Nikola Kovačević (©ARKUS liga)
Nikola Kovačević (©ARKUS liga)

Partizan juri bekove: Mete Kovačević iz Vojvodine i Crnogorac Barjaktarović

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.07.23. | 06:49

Crno-beli zasad mirni na tržištu. Uskoro bi dvojica talentovanih rukometaša mogli da zaduže opremu vicešampiona Srbije, saznaje Mozzart Sport

Mirno u Humskoj. Posle turbulentnog perioda, promene rukovodstva u taboru crno-belih rukometaša, dolaska nove uprave na čelu sa predsednikom Miljanom Žugićem i Radosavom Šljivančaninom kao čelnim čovekom Skupštine, očekivalo se burniji prelazni rok, pojačanja...

Za sada je tiho. Iz Humske ni traga ni glasa, konferencije za medije, predstavljanja tima, saopštenja... Stigao je nekadašnji igrač Partizana Đorđe Ćirković na klupu umesto „već viđenog“ kormilara Tonija Đerone. Uskoro bi trebalo da počnu pripreme za narednu sezonu. Rade crno-beli na jačanju igračkog kadra, ali sada ide to teško, situacija na tržištu nije bajna.

Izabrane vesti

Kaparisan je golman Dimitrije Jelić iz tabora ljutog rivala, Crvene zvezde. Velika želja je i pivotmen juniorske reprezentacije Srbije Branko Predović koji je prethodne tri sezone branio boje slovenačkog vicešampiona Gorenja. Pominjao se čak i reprezentativac Srbije, Đeronin džoker u taboru Orlova Marko Milosavljević, ali to je bila nerealna želja. Bivši bek Crvene zvezde i niškog Železničara ostaje u Ademar Leonu još godinu dana.

Partizan je poslednjih godina bio poznat kao rasadnik mladih igrača. Tom politikom i dalje se rukovode u Humskoj. Urgentna su pojačanje na bekovskim pozicijama, pogotovo na levoj strani terena posle odlaska Stefana Petrića u Vardar i teške povrede i operacije kolena kapitena Nikole Zečevića, koga neće biti u timu sigurno narednih šest meseci, a verovatno i duže. Na meti vicešampiona Srbije su mladi igrači na spoljnim pozicijama, Nikola Kovačević i Crnogorac Luka Barjaktarović, saznaje Mozzart Sport.

Kovačević je rukometaš Vojvodine, branio je boje Lala prošle sezone u SEHA ligi, dok je u ARKUS Superligi Srbije bio na pozajmici u komšiluku, Jugoviću iz Kaća. Konkurencija u taboru Lala je paklena, na njegovoj poziciji prednost imaju Boris Puhovski, Mohamed Aziz Aidi i Gregor Ocvirk, pa za Kovačevića nema mesta u redovima desetostrukog uzastopnog šampiona Srbije. Problem pri realizaciji transfera mogao bi da bude taj jer mladi levi bek, rođen 2002, ima još godinu dana ugovor s timom sa Slane bare.

Kovačević je ovog leta imao nekoliko ponuda iz Srbije, ali je najbliži Humskoj, kao i talentovani Crnogorac Barjaktarović koji je prošle sezone igrao za Slobodu iz Tuzle. Ovaj Beranac visok je 197 centimetara i mogao bi uskoro da potpiše ugovor sa crno-belima.

Osim Stefana Petrića, klub su napustili golman Andrej Trnavac koji je pojačao Vojvodinu, dok je pivotmen Martin Varga otišao u Slovan iz Ljubljane. Stubu odbrane Vuku Lazoviću je istekao ugovor i on je slobodan u izboru nove sredine.

Veliki problem za novog trenera Ćirkovića, koji se u srpski rukomet vraća posle skoro decenije, je povreda Zečevića, koji je planiran, uz reprezentativca Srbije Uroša Kojadinovića, da bude vođa novog Partizana. Veliku ulogu naredne sezone dobiće srednji bek Veljko Popović.

Poslednje dve sezone, Partizan je sa Darijom Krželjem bio vicešampion Srbije. U proteklom šampionatu u finalu plej-ofa dobro je namučio Novosađane.

Crno-beli nisu imali sreće u žrebu za EHF kup. U drugom kolu dobili su boljeg iz duela grčkog Diomidisa i islandskog Hafnerfjerdura. Realno je da ćemo na Banjici u oktobru da gledamo tim iz Skandinavije za koji igra nekadašnji as Kila, Vesprema, Barselone i Olborga, Aron Palmarson.

Partizan je trebalo sredinom narednog meseca da učestvuje na jakom međunarodnom turniru u Strugi, ali je otkazao, pa će umesto crno-belih u Makedoniji da igra Dinamo iz Pančeva.



tagovi

RK PartizanARKUS ligaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara