Drašović (© Star sport)
Drašović (© Star sport)

Pao je prvak sveta: Srbija dobila Mađare pred EP u Hrvatskoj

Vreme čitanja: 1min | sre. 20.12.23. | 22:10

Odlična partija na pripremnom turniru u Budimpešti

Dobila je Srbija ogroman vetar u leđa pred šampionat Evrope u Hrvatskoj. Na pripremnom turniru u Budimpešti, naša vaterpolo reprezentacija tukla je aktuelnog prvaka sveta boljim izvođenjem peteraca – 16:14.

Posle 12:12 u osnovnom delu meča, selekcija Uroša Stevanovića je bila spretnija iz kaznenih udaraca tako što su pogađali Radulović, Drašović, Strahinja Rašović i Mandić, dok su u protivničkom taboru precizni bili Vince Vigvari i Nađ. Presudni detalj se desio u prvoj seriji kad je Filipović odbranio udarac Vigvarija, dok je kasnije Burijan pogodio prečku.

Izabrane vesti

Bila je to najbolja igra Delfina na bazenu Kompjadu, u okviru E-ON kupa, na kome je preostalo da u četvrtak od 17.30 odmeri snage sa Španijom.

Selektor Mađarske Žolt Varga ja odmarao neke od nosilaca, s tim da valja znati kako je i Srbija došla na turnir oslabljena, bez kapitena Nikole Jakšića, Sava Ranđelovića, Branislava Mitrovića, Đorđa Lazića. Zato ovaj trijumf dobija na značaju.

Srbija – Mađarska 16:14 (4:3, 1:3, 2:2, 5:4), petercima 4:2

Bazen Komjadi. Igrač više: Srbija 12 (4), Mađarska 13 (4). Peterci: Mađarska 2 (2).

Srbija: Filipović, Mandić 3, S.Rašović 3, P. Jakšić , Radulović 1, Dimitrijević, Drašović 2, Milojević. Vico 1, Ubović, Lukić 1, V. Rašović 1, Mišović.

Mađarska: Sakonji, Tatrai 1, Molnar 1, Pol, Vin. Vigvari 1, Nađi 3, Fekete, Burian 1, Mesaroš 1, Ven. Vigvari 3, Sehalmi, Harai 1, Gujraš.


 


tagovi

vaterpolovaterpolo reprezentacija SrbijeUroš Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara