Rukometaši Srbije (©EHF)
Rukometaši Srbije (©EHF)

Poraz koji ne boli: Francuzi slavili, Orlovi sačuvali snagu za polufinale

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.07.22. | 21:30

Juniori ranije obezbedili plasman među četiri najbolja tima, a protiv Trikolora poraženi dvocifrenom razlikom - 28:38

Veliki uspeh napravili su juniori Srbije na Evropskom prvenstvu. Plasirali su se u polufinale sa prve pozicije u grupi, pa su večeras čak sebi mogli i da dozvole taj luksuz da budu poraženi. Od izabranika selektora Đorđa Teodorovića bolja je bila Francuska i to dvocifrenom razlikom - 38:28 (18:13).

Najveći deo posla mladi rukometaši su odradili sinoćnim trijumfom protiv Švedske. Danas je trener mogao malo i da sačuva nosioce igre, kako bi bili spremni za najvažnije bitke. U petak su na programu polufinala, dok je završni dan šampionata 17. jul.

Izabrane vesti

Naredni rival Srbije je selekcija Španije, koja je danas srušila Dansku - 40:34.

Najefikasniji u našem timu na meču protiv Francuza bili su Marko Tasić, Mirko Podrunavac i Branko Predović sa po pet postgnutih golova.

"Ovaj meč je bio najteži za motivaciju. Nakon onakvog pražnjenja posle utakmice sa Švedskom nismo imali mnogo sati da ekipu pripremimo onako kako bi trebalo za Francusku", rekao je selektor Teodorović. "Francuska je kako smo mogli da vidimo jedna snažna ekipa i oni gaje rukomet koji je ozbiljan i u svim kategorijama pružaju dobre rezultate. Ono što smo mogli pozitivno iz utakmice da izvučemo je da apsolutno niko ne bude povređen, to je bio prvi cilj, a drugi je bio da probamo nekog od igrača da ubacimo u formu da bi mogao da se gurne u vatru u polufinalu. Mislim da je Marko Tasić imao nekoliko momenata koji daju nadu da bi možda u polufinalu mogao da se iskoristi i napadački. On je imao šampionat koji je fenomenalan u odbrani, e sad verovatno dobijamo još neku mogućnost u napadu sa njegovim šutem koji je stvarno impozantan. Treba zaboraviti ovu utakmicu što pre, napraviti pauzu sutra, zbiti redove i organizovati se dobro, uraditi analizu protivnika i onda u polufinale ući onako kako nikada do sada nismo ušli. Ekipa mora biti potpuno spremna i fizički i psihički i nadam se da ćemo obradovati naciju sa pobedom i prolaskom u finale. Još jednom koristim priliku da pozdravim sve koji nas podržavaju i nadam se da ćemo se zajedno radovati".

Kad je tim Francuske u pitanju - najbolji je bio Vensan sa sedam golova. Zahaf je zabeležio deset uspešnih odbrana.

JUNIORSKO EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE, DRUGA RUNDA, 2. (POSLEDNJE) KOLO

Sreda

GRUPA 1

Danska - Španija 34:40

20.30: (2,70) Mađarska (8,00) Portugalija (1,65)


GRUPA 2

Srbija - Francuska 28:38

20.30: (1,70) Nemačka (8,00) Švedska (2,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

muška juniorska rukometna reprezentacija SrbijeStefan Dodićrukometni savez srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara