Komentari na vest

Orlovi pokazali zube pred 10.000 Brazilaca, ali Olimpijske igre i dalje klize

angry_chainsaw

pre 21 dana

Kolaković nije sposoban da uradi ništa sa ovim timom, imamo dobre pojedince ali nemamo tim i mislim da je hitna smena Kolakovića neophodna što pre, jer su nas sada i nemci oduvali sa nulom, ako mislimo da se kvalifikujemo na OI, što za našu reprezentaciju postaje nemoguća misija pod palicom Kolakovića... Vraćajte Kovača!!!
K

Kakve oi??

pre 21 dana

Kakve druze oi? Pa mi u muskoj odbojci necemo videti olimpijske igre jos 20-30 godina. Sada da krenemo da pravimo tim za 2040.
Q

Quartz

pre 22 dana

Vratite selektora Kovača pa možda i uradite nešto.
r

rikin

pre 21 dana

moze i Rezende da bude trener ovim igračima, dzaba kada su limit...
U

Uoss

pre 23 dana

A gde je Svjacarac jel se vratio?
G

Gost43

pre 23 dana

Negde sam procitao kako se govori da smo stari. Pa to je potpuna neistina, kod nas je problem da vecina momaka ne igra u svojim klubovima ili igra lose. A domaca liga je ocajna, i prosto nema kvaliteta vise. Vidljivo na svakom cosku. O starosti igraca mozda je najbolje da pogledamo Sloveniju. Momci se bore, vidljiva zelja da odu na OI, i ne smeta sto su trojica iz postave preko 35 a druga trojica vrlo blizu ili nesto preko 30.
D

Detaljna analiza

pre 23 dana

Mi do kraja imamo 9 utakmica sutra Nemacku moramo dobiti. Sledeci vikend: Usa (nadam se da nece doci u punom sastavu), moramo dobiti kako znamo i umemo. To je prilika za dobre bodove, Argentinu moramo dobiti, moramo i holandiju i kanadu pod obavezno!!! To su slabije ekipe na listi i u slucaju poraza sledi bolan pad Poslednji vikend: kuba i turska moraju da se dobiju, od poljske gubimo i slovenija vrv poraz. Sve u svemu u narednih 9 meceva, mislim da moramo da imamo 7 pobeda da bismo se plasirali, a od tih 7 obavezno mora biti Kuba, i jedna jaca ekipa zbog bodova (Arg, Usa) i NIKAKO gubiti od slabijih na listi (Holand, Tur, Kan)
s

sportski pozz

pre 23 dana

Poraz od Nemaca bice kraj. I onda da igraju svi sem veterana. Hvala i adio Atanasijevicu (ni on ne zna koliko je blokova dobio), Urosu Kovacevocu (ne zbog godina vec zbog nespremnosti visegodisnje), Podrascaninu (nas najbolji srednjak ikada ali prosao mu je voz), Ivovicu... Tacno, igracemo uskoro Evropsku umesto svetske lige, ali to je ralnost, ali bar se necemo zavaravati,
G

Gostovanje1436

pre 23 dana

Bolje je ovo no protiv Japana izgledalo,sad moraju da se dobiju nemci danas jer u suprotnom ce nam olimpijada biti skoro nedodirljiva
N

NEUPUĆEN

pre 23 dana

Koliko različitih reprezentativnih takmičenja postoji za odbojkaše?
B

Božidar 23

pre 23 dana

Ja stvarno ne znam šta treba da se desi pa da konačno imamo barem novog startnog korektora. Ivan Miljković je već sa 20 godina dobio tu priliku kod Zorana Gajića. U Sidneju je imao 21 godinu i sa braćom Grbić nas vodio do zlata. Naravno da ne bi to mogao bez ostalih igrača, ali pametno je on uveden kao najmlađi uz ostale asove. Sad nemamo nijednog igrača mlađeg od 30 godina da su starteri, osim Nedeljkovića, ali i on bi ispao da je tu Lisinac. Perić i Kujundžić su inače rezerve kad su spremni Kovačević i Ivović, koji su posle EP 2019. u padu forme. Hoću da kažem da je sad idealno bilo da se isforsira Dušan Nikolić kao najbolji igrač naše lige. Koliko sam čitao o njemu, prilično napreduje iz godine u godinu, a ove je stigla kruna napretka u vidu titule. Pa nisu nas ni Atanasijević ni Luburić toliko zadužili da trebaju igrati do 35.godine, osim ako ne prave prevagu kao Miljković dok je igrao. Imamo star tim koji godinama samo stagnira (čak nazaduje zbog godina), a ništa se ne menja. Ne ubacuje se kompletno nova ekipa i onda da se očekuje neki rezultat, nego se postepeno ubacuje po 2-3 igrača i tako se formira nov tim. Imamo talenata, ali moraju dobiti priliku i prekaliti se jer ćemo ih izgubiti kao i mnoge druge.
r

rea

pre 23 dana

Atanasijević nam je sa 21, 22 godine doneo titulu evropskog prvaka. Momak je deceniju u top3 korektora sveta, nije problem u korektoru, već u dizaču. Jovović nije klasa da bude prvi dizač reprezentacije kao što je Srbija. Nije dorastao saigračima kao što su Lisinac, Kovačević, Atanasijević, Podraščanin...
B

Bata Atana

pre 23 dana

Aleksandar "ne mogu da skočim" Atanasijević
B

Božidar23

pre 23 dana

Nemam ja ništa protiv njega, ali daleko je on od top 3 korektora sveta. Možda u jednom trenutku na vrhuncu njegove karijere, a u celoj deceniji ni blizu. Evropsku titulu smo osvojili 2011. kad on nije ni igrao i 2019. kad je imao 28 godina (MVP je bio Kovačević). U međuvremenu smo uzeli i Svetsku ligu 2016. kad je prvi korektor bio Luburić, a Ivović MVP. Imamo i bronze sa EP 2013. i 2017. Imamo i neka četvrta mesta. Sve je to OK, imala je ova generacija lepih trenutaka, ali prešli su svoj zenit, drugi uvode mlađe i bolje igrače pa zato i napreduju (sad su nas prešišali Slovenija, Turska, Japan, Argentina, što je bilo nezamislivo do pre 2-3 godine). Zato kažem, nisam selektor, ali voleo bih da priliku počne dobijati Dušan Nikolić koji je 2001.godište, možda i Meljanac koji je 1999. Što se tiče tehničara, Jovović je bio prvi tehničar na EP 2019. i tada nije bio problem. Dakle, nije samo do njega, ali naravno da bi bilo dobro da poradio na nekom novom, mlađem dizaču jer i Jovović ima 33 godine. Treba nam kompletna ekipa, ali je nemoguće sve odjednom ubaciti nego je poželjno postepeno to činiti uz neke prekaljene asove. Tako su Podraščanin i Dragan Stanković učili od Gerića, a igrali uz Nikolu Grbića, Miljkovića, Boškana i još neke. Pomalo su dolazili Vlado Petković, Nikola Kovačević, Miloš Nikić, posle njih Nemanja Petrić, Uroš Kovačević, Srećko Lisinac itd. Ako ne ide ni postepeno, onda brate mili neka ide kompletno nova postava pa neka krenu od nule. Talenata ima, potrebna je i podrška države da se još bolje promoviše ovaj sport. Sad je majstoricu gledalo 2000 ljudi, pa neko novi je sigurno poželeo da igra odbojku.
j

jan

pre 23 dana

Orlovi nisu pokazali zube,vec su pokazali da ako nastave da gube OI bice samo san
G

Gost19838t78483

pre 23 dana

Malo bolja igra i energija nego li protiv Irana i Japana ali opet nedovoljno. Opet greska Kolakovica da igra sa Atanasijevicem koji se u 1, 2 i 4 setu nije video, a imao je samo epizodu krajem 3 seta. Povreda Jovovica nam je zapecatila poraz posto Todorovic dize kao dizac iz 60tih godina proslog veka. Mada je i Jovovic poprilicno lose dizao u zonu 4 gde je bilo dosta nepreciznih i niskih lopti. Prijem je bio bolji ali je bilo malo idealnog prijema sto je dosta izbacilo nase srednjake iz napada. Peric i Kujundzic su solidno odigrali ali se vidi da im nedostaje utakmica i iskustva i koliko je greska bila sto smena generacija nije uradjena na vreme. Trenutno bi najbolje bilo da se upare Kujundzic i Ivovic. Misljenja sam da je Peric definitivno promasio poziciju i korekcija je njegovo prirodno mesto. Potrebna je jedna velika pobeda od 3:0 protiv timova iz prvih 7-8 ekipa sa ranking liste, a da Kuba ili Nemacka povezu poraze od nize plasiranih ekipa pa da budemo u igri za plasman na OI sto ce biti poprilicno tesko. Sreca je da je Kuba 3-4 puta prokockala pobedu protiv Japana pa nije dobila 15 bodova, a to bi znacilo da vec sad sigurno ne idemo na OI.
D

Da se ne lazemo

pre 23 dana

Drugi esalon ozbiljnog sporta..
M

Mmmmmmbbbbbbbb

pre 23 dana

Ekipa je istrosena, smena generacija je trebala da se desi jos kada nismo uspeli otici u Tokijo. Posle OI ako i odemo uopste, zahvaliti se pre svega Kolakovicu pa onda redom Urosu, Krsmanovicu, Ivovicu, Atanasijevicu cije mesto davnih dana treba da bude prepusteno Meljancu pa evo sad i malom Nikolicu iz Zvezde koji je realno dobar momak i igrac i mogao bi uz igru i rad biti veoma dobar korektor za nasu reprezentaciju. Luburic u ovom momentu daleko bolji korektor od Atanasijevica a sedi u ovom mecu na klupi, Potke sedi na klupi, Nedeljkovic je za Krsmanovica izmislio odbojku. Pa za sta sede na klupi dobri igraci protiv jakih reprezentacija? Pusta najjacu postavu protiv Irana a protiv Brazila ih stavlja na klupu, zasto? ZNACI CILJ JE DA JAKIM REPREZENTACIJAMA “SKINEMO GACE” a da protiv nejakih igramo sa najjacom postavom posto ocigledno nikog iz vrha ne mozemo ni “da taknemo” a ne da pobedimo. Posle ovog leta napraviti ciscenje pustiti mlade nek igraju, treniraju i za par godina imacemo kakvu takvu ekipu. To je i Italija uradila pa pogledajte sad, Mikeleto sa 20 godina jedan od najboljih primaca sveta!
P

Prokuplje

pre 23 dana

Svaka čast za komentar za Meljanca i Nikolića, baš tako...
G

Gost 38292

pre 23 dana

Samo 4 greske Srbije u napadu .10 000 gledalaca.Brazilci vole odbojku.Idemo dalje.Sanse postoje i svi smo uz vas.Vi koji pisete negativno treba da vas je sramota.
P

Plava

pre 23 dana

Četa mora da rešetka sve do kraja. Počevši od Nemaca preko Slovena ca Argentina ca i Kubanaca koji su uspeli da privole sve igrače koji do sad nisu hteli da igraju i odazvali se osim izdajnika Leona i Leala sa kojim bi se prošetali do Olimpijskih Šampiona
L

Laziale

pre 23 dana

Japan je pre desetak godina sluzio za trening utakmice i popravljanje set kolicinka, a danas na 14:11 za Kubu dobijaju odlucijuci peti set. Iako nemaju fizicke predispozicije za odbojku oni igraju na jako visokom nivou danas. Poenta price jeste da se kod nas poslednjih godina jako lose radi u odbojci iako slo talentovana nacija za taj sport. Nije sve u talentu ako disciplina, rad i posvecenost kroz razne resurse ne dopronese napretku.
J

Japanci

pre 23 dana

Japanci su na vreme pustali mladje da igraju razvijali tim, doveli trenere koji je top klasa a ne Kolakovic koji dodje i pre meca proda mec, izjavom brzi su od nas. Ne mozes ocekivati od ekipe da ce pobediti ako selektor pre meca jos ne veruje u pobedu
V

Volim fucu

pre 23 dana

Ne odlazak na Olimpijske igre ide Kolakovicu na dusu. Vratiti Kovača i podmladiti ekipu. Ovo vece staraca je za istoriju. Atanadijevic nazalost nikad ni blizu vrhunskim korektorima. O ovom Krsmanoviću nebih trosio reci, kao ni o tehničarima.
T

Tomaš ue

pre 23 dana

dobro su momci igrali..za razliku sa Japanom..malo fali..mnogo yu bolji Peric..Kujundzic..Todorovic..Atanasijevic..od ovih veterana..Kovaceveica..Ivovica..al onaj veseli Krsmanovic..mislim stvarno..decko veze nema..sumaru..bravo momci..dobro je bilo..
D

Dajte bre

pre 23 dana

Ne razumem zasto nas timovi ne pustaju? Pa zar im nije bolje da mi idemo u pariz nego kuba???
J

Jaki timovi

pre 23 dana

Sta njih briga ko ce ici na OI, Brazil svake godine igra ful postavu VNL jer ljudi zele da osvoje i uzmu titulu. Tako i zene, Brazilke igraju uvek u najjacem sastavu jer zele titulu, njima je to pored svetskog prvenstva jedno od bitnijih takmicenje jer oni nemaju kao Evropski timovi Evropsko prvenstvo koje je jako kao zemlja gde imas Poljsku Francusku Italiju Sloveniju (muskarci) oni imaju ona njihova takmicenja gde se bore protiv znj ekipa. Brazilci igraju ful postavu svaki VNL, samo rotiraju igrace.
A

Atana tarabic

pre 23 dana

Atanasijevic izblokiran 10-13 puta. Dokle vise on pre lubarde. I da, za nauk svima eto kako kujundzic i luburic mogu da pevaju himnu. Tako i ostali nek nauce Kujundzic ne moze u paru sa pericem. Doduse kujundza u napadu isto jako los. Eto zbog cega je ispod proseka. Peric u napadu dobar bas.
N

Nanas

pre 23 dana

Ako aludiras na nacionalno poreklo Luburica, totalno si u pogresni smer otisao, raspitaj se malo bolje...
P

Pirke 90

pre 23 dana

Dobra igra naših u paklenoj atmosferi Marakanazinja.Ništa još nije gotovo jer ni Kuba nije Brazil realno biće još kikssva ali i pobeda.Verujmo da i uz malo sreće možemo konačno do olimpijskih igara.
F

Fivb lista

pre 23 dana

Srecom da Kuba nije dobila, jer bi razlika bila 18 bodova, ovako je 8. Dobro je da bar nismo 3-0 izgubili, a realno i juce smo morali set da se potrudimo. Jasno je da ce nam za pariz biti potrebna jedna velika pobeda+sve pobede protiv slabijih+pobeda nad kubom poslednji vikend.. bilo bi lepo kad bi nas grbic pustio da uzmemo 15 bodova :))) realno bolje svim ekipama da idemo mi nego kuba