Nova nevolja za rukometaše: Milosavljev i Ilić pozitivni na koronu

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.01.22. | 15:15

Nastavljaju se veliki problemi za rukometaše Srbije uoči Prvenstva Evrope

Nastavljaju se veliki problemi rukometne reprezentacije Srbije sa virusom korona uoči odlaska na Prvenstvo Evrope u Mađarsku. Taman kada se činilo da će Orlovi u kompletnom sastavu otputovati u Segedin, posle negativnih nalaza selektora Đerone i golmana Cupare, usledio je novi šok u sportskom centru Stara Pazova.

Testovi rađeni 8. januara potvrdili su prisustvo virusa korona kod Nemanje Ilića i golmana Dejana Milosavljeva. I to nisu jedini članovi rukometne selekcije koji su trenutno inficirani. Podsećamo, nakon prvobitnih šest pozitivnih nalaza nalaza među reprezentativcima i članovima stručnog štaba 3. januara - Vladimira Cupare, Bogdana Radivojevića, selektora Tonija Đerone, trenera golmana Dimitrija Pejanovića, fizioterapeuta Petra Radulovića i šefa delegacije Milorada Krivokapića, utvrđena su četiri nova pozitivna slučaja na antigenskom testiranju 5. januara kod reprezentativaca Stevana Sretenovića, Ilije Abutovića, Dragana Pešmalbeka i Nemanje Zelenovića, što je i PCR test zatim potvrdio. PCR testiranje 6. januara donelo je tri nova pozitivna nalaza u slučajevima Vanje Ilića, pomoćnog trenera Žikice Milosavljevića i fizioterapeuta Vladimira Radulovića.

Izabrane vesti


U slučajevima Ilije Abutovića i Dejana Milosavljeva prisutni su blagi simptomi, dok su ostali asimptomatski. Abutović i Milosavljev su u toku jučerašnjeg dana zajedno sa članovima stručnog štaba Žikicom Milosavljevićem i Vladimirom Radulovićem bili na dodatnim pregledima u KBC Bežanijska kosa gde im je određena terapija i dobro se osećaju.

Preporuke Evropske rukometne federacije su se usled novonastale situacije izmenile, pa je za odlazak na Evropsko prvenstvo potrebno ispuniti sledeće uslove - izolacija od 5 dana nakon pozitivnog PCR testa, negativan PCR test i potvrda specijaliste da je sportista sposoban za sportske aktivnosti. Jasno je da Ilić i Milosavljević neće biti spremni za premijeru na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Srbija Prvenstvo Evrope počinje duelom sa Ukrajinom 13. januara, a u prvoj fazi igraće još protiv Francuske i Hrvatske.


tagovi

ep u rukometuDejan MilosavljevNemanja Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara