Slot zvanično na Enfildu, ali još se čeka radna dozvola

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.05.24. | 18:45

Liverpul potvrdio da Klopovo mesto preuzima Holanđanin

Danima, pa i nedeljama unazad bilo je izvesno da će Arne Slot po završetku sezone zauzeti mesto koje je godinama pripadalo Jirgenu Klopu, a danas je sa Enfilda stigla i zvanična potvrda da će Holanđanin biti novi trener Liverpula.

Izabrane vesti

"Želimo da objavimo da je klub dogovorio dolazak Arnea Sloat koji će biti novi šef stručnog štaba Liverpula, a formalno će tu funkciju preuzeti 1. juna 2024 godine, pod uslovom da dobije radnu dozvolu", navedeno je u objavi Redsa.

Iz Liverpula su između ostalog istakli da će Slot biti prvi Holanđanin na klupi kluba, a da će sa radnim obavezama početi u julu za kada je zakazan početak priprema.

Dolazak Slota na Enfild već neko vreme nije predstavljao misteriju s obzirom na to da je Holanđanin takav rasplet potvrdio na konferenciji za medije pred duel Fajenorda i Ekscelziora.

"Mogu da potvrdim da ću biti trener Liverpula sledeće sezone“, rekao je tada Slot i dodao: "Sve do sada nisam razmišljao o tome da me čeka poslednji meč ovde, ali i to se evo dešava. Na početku nedelje razmišljao sam samo o treninzima i pripremi za utakmicu, ali sada emocije rastu. Zbog toga sam i malo zakasnio na konferenciju za novinare, jer sam želeo da se pozdravim sa svima lično, da se sa svima rukujem“.

Strateg koji je prethodne tri sezone proveo u Fajenordu, trenerski zanat je pekao kroz Kambur, i AZ Alkmar, te će mu dolazak u Premijer ligu biti prvo inostrano iskustvo. Tokom boravka u Roterdamu okitio se šampionskom krunom u sezoni 2022/23, dok je u takmičarskoj godini na izmaku stigao do Kupa Holandije i epiteta vicešampiona.

Liverpul saopštenjem nije otkrio na koji period je dogovorena saradnja sa strategom pred kojim nije lak zadatak s obzirom na to da će obuti cipele Jirgena Klopa, ali su mu vetar u leđa dali kako njegov prethodnik, tako i brojne klupske legende poput Džejmija Karagera.


tagovi

LiverpulArne Slot

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara