Odbojkaši Srbije (©CEV)
Odbojkaši Srbije (©CEV)

Orlovi će olimpijsku vizu juriti u Brazilu, Kanadi i Sloveniji

Vreme čitanja: 1min | pet. 08.12.23. | 14:39

Poznat je raspored Lige nacija za odbojkaše

Poznato je na kojim će destinacijama odbojkaši Srbije juriti olimpijsku vizu. Orlovi će kroz Ligu nacija pokušati da dođu do Pariza - to će im biti poslednja šansa da budu deo olimpijske porodice.

Izabranici Igora Kolakovića u Ligi nacija naredne godine igraće u Brazilu, Kanadi i Sloveniji. Na ta tri turnira će skupljati pobede i bodove sa ciljem da na kraju ligaškog dela budu na visokoj poziciji na svetskoj rang listi, koja vodi na najveću sportsku planetarnu smotru.

Izabrane vesti

Svetska odbojkaška federacija objavila je danas da će se ligaški deo igrati od 21. maja do 23. juna, a finalni turnir je planiran od 27. do 30. juna. Domaćin finala će naknadno biti određen.

Seniori Srbije će u okviru prve sedmice, od 21. do 26. maja igrati u Rio de Žaneiru. U Brazilu će, pored Srbije i domaćina, učestvovati i Italija, Iran, Argentina, Kuba, Japan i Nemačka.

Tokom druge sedmice (4. do 9. juna) Srbija je svrstana u grupu u Otavi sa Kanadom, Argentinom, Italijom, SAD, Holandijom, Francuskom i Kubom.

Srbija će tokom treće sedmice, od 18. do 23. juna, igrati u Ljubljani. Potencijalni rivali, pored Slovenije, su i Poljska, Turska, Italija, Kuba, Argentina i Bugarska.

Svaka reprezentacija će tokom jedne nedelje odigrati četiri utakmice, odnosno ukupno 12. Na finalni turnir će se plasirati domaćin i još sedam najuspešnijih selekcija.



tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkaše

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara