Komentari na vest

Rastanak dve godine pre isteka ugovora: Gvideti više nije selektor Turske

R

Rebus021

pre preko 1 godinu

Vase pljuvanje nece promeniti cinjenicu da on jeste jedan od najboljih trenera danasnjice, a Vi nastavite da svoje frustracije ispoljavate preko tastature.
t

terzinjo

pre preko 1 godinu

cak je i muceni terzic bolji od njega to valjda samo po sebi govori mnogo
R

Rebus021

pre preko 1 godinu

Vase pljuvanje nece promeniti cinjenicu da on jeste jedan od najboljih trenera danasnjice, a Vi nastavite da svoje frustracije ispoljavate preko tastature.
0

0902

pre preko 1 godinu

Ne znam samo po kom kriterijumu uspešne kad im za 5 godina nije doneo ništa vrednije pomena. Sa timom koji je svojevremeno gospodario u nekim mlađim uzrastima. Teška banana od trenera osim ako nema 10 puta jaču ekipu od konkurencije a čak i tad zna da zabrlja.
I

IIL

pre preko 1 godinu

Ok, delimično se slažem ali kakve veze ima sto su "gospodarile mladjim kategorijama" jel to kao neki preduslov da ce polovina tih igračica koje su u kadetskom i juniorskom dobu osvojile nesto da budu i uspesne seniorke? Pa Sladjana Mirkovic je bila najbolji juniorski tehničar na EP i SP pa je sada prosek. Turska da bude srecna i sa ovim jer se pre njega se ni na OI nisu plasirale. Gvideti je na primer iz Holandije izvukao maksimum maksimuma kada su bile u Riu 2016, pa godinu dana kasnije sa nama igrale finale EP, na SP 2018 dogurale do polufinala. Opet se mora napomenuti da je njemu Vakifbank prioritet. Ekipa Turske je bila u zenitu 2019 kada su u finalu EP sa nama igrale pa egal utakmicu, Naz je tada jos dobro igrala, Eda bila mladja i bolja, Karakurt davala neki potencijal. A sada je to ekipa sa tehnicarem(Ozbay) koja bolje igra u Vakifu nego u reprezentaciji, a i logicno kad je tamo imala Haak i Gabi kao krajnje napadače pa se njen prosek nije toliko video, a sa Karakurt i Baladin to ipak ne moze da se sakrije. Jedini "vrhunski" igrač je tu Eda Erdem i delimično Zehra Gunes ostalo tanko.
0

0902

pre preko 1 godinu

Pa ne, uopšte se ne očekuje da neka generacija koja je bila dobra ne nastavi sa razvojem i sličnim rezultatima. Tj. očigledno je to ovde dozvoljeno reći samo ukoliko se radi o našoj reprezentaciji. Ne daj Bože da neko pohvali rusku, italijansku ili tursku federaciju kako rade i ulažu u svoj odbojkaši sistem, kako su proizveli neku vanserijsku igračicu, odmah se nađu ovi uvređeni, jer ono, vidi brate kako to da i neko drugi u svetu igra odbojku?! Zamisli koliki baksuz moraš biti da i nakon što smo uzeli svetsku titulu, zbog koje smo svi bili srećni (bar se nadam) dozvoliš sebi takve zajedljive komentare. Neverovatno zaista. Da sam kojim slučajem rekao ne znam, ne targiram nikoga, niti tvrdim tačnost sledećeg iskaza, samo primera radi Hena Kurtagić, koja je osvojila gomilu tih priznanja u njenim uzrastim kategorijama će biti vrhunski bloker, to nikome ne bi bio problem. Ali pošto sam izrekao činjenicu da su Turci ulagali u generacije 94-95 i da su sa njima u nekom periodu pre 10 godina osvajali sve živo, gde su bili bauk i za našu selekciju između ostalog, to je odmah problem. Hvala Bogu postoje arhive pa se može i proveriti tačnost takvih tvrdnji. E sad, kažeš bez Gvida nisu mogli ni do četvrtfinala. Pa normalno, kad su tek pre tih 10-15 godina počeli ozbiljnije da ulažu i očekivali su dosta od ove generacije. Nije realno očekivati da devojke tog godišta, 2016 sa 22-23 godine gospodare planetom. Zenit im je bio sada, a za njegovo vreme uzeto je premalo, što ima itekako veze sa nesposobnosti njihovog selektora. Mislim njihov problem, nama super, samo je činjenica da je Gvido jedna obična napumpana frula od trenera.
"

"zajedljivost"

pre preko 1 godinu

Čoveče uopste me ne zanimaju mladje kategorije i ko je sta tamo osvajao jer i to nije ama nikakav preduslov da ce biti uspesne seniorke. Tipuješ na generaciju gde su bile Zehra,Hande,Karakurt,Ozbay i one su sve bačene u "vatru" 2018/2019 u A tim od strane Gvidetija kako bi se razvile a vidimo da je samo Zehra donekle napredovala, Baladin igra prosecno i u klubu a kamoli u reprezentaciji. Sto se Kurtagic tice s obzirom na njenu visinu i brzinu uskoro ce joj trebati roleri da ide po mreži, upravo je mogu uporediti sa Zehrom(koja je slične visine) jer takvi blokeri imaju spore lateralne kretnje. Jeste dobija ona nagrade iako na primer kad je najbitnija utakmica u finalu/polufinalu napravi 1 ili nijedan blok. U napadu isto loša. Smešno mi je kada je nazivaju za naslednicu Milene ili Stefane haha a Stefana sa 18 godina vec bila na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008, a ova ni u nasoj ligi vecinu ne igra. Što se Gvidetija tiče on je ok trener, poput Macantija na primer koji je sa Koneljanom napravio sistem ali u italijanskoj reprezentaciji trokira.