Odbojkaši Srbije (©FIVB)
Odbojkaši Srbije (©FIVB)

Odigrati kao sa Francuzima, biće dovoljno za pobedu protiv Argentine

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.06.22. | 13:08

Odbojkaši Srbije igraju od 17 časova utakmicu trećeg kola Lige nacija u Otavi

Odigrali su odličan meč protiv Francuza, ali takvo izdanje nisu uspeli da krunišu pobedom, sva tri boda su otišla olimpijskim šampionima (3:1). Ono što je važno Orlovi su videli da mogu da se nadigravanju i sa najjačima. Ukoliko budu ponovili istu partiju, danas od 17 časova mogu da se nadaju pobedi protiv Argentine.

Izabrane vesti

"Bio je to paklen meč protiv olimpijskog prvaka, mislim da smo neke stvari radili bolje nego na treninzima", rekao je selektor Igor Kolaković. "Isto tako detalji su odlučivali, a upravo detalji koje nismo dovoljno naradili - dizanje druge lopte i neke organizacije u kontranapadu. Ali, u suštinu momci su pokazali vrhunski kvalitet, igrali su na visokom nivou. Ja nisam mogao da verujem da smo dostigli taj nivo protiv onakve ekipe Francuske. Šteta, možda smo bili blizu osvajanja još jednog seta. Ali, možda bi bilo prerano da razmišljamo da smo mogli da ih pobedimo. Pred nama su mnogo realnije utakmice sa Argentinom i Nemačkom. U kojima su oni apsolutni favoriti, ali želimo da se borimo i igramo, zarađujemo poene kao protiv Bugarske i Francuske".

Imao je Kolaković bez obzira na poraz, razloga za osmeh.

"Ono što ovu ekipu krasi je energija, zbog koje je zadovoljstvo biti ovde. To sam im i rekao posle meča, moramo da je gajimo i održavamo, jer ona je zarazna... Može da bude neki put i negativna. Ako budemo sa ovako pozitivnim stavom igrali, a svi budu želeli podjednako pobedu, bez obzira da li su u terenu ili van njega, onda ćemo biti na dobrom putu da uradimo mnogo dobrih stvari koje priželjkujemo. Opasnost je ta što nismo u ovom meču napravili rezultat, a već smo nekako zadovoljni i umorni. To moramo da zaboravimo, da se vratimo korak nazad, da razmišljamo o dvorani u kojoj treniramo. U Slodesu su teški uslovi za rad, ali iz tog ambijenta krećemo u boj protiv favorita kao što su Argentina - bronzana sa poslednje OI, i Nemačka koja ima najjači moral", rekao je Kolaković.

Primač servisa Pavle Perić se odlično nosio sa iskusnijim protivnicima. Bio je najbolji poenter Srbije sa 22 poena.

"Želim da čestitam Francuzima na dobroj igri. Nadigrali su nas, mislim da smo imali šanse, vodili smo u trećem setu na početku... U četvrtom setu smo imali kontru za 24:24. Da smo osvojili drugi set, stigli bismo do petog... A u taj-brejk je lutrija, mislim da Francuska ne bi bila toliki favorit u odnosu na nas. Dali smo i više od 100 odsto. Sledeći meč igramo sa Argentinom, rani je termin, daćemo sve od sebe da ponovimo izdanje protiv Francuske, ako je moguće i bolje i dođemo do tri boda", podvukao je Perić.

Poslednji put Argentina i Srbija igrale su prošle godine u Ligi nacija, kada su protivnici slavili 3:0. U istom takmičenju 2019. godine bio je isti rezultat... Naša selekcija je dobila međusobni okršaj 2018. na Svetskom prvenstvu - 3:0. U Otavu su ove nedelje doputovali u jakom sastavu, sedam igrača koji su u Kanadi osvojili su bronzu na Olimpijskim igrama prošle godine.

Ligu nacija su otvorili porazom od Poljske, a onda su dobili Nemačku, pa baš kao i Srbija imaju skor 1-1.

LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠE - RASPORED PRVOG VIKENDA

Grupa B - Otava (Kanada)

Utorak

Bugarska - Srbija 1:3

Sreda

Kanada - Nemačka 0:3

Poljska - Argentina 3:0

Četvrtak

Francuska - Italija 3:0

Argentina - Nemačka 1:3

Srbija - Francuska 1:3

Petak

Italija - Poljska 3:1

17.00: (1,85) Srbija - Argentina (1,85)

22.30: (2,65) Bugarska - Nemačka (1,42)

Subota

01.30: (1,20) Francuska - Kanada (4,00)

19.00: Srbija - Nemačka

22.00: Bugarska - Poljska

Nedelja

01.00: Italija - Kanada

17.00: Francuska - Poljska

20.00: Argentina - Italija

23.00: Bugarska - Kanada

Grupa A - Brazilija (Brazil)

Utorak

Kina - Iran 1:3

Sreda

Slovenija - SAD 0:3

Holandija - Japan 1:3

Četvrtak

Brazil - Australija 3:0

Kina - Japan 3:1

SAD - Holandija 3:0

Petak

Brazil - Slovenija 3:1

20.00: (1,50) Iran - Holandija (2,41)

23.00: (1,35) SAD - Japan (2,90)

Subota

02.00: (1,07) Slovenija - Australija (6,80)

20.00: Brazil - SAD

23.00: Slovenija - Kina

Nedelja

02.00: Iran - Australija

15.00: Brazil - Kina

18.00: Iran - Japan

21.00: Holandija - Australija

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga nacija za odbojkašeMuška odbojkaška reprezentacija SrbijeIgor KolakovićPavle Perić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara