Bogdan Radivojević (©Starsport)
Bogdan Radivojević (©Starsport)

Radivojević: Apetiti su nam porasli posle Francuske i Slovenije, znamo da možemo mnogo

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.01.23. | 14:40

„Vidi se da više ne igramo samo da bismo odigrali, a da znamo da ćemo da izgubimo. To se sada promenilo“, reklo je desno krilo Orlova za Mozzart Sport

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Katovica)

Norveška je najveći izazov za rukometaše Srbije, najteži rival u drugoj rundi Svetskog prvenstva u Katovicama (20.30, RTS 1, Arena Sport). Imena Sagosena, Rajnkinda, Reda, Johanesena, mnogo znače u svetskom rukometu, ali četa Tonija Đerona zna cilj – preko najboljh do zvezda.

Izabrane vesti

Bogdan Radivojević je bio sjajan protiv Katara, za 30 minuta je sedam puta zatresao mrežu rivala, Nemcima je dao pet. Forma rukometaša Pik Segeda ide uzlaznom putanjom. Nema euforije posle pobede nad Katarom, svestan je osvajač Lige šampiona sa Flensburgom da najjači rivali tek dolaze. Znaju da mogu i s najjačima.

Nisu sam apetiti porasli na ovom šampionatu nego ranije posle pobede nad Francuskom i u dvomeču baraža sa Slovenijom. Vidi se da sada ne igramo da bismo samo odigrali, a da znamo da ćemo da izgubimo. To se sada promenilo. Sada nam je cilj da dobijemo svakog rivala bez obzira ko je s druge strane“, rekao je Radivojević za Mozzart Sport.

Protiv Katara pre dva dana je bilo odlično.

Nije bilo lako protiv Katara kao što se možda činilo sa strane. Ova selekcija igra dobar rukomet, sa vrhunskim trenerom. Odigrali smo odlično, ispoštovali smo dogovor. I napad i odbrana je bila na mestu. Bilo smo kao tim i do je presudilo“.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE PETAR ĐORĐIĆ DA POSTIGNE VIŠE OD 4,5 GOLA JE 1,85.

Konačno smo kompletni, videlo se koliko je dolazak Dejana Milosavljeva uticao da se ekipa digne.

Imamo odlične golmane, Milosavljeva i Cuparu, tu je i mladi Bomaštar koji je sve bolji. Sa raspoloženim čuvarima mreže imamo veće šanse. Ponavljam, mi smo tim, svako ko izađe na teren daće maksimum“.

Četvrtak, 20.30: (1,45) Norveška (8,50) Srbija (3,40)

Protiv Katara, 13 golova sa desnog krila, sedam vaših i šest Vukašina Vorkapića.

To je manje bitno ko će da daje golove. Forma je nekad bolja, nekad slabija. Bitno je da kao tim rastemo“.

Naredni rival je Norveška, kandidat za medalju na ovom Svetskom prvenstvu.

Znamo kako Skandinavci igraju dobar rukomet, brzo, tečno. Ima Norveška sjajne pojedince. Spremni smo, analizirali smo rivala. Nema sumnje da ako budemo odigrali kako umemo, od prvog do poslednjeg minuta, možemo da pobedimo. Obećavamo samo veliku borbu svih 60 minuta“.

Sander Sagosen je prva zvezda Norvežana.

Nije samo on opasnost. Ima još desetak igrača na koje moramo da obratimo pažnju. Naravno, on je najveće ime, ali nam ništa ne vredi ako njega zatvorimo, a ostali se razigraju“, zaključio je Radivojević.



tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo u rukometuRukometna reprezentacija NorveškeBogdan Radivojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara