Velika pobeda novosadskih crveno-belih (©Starsport)
Velika pobeda novosadskih crveno-belih (©Starsport)

Pakleni finiš Lala: Pešić za pobedu, Vojvodina se vratila iz mrtvih, od -6 do nade u polufinale

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.03.23. | 19:43

EHF kup: Srpski šampion pobedio Gorenje iz Velenja na Slanoj bari – 31:30 (14:17) u prvom meču četvrtfinala. Iskusni pivotmen postigao gol u poslednjim trenucima meča za veliki trijumf Novosađana

Lale su se vratile iz mrtvih, tinja nada za polufinale trećerangiranog evropskog takmičenja. Rukometaši Vojvodine gubili su sa tri gola razlike (26:29) sedam minuta pre kraja, ali pakleni finiš srpskog šampiona i velika pobeda sa 31:30 (14:17) u prvom meču četvrtfinala Kupa EHF-a. Novosađani su prvi put poveli u poslednjim trenucima, kada je iskusni pivotmen Živan Pešić doneo trijumf i nadu pred revanš u Velenje naredne subote. Igrale su Lale pred praznim tribinama na Slanoj bari zbog kazne od strane Evropske rukometne federacije (EHF).

U većem delu utakmice, gosti su bili bolji, diktirali tempo, imali prednost, ali nisu se domaćini predavali. Iako nisu imali „vetar u leđa“ sa tribine, smogli su snage da preokrenu rezultat. U finišu je nekoliko odličnih odbrana imao Fran Lučin, dva pogotka je delo Slovenca Gregora Ocvrika. Odbrana je bila granitna kada je bilo najvažnije, da bi Pešić doneo minimalnu prednost pred revanš u Sloveniji.

Izabrane vesti

Gorenje i dalje ostaje favorit, mnogo bolje igra na svom terenu, ali je tim Borisa Rojevića pokazao da raste, nastavio je sa odličnim igrama u 2023. godini.

Udarni kvartet gostiju Tilen Sokolič, Urban Pip, Peter Šiško i Domen Tajnik bili su sjajni većim delom meča. Počeli su Novosađani nervozno. Već posle pet minuta bilo je 0:4. Tajnik je bio odličan na početku meča, nekoliko odbrana imao je i veteran Goražd Škof. Vodilo je Gorenje u 20. minut i sa šest golova razlike (13:7), ali su trgli Novosađani, uspeli do poluvremena da prepolove razlike, u nastavku došli da izjednačenja (17:17) zahvaljujući raspoloženim Mohamedu Azizu Aidiju i Milošu Grozdaniću, ali opet su se Slovenci odlepili.

Gorenje je sredinom drugog nastavka stvorilo +3 i prednost imalo do šest, sedam minuta pre kraja (29:26), ali sledi rapsodija domaćina u finišu i pobeda, najznačajnija u Evropi poslednjih nekoliko godina. Koliko je veliki skalp Lala govori podatak da je Gorenje prošle sezone igralo četvrtfinale Lige Evrope, mnogo jačeg takmičenja od EHF kupa, a pre samo četiri dana je posle drame izgubilo u Celju od učesnika Lige šampiona tek posle produžetaka u četvrtfinalu Kupa Slovenije.

Miloš Grozdanić je sedam puta matirao goste, Mohamed Aziz Aidi šest, dok su Gregor Ocvirk i Belorus Baris Puhovski po četiri puta zatresli mrežu gostiju iz Velenja. Milan Milić, Darko Milenković i Živan Pešić su se po tri puta upisali u strelce, dok je gol dao i mladi Luka Rogan. Luka Arsenić je imao osam odbrana, dok je Fran Lučin bio odličan u finišu, skinuo četiri udarca Slovencima.

Kod tima iz Velenja blistalo je levo krilo Tilen Sokolič sa devet pogodaka, Urban Pip je pogodio šest puta, a Domen Tajnik i Peter Šiško su po pet puta zatresli mrežu Lala. Golmani Gorenja imali su skroman učinak. Goražd Škof je imao osam intervencija, a Emir Taletović jednu. Juniorski reprezentativac Srbije Branko Predović dva puta je zatresao mrežu Novosađana.

Ukoliko Vojvodina izbori polufinale zna se i potencijalni rival u borbi za finale, a to je bolji iz dvomeča švedskog Alingsasa i češke Dukle iz Praga. Prva utakmica četvrtfinala igra se u nedelju u Skandinaviji.

---------------------------------

Novo, 23. kolo Mozzart Prognozzera je pred nama, nastavlja se borba za vredne nagrade i glavni dobitak od 200.000 dinara! Kao i uvek pred vama je 10 utakmica, a sve što treba da uradite je da tipujete tačne rezultate i postarate se da vam plasman i posle ove runde bude još bolji.

---------------------------------

EHF KUP – ČETVRTFINALE (PRVE UTAKMICE)

Subota

Karvina – Runar 31:34 (12:20)

Vojvodina - Gorenje 31:30 (14:17)

Nedelja

16.00: Alingsas – Dukla Prag

19.00: Sesvete - Nerbo


tagovi

RK VojvodinaEHF kupRK GorenjeBoris RojevićEHF

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara