zajedno sa Hrvatom Halilom Jaganjcem) i doneo lisabonskim Orlovima trofej u ovom takmičenju što je najveći uspeh u istoriji portugalskog klupskog rukometa.

Sigurno da je i popularni Paša imao motiv protiv bivšeg kluba u kome je igrao pet godina u dva mandata, od 2010. do 2013. i od 2015. do 2017. godine. Trebalo je i vremena da uđe u sistem Borisa Rojevića, ali je ovim mečom pokazao da je sve bolji i da će biti glavni adut Lala u nastavku sezone i odbranu svih domaćih trofeja.

Šanse za nokaut fazu Lige Evrope nisu izgubljene, ali više Novosađani ne drže sudbinu u svojim rukama. Pod pretpostavkom da nemaju šta da traže u revanšu na Balitku, za eventualno treće mesto u Grupi 3 i plej-of za četvrtfinale biće potrebna pobeda Silkeborga u Šafhauzenu protiv Kadetena i trijumf protiv švajcarskog šampiona sa +4 na Slanoj bari u poslednjem meču grupne faze Lige Evrope. Zna se da danski klubovi mnogo bolje igraju na svom terenu, da su kvalitetniji od tima Hrvoja Horvata (pobeda u utorak sa 36:30), ali domaći teren je velika prednost Đoana Kaneljasa i drugova.

Trofejni stručnjak Novosađana Boris Rojević mogao je da bude zadovoljan prvom poluvremenom meča sa timom s Baltika.

Imali smo fenomenalno prvo poluvreme, ali je rotacija bila problem, nedostaje nam svaki igrač. Igrali smo protiv svetske ekipe koja ima najbolju formu u Evropi i zato sam ponosan na prvi deo meča i način na koji smo odigrali. Žao mi je što smo taj utisak pokvarili u nastavku. Flensburg dobija svoje protivnike 10 već na poluvremenu, u sastavu ima igrače koji igraju u najboljim reprezentacijama sveta, nema slabo mesto... Mi smo periodično pravili dobar pritisak, ali problem nam je bio manjak igrača u rotaciji i igra u jednom pravcu. Teško je bilo da se nadomesti nedostatak četvorice igrača. Mi smo se dosta istrošili, a već nas u narednom meču čeka nas derbi protiv Metaloplastike u Šapcu”, istako je Rojević na konferenciji za medije.



tagovi

Rukometna superligaPetar ĐorđićRK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara