(©RK Eurofarm Pelister)
(©RK Eurofarm Pelister)

Remont Bitoljčana: Otišli Danci, jedan od trojice Srba neizvestan

Vreme čitanja: 1min | čet. 21.12.23. | 13:57

Razočaravajući rezultati u Ligi šampiona uzeli danak u rukometnom gradu

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Eurofarm Pelister se posle 18 godina vratio na tron u makedonskom rukometu, ali zbog loših rezultata u Ligi šampiona i činjenice da je bez pobede u eliti, sledi zimska čistka u timu.

Izabrane vesti

Tokom sezone, klub iz Bitolja je pretrpeo velike turbulencije. Promenio se trener, došao je Branislav Angelovski, koji je imao ulogu sportskog direktora, da vodi ekipa, ali, zasad, daleko je odbrana trona u makedonskom rukometu jer su Vardar i Alkaloid lideri u plej-ofu. U Ligi šampiona prvi trijumf je još daleko, 10 poraza na 10 utakmica.

Nekoliko mečeva Pelister je izgubio minimalno, bio u igri za bodove sa Kilom, Kjelceom i PIK Segedinom. Jednostavno, nije išlo. Račun za to platila su trojica stranih rukometaša. Bitoljani su krenuli u čistku - otišli su danski rukometaši Andreas Nilsen i Kasper Kisum, kao i Portugalac Vilson Dejvis.

Rukometaše iz Srbije su, za sada, deo ekipe. Neizvestan je status Darka Stevanovića, čija će sudbina biti rešena početkom 2024. godine. Druga dvojica, Bogdan Radivojević i Uroš Borzaš, prema najavama, sigurni su u Bitolju.

Makedonska rukometna sezona je na pauzi zbog Evropskog prvenstva, a mečevi se nastavljaju u februaru.

PIŠE: Martin TANASKOVSKI


tagovi

RK Pelister

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara