(©FIVB)
(©FIVB)

Orlovi pokazali zube pred 10.000 Brazilaca, ali Olimpijske igre i dalje klize

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.05.24. | 04:05

Drugi uzastopni poraz ekipe Igora Kolakovića

Uspešno su srpski odbojkaši počeli prvi vikend Lige nacija u Brazilu, savladavši Iran sa 3:1, ali onda su usledila dva poraza i problemi u borbi za put na Olimpijske igre u Parizu.

Prvo je Japan bio iznenađujuće ubedljiv i pobedio Orlove sa 3:0, a onda je uspešnija bila i selekcija domaćina turnira. Brazilci su nastavili dominaciju u mečevima sa našom reprezentacijom i sa 3:1 slavili deveti put u poslednjih 11 okršaja. Po setovima - 25:21, 25:20, 22:25, 25:22.

Izabrane vesti

Imali su izabranici Igora Kolakovića svoje momente pred 10.000 gledalaca u Rio de Žaneiru, posebno u trećem setu u kom su uglavnom gubili sa dva ili tri poena razlike, a onda od izjednačenja na 19:19 stigli do tri set lopte. Iskoristili su drugu i produžili meč. Nažalost, za samo još jedan set. Brzo su se favorizovani domaćini konsolidovali i uprkos rezultatskoj klackalici tokom četvrtog seta, u njegovom finišu stigli do konačne pobede.

Iako je Brazil igrao u prilično jakom sastavu, dobro su Kolakovićevi momci ušli u meč. Vodili su u nekoliko navrata tokom prvog seta sa dva razlike, ali od 14:12 u korist Srbije domaćini su preuzeli kontrolu i diktirali rezultat. U drugom setu su bili još ubedljiviji, dozvolivši našim košarkašima da samo prvim poenom budu u vođstvu. Usledio je potom tračak nade da bi srpski odbojkaši mogli do iznenađenja, ali to se nije dogodilo. Sjajni Darlan (22 poena), Leal (17) i Maurisio (14) priveli su meč kraju onako kako je brojna publika i očekivala da će biti.

Najefikasniji u srpskoj reprezentaciji bio je Atanasijević sa 14 poena, a pratili su ga Perić sa 13, Kujundžić sa 11, Mašulović da 9...

Ovaj poraz znači da srpska reprezentacija nije uspela da napreduje na svetskoj rang listi, na kojoj je već ispala sa mesta koja vode na Olimpijske igre u Parizu. Vremena za popravni ima dovoljno, ali moraće Orlovi da se vrate na pobednički put. Prva prilika za to im je duel sa Nemačkom u nedelju od 19 časova. Drugi vikend Lige nacija je od 4. do 9. juna u Kanadi, a treći od 18. do 23. juna u Ljubljani.

Učešće na Olimpijskim igrama već su obezbedili Francuska kao domaćin i šest selekcija koje su bile najbolje na kvalifikacionim turnirima - Poljska, Sjedinjene Američke Države, Japan, Brazil, Nemačka i Kanada. Preostalih pet mesta popuniće najbolje rangirana ekipa sa kontinenta koji još nema predstavnika (Afrika) i četiri najbolje ekipe sa svetske rang liste. Ispred Srbije trenutno su Italija, Slovenija, Argentina i Kuba.

PRVI VIKEND LIGE NACIJA ZA ODBOJKAŠE

Četvrtak

Iran - Srbija 1:3

Japan - Srbija 3:0

Subota

Srbija - Brazil 1:3

Nedelja

19.00: Srbija - Nemačka



tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkaše

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara