Komentari na vest

Odbojkašice i dalje mogu na finalni turnir: Srbija pokazala Hrvatskoj gde joj je mesto

i

ima tu kvaliteta

pre 11 meseci

"Mislim da si ti pravo resenje za trenera, ako ne i za presednika saveza!!!!" _______________________ Nisma partijski kadar? Kontas? U srpskom sportu bez toga nema napred. Nigde vise. Od odbojke, fudbala, kosarke, vaterpola... Samo partijski kadar moze braniti ekipu koja je pustila coveka sa kojim je DOMINANTNO osvojena svetska titula. Kobajagi zbog sto hiljada evra, koj u srpskom sportu, obillno materijalno doniranom na mig politike, ne znace - NISTA...A dobro znas razlog. Svi koji prate - znaju pravi razlog. Sa Santareijem nije bilo menazerskog spiska u ligi nacija. U zdravlje!
k

koje je doveo

pre 11 meseci

Gvideti nove.Spisak je isti kao kod Danijela plus Uzelac.Ona potpisala ugovor ne treba joj Gvideti. Kakvi menadzeri u odbojci.Tijana Boskovic napr za vase informacije nema menadzera a zaradi vise nego cela reprezentacija Srbije. Sve te poslove radi sama.
i

ima tu kvaliteta

pre 11 meseci

Ne treba nama Vargas. Imamo Tijanu bar jos cetiri godine . Imamo Lozo i Uzelac kao napadace za naredna mozda i dva olimpijska ciklusa.pa iskusnu Busu (a bice jos koja klinka), imas dobra libera...Nama treba novi TEHNICAR od 2024. kada s eoproste Drca i Ognjenovic. A treba nam i nova grupa srednjaka. Gde je Kocic? Aleksic moze jos jedan olimpijski ciklus, a Stevanovic jos bar dve godine. A najvise od svega treba nam selektor sa MODERNIM SHVATANJEM ODBOJKE i dobar MOTIVATOR.
9

999

pre 11 meseci

Mislim da si ti pravo resenje za trenera, ako ne i za presednika saveza!!!
t

treba nam i

pre 11 meseci

NOVI JOKIC I BOGDAN U KOSARCI A I SELEKTOR. TREBA KOD ODBOJKASA NOVI LISINAC I UROS I ATANASIJEVIC. TREBAJU NAM U TENISU NOVA ANA I JELENA I NOVAK KOJI JE TU JOS JEDAN OLIMPIJSKI CIKKUS. TREBA NAM NOVI GOLMAN U VATERPOLU. TREBA NAM NOVI MIHAJLOVIC U FUDBALU TREBAJU NAM NOVA JELENA I SONJA U KOSARCI TREBA NAM I NOVA IVANA SPANOVIC MENI TREBA I JEDNO 250 000 EURA BAS MI LEPO DOSLO
s

sportski pozz

pre 11 meseci

Kako je dovodjenje Gvidetija - pun pogodak? Pa jedna pobeda sa tri boda u osam meceva u Ligi nacija?! Kada su imale tako slab skor? NIKADA. I ta prica - "nisu imale vremena da se uigraju" sa selektorom. Pa da je uzeo vec razradjene akcije koje one znaju - prosao bi bolje. Svaki od tih selekora ima svoj stil i svoje principe i hirove. Tako i Gvideti - i to je razlog problema. Ponovicu, mada sam dosadan, Santareli je morao da ostane. Ako je tacno da je trazio 190.000 evra - odnosno povecanje sa 80.000, a nisu u dali - to znaci da je SVESNO PUSTEN. Pa radui se o sumi koja je sasvim prihvatljiva u odnosu na rezultate.
9

999

pre 11 meseci

A ti si finansiski direktor u savezu, znas sta je ko trazio ko je koliko zaradjivo… Da znas nesto I odbojci znao bi i koliko je Guideti ispred Santarelija !
N

Ne

pre 11 meseci

Prava istina je da u jednom timu ne mozes imati dve igracice sa promenom nacionalnog tima - brankica je odigrala 2008. kvalifikacioni turnir za oi za BiH i ona je menjala selekciju uz ispostovani rok od 2 godine. sa vargas brankica bi morala da bude izbacena iz ekipe, slicna situacija je sada u turskoj, oni nece moci da igraju i sa carutasu i sa jack i sa vargas, vec samo sa jednom, a to je vargas. A sigurno da nas savez nije bio 100% siguran, ona je kmala nas pasos zbog nekih terapija koje je ovde radila, a turski savez je sigurno ponudio ogromnu sumu. U tome lezi razlog sto ne igra za nas.. a mogla bi da bude odlican igrac, na svim pozicijama, i tijana bi mogla na primaca bez ikakvih problema, kao sto je terza rekao ima odlican cekic, samo zbog potreba u repr tog trenutka je stavljena na korekciju, ali njene kontre su neverovatne, odbrana od koreja, pajpova i kupljenje kuvanih, tacno se vidi i u tome razlika sada kada igra bjelica. A cini mi se da je i sezonu u vizuri igrala na poziciji
9

999

pre 11 meseci

Pasosi se ne dele da bi neko dolazio na terapiju negde, u kom ti filmu zivis??? Sto se tice kvote naturalizovanih u pravu si moze jedna koja je igrala za seniorsku rep. Vargas je cekala isto 2 god da zaigra za Tursku, a Srbski pasos poseduje 3 god odustala od Srbije zbog toga sto OSSRB za godinu dana nista nije uradio, osim sto joj dadose pasos! I nikakve terapije nije radila nego trenirala preko leta , agent joj Srbin kao i mnogim drugim Kubankama pa organizovano u BG. A da umalo da zaboravim gde je Brankica sada??? Eto vidis Vargas bi mogla lagano da igra, i nisu Turci nista platili nikakvu veliku lovo kako ti kazes.
R

Razlog lezi

pre 11 meseci

Iskljucivo u ne sposobnosti ljudi iz saveza.
s

sportski pozz

pre 11 meseci

Nema nista od finalnog turnira. Pogledajte tabelu - Italijanke i Japanke su kao dohvatljive. Ali, Italijanke imaju savim lake protivnike, plus ne igraju sa Srbijom. A i bice kompletnije. A Japanke beze, cini mi se sest bodova. Dakle, nista ne znaci zadnji turnir. To sto ce Srbija biti kompletna ne znaci nista u rezultataskom smislu. Ne treba gajiti nerealnu nadu. A prvo mesto je nosilo olimpijske igre, a ne samo trofej i pare. Skupa je "igracka" ova reprezentacija koju u tri godine vode tri razlcitia trenera. Sramota je to, ali zna se koga...Igrale su toliko izgubljeno na momente da je bilo mucno gledati. Ako ovaj Italijan nastavi da rotira i kad treba i kad ne treba - bice jos svasta. Steta. Krcmi se tesko steceni ugled.
u

ulaganja

pre 11 meseci

Gde 1 mesto donosi OI.Pa olimpijski sampion i prvak sveta idu u kvalifikacije u odbojci.To je u vaterpolu tamo pobednik lige nacija ide na OI.Kao i pobednik Sp,evropskog, OI . U kosarci prvih 7 sa sv ide u Pariz.U rukometu svi prvaci SP,Evropsko,OI.U odbojci niko sem domacina.
u

ulaganja

pre 11 meseci

Da se u Srbiji uloži u odbojku kao u košarku bili bi velesila narednih 20 godina. Da imamo jaku ligu i klubove u evropi koji su ravnopravni sa ostalim kao u kosarci.Da pobedimo prvaka evrope.Bile bi hale pune.Dosta dece bi doslo na odbojku.Ne bi mladi igraci isli preko.Reprezentacija bi imala veliku korist. Odbojka je to zasluzila.
9

999

pre 11 meseci

Ne branim nigde OSSRB u ovim komentarima da su imali malo vise zelje, sluha danas bi Vargas igrala za Srbiju! A srbja sa Boskovic, Uzelac i Vargas u narednih 7-8 god bi osvojile sve sto bi igrale! Salile bi se sa svima. Nemoj te samo da mi kazete Boskovic i Vargas ne mogu zajedno, mogu i te kako mogu! Vargas moze da igra primaca isto tako dobro kao i na poziciji korektora, kao primac je bolja od mnogih primaca! Price koje sam ovde procito da ne igra za Srbiju zdog odnosa Srpskog saveza i Kubanskog i da Kuba ima spec dil sa Turskim savezom su gluposti!!! Zakazo OSSRB! I samo to. Ali za transfer Guidetija kapa dole, to je najbolje sto je moglo da nam se desi!
9

999

pre 11 meseci

Brundo: Sta treba da citaju devojke, tvoja Sr…a koja pises? Sram te bilo!!! U klubovima su od Septembra do Maja Od Maja do Sepyembra u reprezentaciji ne vide ni sunca ni meseca, a onda takvi ko ti sednu za tastaturu i se.u po njima! Rizikuju da se povrede igrajuci za reprezentaciju i da uniste sebi karijere. Ti ne poznas sport ni malo, sta mislis koliko je selektor mogo imati uticaj na njihovu igru sa 3-4 nedelje treninga??? Reci cu ti nimalo! Definitivno je da su mnoge dosle iz klubova ne u dobrom stanju, a za to nije kriv selektor. Prosle godine su Bjelica, Drca, Lozo izgledale mnogo bolje nego sada ali to ne ide na dusu Guidetiju nije ih on treniro celu godinu!!!!! ZATO SEDI 1 Poznavanje sporta kao materije ti nije blisko.
9

999

pre 11 meseci

Pa Italija nema: svaka cast za komentar! Svaka ti je ko Njegoseva. Jos jednom BRAVO
9

999

pre 11 meseci

Brundo ako budemo igrali sa Bjelicom i Busom kao napadackom opcijom N…..smo to se slazem sa tobom! Zato kazem da nas povrede zaobidju. Uzelac je sasvim ok sa prijemom i ne moramo je pokrivati kao sto smo pokrivali Brankicu ili sada Lozo. Tako da Boskovic, Uzelac srednjaci su OK, Drca ili Maja plus neko od ova 4 primaca je ekipa koja je sposobna da osvoji O.I. P.S. i ne mraci vise ovo i devojke citaju!
B

Brundo

pre 11 meseci

I treba da citaju.Pa sta?Najvise je do selektora.Naravno i do OSS koji ga je doveo.Isto kao sto je doveo Kolakovica.Prvo dali otkaz Grbicu pa otkaz Kovacu.Sto Poljaci ne daju otkaz Grbicu?
p

pa italija nema zlato

pre 11 meseci

@Brundo Grbic nije odveo Srbiju na OI 2016 pa ni u Tokiio Kovac takodje nije izborio plasman u Tokio. Kolakovic ako ne uspe izvaditi vizu za Pariz i njega ceka isto.Kolakovic ima 8 medalja sa Srbijom i biio je na OI 2004,2008 i 2012 .Uzeo mesalju na svetskom prvenatvu.Bio prvak evrope.On je i Iran odveo u Tokio na OI.Ne znam u cemu je onda problem da se vrati.On je upravo ovu reprezentaciju i selektirao nakon smene i 2011 godine.On ih najbolje zna.Ja verujem da ce on Srbiju odvesti u Pariz. Rezultat je merilo usoeha u sportu.Igor ga ima.
9

999

pre 11 meseci

Medalje na E.P. Se dele izmedju Srbije, Turske i Italije! Koliko jedan igrac menja sliku jedne ekipe najbolje mozemo videti na primeru Turske sada kad imaju Vargas. Srbija na O.I. sledece godine ce biti mnogo bolja nego na ovome E.P. Uzelac ce biti iskusnija i bolja za sezonu u Brazilu gde ce imati dobre utakmice i kvalitetan trening, tako da ce biti velika pomoc. Samo da nas zaobidju povrede.
B

Brundo

pre 11 meseci

Sve su to zelje.Trenutno stanje uopste nije dobro i ne obecava.U proslogodisnjoj Ligi Nacija je to mnogo bolje izgledalo.Sta vidis kad napadaju Bjelica i Busa?Ja vidim pasivan blok, pa opet pasivan blok, pa opet pasivan blok, pa kuvanu loptu koju podize odbrana, pa slab smec koji ide u primaca i tek onda iz 6-7 pokusaja bude poen.Mucenje i trosenje, kako fizicko tako i mentalno.Dvostruki svetski prvak se sramoti takvom nazovi igrom.
f

fact

pre 11 meseci

Buša nikada nije bila bogzna kakav napadač, njena primarna dužnost je prijem i ima najbolji prijem trenutno u reprezentaciji(Milenkovic više ni to). Lozo i Uzelac su ofanzivniji primači kojima je napad glavni a drugi primač(Buša/Milenkovic/Lazovic) i libero ih “kriju”.
p

pa italija nema

pre 11 meseci

Brundo One ce odigrati najbolje kad bude najpotrebnije.Dokazano. I na ovom turniru imamo 4 utakmice i 3 pobede jedan poraz 3-2 Ok ako je to sramota. Hajde malo vere i podrske za devojke.Cemu samo negativno.Nemislim na tebe samo.Neki se kao raduju nekom nazovi neuspehu devojaka.Neverovatnom.Neki se bave trenerom.drugi mestom gde je koja rođena. One igraju srcem za Srbiju.Najvise imaju kredita i za nespeh koji je sastavni deo sporta.Nisu roboti.Ovo je sport.Ko ima.njima sta da zameri.Godinama su one 5 meseci u reprezentaciji.Sve ostave zbog Srbije.Ovo nije fudbal.Okupe se 7 dana i na takmicenje koje traje 10 dana. Samo podrska i vera.One ce dati sve od sebe.Da li je za prvo ili cetvrto mesto.nije samo do njih. Hajde da ih svi podrzimo sada a na kraju leta da sumiramo utiske. Ko voli ovu reprezentaciju treba da gleda to ovako.Najlakse je negativno odmah.
B

Brundo

pre 11 meseci

Selektora ja napadam i OSS.Da se radi o fudbalskoj reprezentaciji pet para ne bih dao.Tu je i Bog rekao zbogom.Ne zanimaju me.Ali posto se radi o sportu koji je nacionalni sport uz kosarku onda mora zesci da se bude.Mora kritika jer bas je lose a pre 8 meseci su ponovo osvojile SP.Nesto tu ne stima.
p

pa italija nema

pre 11 meseci

Odbojka nacionalni sport u Srbiji.Odkat to? Košarka jeste jos iz doba SFRJ.Odbojka nema 1 posto popularnosti kao kosarka u Srbiji.Zamisli dva kluba iz Srbije u Areni puna hala a trener i igraci u odbojci placeni po 1 milion eura.Nezamislivo. Zamisli svaki dan na TV predsesnik kluba prica iz odbojke.Zamisli emisije o odbojci kao iz kosarke.Daleko je odbojka iza kosarke po tim pitanjima.Mediji i novac.Odbojka to nema.Odbojka nema navijace.Tako da...
B

Brundo

pre 11 meseci

Tek ce da se vidi koliki je Gvideti saboter.Videcete kad Tijana Boskovic bude igrala pa kad krenu njegove izmene.On treba samo Vakifbank da trenira.Mene ne bi cudilo da su Turci platili OSS da angazuje Gvdietija, tj, platili da ga se rese.Gargamel je dobar trener klubova ali je slab selektor.Liga Nacija nema neku vaznost, ali zato EP i olimpijske kvalifikacije su nesto drugo.Fali nam olimpijsko zlato.Pogledajte Gargamela i recite da li vam se on cini kao covek koji ce da osvoji olimpijsko zlato sa Srbijom?Ja mislim da nije.
9

999

pre 11 meseci

Ako je neko sposoban da oscoji Olimpisko zlato onda je to “Gargamel “ ! Bas me intetrsuje sta ces onda da brundas???
B

Brundo

pre 11 meseci

Nadam se da gresim ali nisam ubedjen.Mi prvo treba da se plasiramo na OI a ni to nije sigurno sa njim.Jos u decembru kad je Gvideti postavljen na mesto selektora sam video ovakav razvoj dogadjaja i pisao ovde o tome. Igramo bas lose, napadi su losi, prave se cudne izmene, kasno se koristi tajmaut i narusena je atmosfera u timu.Sve je to krivica OSS.
p

pa Italija nema

pre 11 meseci

Jedna Italija nena zlato u muskoj odbojci ni medalju sa OI u zenskoj odbojci.Kao ni Turska bez medalje sa OI.Gde pise da Srbija mora da osvoji Zlato na OI.Imamo prosek igracice koje sem 2,3 igraju u nizerazrednim klubovima. Imamo ligu gde igraju devojke za neke stipendije sem par igracica. Nemamo halu za odbojku u Srbiji.Nijedan klub nena halu.Imamo trenere koje niko ne pominje.Oni su sistem odbojke.Rade kao crnci i od tih devojaka naprave igracice koje odu preko.Usavrse se preko i vrate u reprezentaciju kao gotov igrac. Utakmice u Srbiji niko ne gleda. Iz takvog sistema gde nema lige i para hocemo da budemo olimpijski sampion u najpopularnijem zenskom sportu.Pored zemalja koje ulazu desetine miliona.U kosarci i fudbalu trazite da budemo prvaci sveta i OI prvaci.Tu se ulaze u Srbiji.To je prioritet.Gde su pare tu se traze rezultat.Oni su posebni program.Za njih ide sve.Pustite odbojku.Devojke nek daju sve od sebe i hvala im za sve.PS ruzno je trenera Srbije kakav kod bio zvati pogrdnim imenom.To se na utakmici odbojke i u razgovoru medju odbojkasima nikada nece cuti.Ovo je sport koji je dom kulture za sve u Srbiji.U svakom pogledu. Kome se.ne svidja nek ide na kosarku i vredja sve redom trenerima i igracima.
B

Brundo

pre 11 meseci

Zenska odbojka je gledana u Srbiji.Mene oci ne varaju.Kvalitet lige nije kao u Turskoj i Italiji ali to je druga tema.Kod njih ionako ima previse strankinja.Vakifbank, Ezadzibasi i Fenerbahce za nosioce igre imaju strane odbojkasice.Jer Turci pogresno shvataju sport.Za njih je to biznis.A onda kuku kad su njihovi igraci losiji od stranaca.Pa onda kupuju strance.Kod nas sport treba da bude nacin odgajanja dece kako bi izgradila karakter i disciplinu.Vise nego ikad nam treba to.
p

pa italija nema

pre 11 meseci

Brundo gde je gledana zenska odbojka.Pa u N Sadu 30 ljudi.Zvezdu u BG gleda do 80 ljudi.U ovim manjin nestima bude po 150 ljudi sem finala kupa.Finale plej ofa zadnja utakmica 500 gledalaca.Nije se odbojka izborila za mesto u Srbiji.Imamo rezultat reprezentacije i odbojka se u Srbiji gleda samo preko reprezentacije. Daleko smo u klupskoj odbojci iza ostatka sveta. Kad si na TV video neku odbojkasicu kao gosta u emisiji.Nema toga.U novinama u rubrici ostalo sa kuglanjem i sahom. Nasi klubovi nemaju novac.Nismo prepoznati kao sport od znacaja. Vecina ostalih bi dali sve da se rrprezentacija urusi sa rezultatom.Svi savezi u Srbiji za svoj neusoeh krive odbojku.Kao odbojka je odvukla svu decu pa nemaju od koga da prave igrace.Svima je trn u oku ovaj sport.
г

гвидети одлази!!!!

pre 11 meseci

Са 80 одсто прве поставе са Светског првенства спалe су на то да гледају друге резултате. Бошковићева не игра већ пет-шест седмица и питање је да ли ће бити у озбиљној форми, а сви очекују да одмах повуче екипу. Од Огњеновић не очекујем чуда, али од Дрче очекујем да буде све боља. Не бих се кладио да ће наше победити Кину. Против Немица, Бугарки и Доминикане у нормална времена било би по 3:0 или 3:1, али са тимом који је изгубио било какву сигурност.... У осам мечева Светске лиге имамо само једну победу са три бода?! У трећем сету против слабашних Хрватица Гвидети вади најбољег нападача у том часу - Лозо, Бушу гура на њено место да одлучује сет, а Лазовић стаља на Бушино место. И, наравно, пораз у сету. Буша није "финишер" - не пролази неколико кључних напада. Малу Узелац више не уводи (неко мора бити крив за ову мизерију од игре, а мала је најбоља за "главног кривца"/. Како год ово заврши - Гвидети није за селектора екипе која има много већи потенцијал од онога који он види и користи. Србија није Вакифбанка.
!

!

pre 11 meseci

Boskovic ne igra jer je devojci potreban odmor. Igrala je celu sezonu u Eczacibasiju, igrala ligu sampiona, turski kup, 20.maja je bila u Italiji vratila se u Tursku pa za Srbiju, devojka je umorna i treba joj odmor. Dosadni ste sa ligom nacija, imamo evropsko i kvalifikacije za olimpijske igre, a ako je kome potreban odmor onda je to Tijani. Da nismo prosle godine uzeli bronzu niko od vas pametnih ne bi znao da ta ista Liga nacije postoji i ne bi se toliko palili sada na ovo. To takmicenje je mucenje ekipa, isti je fazon svetskog prvenstva i po meni glupo takmicenje. Mucenje pogotovo za evropske ekipe koje imaju i evropsko prvenstvo posle te lige nacija dok ostale zemlje nemaju i mogu da igraju sa ful postavama i da ne odmaraju apsolutno nikoga.
B

Berbatov

pre 11 meseci

Au burazeru ala ti nemaš pojma. Vadi Lozo a Bušu gura na njeno mesto! Mora da se šališ. Kako trener može da izmeni pozicije primača koja su oba u igri? Ono što se stvarno desilo je da je zbog rotacije Buša došla u prvu liniju (znači nije je trener gurnuo, on to ne može da uradi, ne može da menja poziciju primača koja su oba u igri, ne postoji nikakava rokada igrača koju trener može da izvede) a umesto Lozo koja je zbog rotacije došla u drugu liniju uveo je Lazović, da pojača prijem, i poboljša igru u polju što se i desilo, Kaća je imala jednu izvanrednu odbranu. A juče još izmišljaš neku Milojević. Moj savet ti je da se stručnjaka igraš oflajn, onlajn se samo blamiraš.
l

liga nacija br 3

pre 11 meseci

Sta se ovde nece cuti. Evropsko ne znaci nista. OI ,SP pa liga nacija.Tu se skupljaju poeni na FIVB listi.Mi smo krenuli sa 1 a pali na 5 mesto Rang liste a sve u ligi nacija.OVO TAKMICENJE VODI FIVB.Evropsko vodi CEV i nema znacaj. Bodovi su bitni ovde.Prvak evrope ništa ne znaci.Nama je u 2023 br 1 kvalifikacije za Pariz na liga nacija.Evropsko kako bude.Samo neki prestiz u evropi i nastavak uzimanja medalja u kontinuitetu od 2015.
9

999

pre 11 meseci

90% Srbije je u Beogradu!!! Opusti se sve je OK.
B

Bravo devojke

pre 11 meseci

Kao što sam i napisao imacemo 3 pobede ove nedelje.Sledece sa sve 4 idemo medju 8. Manje vise sve to rezultatski ce ispasti ok. Igra ne obeceva nista veliko.Nadam se sa Tijanom da ce se opet gledati ona Srbija od koje svi strepe. I u ostalim sportovima je tako.Zavisi dosta od najboljeg igraca.Sa i bez nje u timu mi smo dva razlicita tima. Idemo korak po korak.Finalni turnir i medalja liga nacija.Medalja evropsko i plasman u Pariz.Tri su takmicenja dosta utakmica.Preterano.Iste devojke ce igrati sve utakmice. Kalendar takmičenja da igrače ispovređivaju.
K

Kanada

pre 11 meseci

Eh tacno da je kanada pobedjena sa 4-4 bismo imali lepu situaciju pred poslednji vikend, ovako nas 4 pobede vode 90% a sa tri su sanse 50% i zavisimo od ostalih rezultata.. realno je bilo za ocekivati, znajuci sastav i protivnike, 4 pobede u prva dva vikenda, objektivno turska, brazil i poljska jaci, sa amerikankama je moglo bolje prvu utakmicu, ali ta kanada je najveci kiks i samo da nas to ne dodje glave. Nemice imaju 5 pobeda i sa pobedom nad Korejom beze nam na tri pobede, sto znaci da cemo ih bas bas tesko stici. Sada se kao najveci konkurent izdvaja Japan, Kanada mislim da nece izdrzati sledece nedelje. Italija ce sigurno sledece nedelje doci u jakom sastavu tako da su one najverovatnije sigurne. Ostaje da se nadamo da cemo sledeci vikend odigrati dobro, Kina nista ne blista, imale su ok raspored i to iskoristile. Hrvatska zaista lose, nije mi jasno kako smo set izgubili ali ajde, to nam je u mentalitetu da sa tim slabim ekipama nikad ne znamo da igramo ni 70% ali uvek dobijemo. Zaista izgledaju lose, narocito bez Fabris, a nema tu ni Butigan ni Grbavice. Hrvatsku su i juniorke dobile na proslim mediteranskim igrama, isto bez fabris, ali sa butigan i dumancic. Njih ce poraz od bugarske verovatno doci glave, jer Koreja ne moze da ispadne jer je stalni clan, tako da one nekako moraju da zavrse isped Bugarske sto ce biti tesko jer Bugarke imaju mec sa Korejom koji dobijaju. Sve u svemu utisak je da su neki timovi iz evrolige jaci poput Belgije,Ceske i Svedske, bice zanimljivo na tom celendz kupu.