(©FIVB)
(©FIVB)

Pariz nestaje u magli: Odbojkaši Srbije preslabi za Nemce

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.05.24. | 20:44

Još jedan ubedljiv poraz izabranika Igora Kolakovića na turniru u Riju

Dobro je počeo, ali loše se završio prvi vikend Lige nacija za odbojkašku reprezentaciju Srbije. Nakon pobede nad Iranom sa 3:1, Orlovi su u Rio de Žaneiru izgubili od Japana (0:3), Brazila (1:3) i večeras od Nemačke, ponovo sa ubedljivih 0:3, po setovima 21:25, 20:25, 20:25.

To znači da su šanse izabranika Igora Kolakovića da zaigraju na Olimpijskim igrama u Parizu dodatno umanjene. Ovaj porez odneo je Orlovima nove bodove, pa su pali na 11. mesto svetske rang liste; i dalje su iza direktnih rivala Italije, Slovenije, Kube i Argentine.

Izabrane vesti

Nisu večeras pomogli poeni Dražena Luburića (13) i kapitena Uroša Kovačevića (10). Rival je imao raspoloženije igrače, a prednjačili su Moric Rajhart i Tobijas Brand sa po 17 poena, a pratio ih je Jan Beme sa 11.

Priliku da popravi učinak Srbija će imati na vikendima u Kanadi (4-9. juna) i Ljubljani (18-23. juna). Prvi naredni rival našim odbojkašima je Holandija (5. jun), potom slede dueli sa SAD, Argentinom i Kanadom, dok će se u Sloveniji Orlovi sastati sa Kubom, Turskom, Poljskom i Slovenijom.

Nada u plasman na ovogodišnje igre postoji, ali moraće ekipa što pre da se vrati na pobednički kolosek. U suprotnom, Srbija će i treći put uzastopno biti bez muške odbojkaške reprezentacije na Olimpijskim igrama. Poslednji put smo učestvovali u Londonu 2012, kada smo bili deveti. Pre toga je srpski tim dvaput eliminisan u četvrtfinalu (Pekind 2008, Atina 2004), dok je 2000. u Sidneju osvojeno zlato, a 1996. u Atlanti bronza.


tagovi

Liga nacija za odbojkašeIgor KolakovićMuška odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara