Dragan Pešmalbek (prvi zdesna), pivotmen Srbije (©Reuters)
Dragan Pešmalbek (prvi zdesna), pivotmen Srbije (©Reuters)

Pešmalbek: Bio sam uplašen zbog korone

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.01.22. | 20:55

Pivotmen Nanta odigrao prvu zvaničnu utakmicu u dresu Orlova

(od izveštača Mozzart Sporta iz Segedina)

Jeste Ukrajina trećerazredna selekcija, ali videlo se da rukometaši Srbije nastavljaju da rastu iz utakmice u utakmicu. Veliko pojačanje dobili smo u liku Dragana Pešmalbeka, pivotmena Nanta, a od sledeće sezone moćnog Vesprema. U tandemu sa kapitenom Mijajlom Marsenićem pravi je bedem u odbranu, a u napadu svaku šansu koristi da postigne gol ili da iznudi sedmerac.

Izabrane vesti

On je u prvoj zvaničnoj utakmici za našu selekciju (igrao prošle godine u prijateljskim mečvima protiv Makedonije i Slovačke) postigao tri gola.

"Bili smo ozbiljni od početka do kraja. Možemo da igramo bolje naravno, al idemo polako. Zadovoljan sam igraom. Bio sam uplašen pre ove utakmice zbog korone, jer sam pet dana bio u karantinu. Nisam znao kakav ću biti u nogama, kako će telo da mi reaguje, ali bilo je sve dobro. Biće sve bolje i bolje kako šampionat odmiče“, istakao je pivotmen koji je igrao za mlađe reprezentativne kategorije Francuske (otac mu je Francuz, a majka Srpkinja).

Ukrajina je već zaboravljena, misli idu ka Hrvatskoj u subotu.

"Moramo da se odmorimo malo, ali bićemo spremni za Hrvatsku. Ne možemo da kažemo da imamo manje povređenih od njih“, istakao je Pešmalbek.

Nema euforije u taboru Orlova. Svesni su da je ovo tek prvi, najlakši korak. Slede sada mečevi sa Hrvatskom i Francuskom koje će dati odgovor na pitanje gde je trenutno naša reprezentacija, može li u drugi krug u Budimpeštu.



tagovi

ep u rukometuEvropsko prvenstvo u rukometuRukometna reprezentacija SrbijeDragan Pešmalbek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara