Tom Brejdi čestita Eronu Rodžersu (©AFP)
Tom Brejdi čestita Eronu Rodžersu (©AFP)

Rodžers dobio Brejdija, odbrana Pekersa srušila Tampu, pao i strašni Bafalo, Lamar sam protiv svih

Vreme čitanja: 7min | pon. 26.09.22. | 02:39

NFL: U derbiju trećeg kola Grin Bej pobedio na Floridi Bakanirse sa 14:12. Samo tri tima neporažena – Majami, Filadelfija i Njujork Džajants, a jedino Las Vegas Rejdersi imaju sva tri poraza

Koliko je NFL šampionat izjednačen ove sezone govori podatak da posle nepotpunog trećeg kola, samo tri tima – Majami Dolfins, Filadelfija Igls i Njujork Džajants imaju maksimalan učinak, dok je najneprijatnije iznenađenje na startu Las Vegas Rejdersi upisali sva tri neuspeha.

U žiži je bio obračun Toma Brejdija i Erona Rodžersa na Floridi. Obojica legendarnih asova imali su skromna izdanja. Na kraju slave Pekersi sa 14:12. Odbrane su bile u prvom planu. Očekivano. Brejdi je igrao sa rezervnim risiverima. Nije bilo trio fantastika u napadu – Majka Evansa zbog suspenzije i povređenih Krisa Gadvina i Hulija Džonsa. Ni Rodžers nije imao kompletan hvatački kotpus, nedostajali su iskusni Semi Votkins i ruki Kristijan Votson. Odbrane su pokazale zašto su među najboljim u ligi, uštopovali su zvezde na poziciji kvoterbeka.

Izabrane vesti

Odlično je počeo Grin Bej i Eron Rodžers, u prvom poluvremenu gosti iz Viskonsina su ostvarili dva tačdauna, vodili ceo meč. Brejdi nije mogao ništa sa drugom postavom hvatača. Brešad Perimen i Rasel Gejdž su napravili i fambl, dok je i raning bek Grin Beja Eron Džons u drugoj četvrtini na gol liniji rivala izgubio loptu, izbio mu je iz ruke Vita Vea.

02.15: (1,85) Njujork Džajants (13,0) Dalas Kaubojs (2,15)

Kockali su se gosti, Rodžers je poslednji napad dobro vodio svoj tim do polovine protivnika, a onda je umesto da potroši vreme trčanjem, dva puta loše bacio, a treći put je „sekovan“. Ostavio je Brejdiju dovoljno vremena da povede napad ka izjednačenju i produžecima. Tečno je delovao taj napad Bakanirsa, Brejdi je bacio jedini tačdaun na meču ka Gejdžu, na 14 sekundi pre kraja. Morali su domaćini da konvertuje za dva poena, ali je kvoterbek Tampe dozvolio da vreme istekne, pomerio se pet jardi nazad, a onda pokušao da dovede svoj tim do dodatnih 10 minuta. Defanzivac Siraša Devondre Kembel je vrhovima prstiju zaustavio dodavanje sedmostrukog osvajač Lombardijevog trofeja. Pokušali su Bakanirsi „onsajd kikom“ da dođu do lopte, ali nisu uspeli.

Grin Bej je ostvario drugu vezanu pobedu, posle poraza u Mineapolisu od Vajkingsa na premijeri, dok je Tampa upisala prvi neuspeh, posle startnih pobeda protiv Dalasa i Nju Orleansa. Rodžers je u šestom meču protiv Brejdija dobio tek drugi put, a prvi put velikog asa u dresu tima s Floride, posle dva poraza pretprošle sezone. Ove dve franšize ostaju među glavnim kandidatima za plasman na Superboul iz NFC-a.

Brojke obojice nisu bile sjajne. Brejdi je imao 31 uspešno dodavanja iz 41 pokušaja za 271 jardi, tačdaun, bez presečene lopte. Rodžers je bacio preciznih 27 od 35 pasova za 255 jardi, dva tačdun pasa i jednu presečenu loptu koju je uhvatio iskusni kornerbek Logan Rajan. Najbolji kod Siraša iz Viskonsina bio je ruki Romeo Dabs sa osam hvatanja za 73 jardi, uz tačdaun, premijerni u karijeru u NFL-u. Kod domaćina, 87 jardi iz čak 12 hvatanja je imao Rasel Gejdž, pojačanje ove godine iz Atlante.

Tua Tagovailoa nastavlja da blista. Majami je dobio u trileru u sunčanoj Floridi na 32 stepena Celzijusovih Bafalo sa 21:19 i pokazao da Džoš Alen nije svemoguć. U drugoj četvtini, defanzivac Bilsa Met Milano je žestoko startovao na Tuu, koji je udario glavom o zemlju i dobro se teturao. Izašao je iz igre, ali se na iznenađenje svih vratio u nastavku. Radilo se o potresu mozga, a liga je zvanično saopštila da će ispitati slučaj, odnosno kako mu je dozvoljeno da vidno uzdrman vodi napad Dolfinsa.

Čejs Edmunds je postigao dva tačdauna za domaćina. Imao je Alen šansu u poslednjem napadu za pobedu, posle sejftija i lošeg ispucavanja pantera Morstreda, ali nije uspeo da odvede svoj tim do šuta za tri poena. Na kraju je dozvolio da vreme istekne, pa Bafalo nije imao ni poslednju akciju. Tim s Floride ostaje sa maksimalnim učinkom. Odbrana je dobila do ovog meča najbolji napad lige, koji je na dve utakmice postigao čak 72 poena. Sada je kvoterbek Bilsa zaustavljen. Alen je imao mnogo bolje brojke od Tue, prebacio je čak 400 jardi, imao dva tačdauna pasa, jedan fambl.

Lamar Džekson igra sam proitv svih ove sezone. Vodio je kvoterbek Rejvensa svoj tim do pobede protiv Nju Inglanda u gostima sa 37:26. Bacio je čak četiri tačdaun pasa, dva za omiljenu metu, taj enda Marka Endrjuza, a imao je čak 107 jardi trčanjem iz 11 pokušaja, a jednom je i poentirao. Fantastičan učinak za kvoterbek koji igra i dalje na ruki ugovoru. Nije uspeo da se dogovori za novi paraf sa franšizom pre početka šampionata. Očigledno je motivisan da na kraju sezone „opelješi“ Baltimor i možda da prebaci 50.000.000 po godini, koliko sada ima najplaćeniji igrač u ligi, kvoterbek Grin Beja Eron Rodžers. Kvoterbek Petriotsa Mek Džons se povredio na meču na Foksborou.

Minesota je gubila do 45 sekund pre kraja od Detroita, kada je Kirk Kazins bacio tačdaun pas ka Ozbornu za veliku pobedu Vajkingsa protiv divizijskog rivala sa 28:24. Konačno, trijumf je ostvario i prošlogodišnji učesnik Superboula, Sinsinati, koji je lako dobio Džetse u Njujorku sa 27:12.

Iznenađenja je pobede Indijanapolisa protiv Kanzasa Patrika Mahomsa sa 20:17. Met Rajan je u poslednoj akciji, na 24 sekund pre kraja doneo prvu pobedu Koltsima. Poentirao je VudsDžejlen Harts je nastavio u sjajnom ritmu da vodi Filadelfiju koja se prošetala protiv Komandersa u prestonici sa 24:8. Imao je čak 340 prebačenih jardi dodavanjem, a tri puta je bacio tačdaun pas ka Ej Džej Braunu, Devonte Smitu i Dalasu Gedertu. Meč karijeri imao je prošlogodišnji ruki prve runde drafta Devonte Smit, koji je sakupio 169 jardi iz osam nošenja.

Čardžersi s rovitim kvoterbekom Džastinom Herbertom doživeli su fijasko u Los Anđelesu od Džeksonvila – 10:38. Prošlogodišnji prvi pik na draftu Trevor Lorens bio je fantastičan. Bacio je tri tačdaun pasa, dok je Džejms Robinson istrčao tačno 100 jardi. Herbert se mučio, stisnuo je zube, ali videlo se da nije 100 odsto spreman. Brige za Čardžerse koji su upisali drugi vezani poraz, dok je Džeguarsi sa novim trenerom Dakom Pedersenom ostvarili i i drugi trijumf i sada su lider svoje divizije, Jug AFC-a.

Bejker Mejfild je doneo Karolini prvi trijumf u šampionatu. Srušen je Nju Orleans Sejnts sa 22:14. Rejdersi su ceo meč bili u deficitu u Nešvilu protiv Tenesija. Na kraju je Derek Kar imao šansu da konvertuje za dva poena i donese produžetak, ali nije uspeo, Tajtensi su dobili sa 24:22, što je prvi pobeda u sezoni za Derika Henrija i drugove, a treći neuspeh za tim Džoša Mekdenijelsa.

Remsi su se vratili u život posle debakla na premijeri, kada su u Los Anđelesu poraženi od Bafala (10:31). Slavili su u Arizoni sa 20:12. Atlanta pobedila u neizvesnoj završnici Sihokse u Sijetlu sa 27:23.

Denver je u tvrdom meču na mali broj poena dobio San Francisko sa 11:10. Na ovom duelu je pao rekord star 24 godine po broju pantova – 17. Rasel Vilson je bio veoma loš, ali jedan dobar drajv, uz sjajnu odbranu, doneo je pobedu protiv Fortinajnersa. Jedini tačdaun za Bronkose delo je raning beka Melvina Gordona, na četiri i po minuta pre kraja.

Gosti iz Kalifornije su u poslednja dva minuta izgubili dve lopte. Prvo je Džimi Garopolo bacio prvu presečenu loptu, a onda je i risiver Vilson napravio fambl, minut pre kraja, pa je to bio definitivni kraj nada. I sa drugog gostovanje Fortinajnersi se vraćaju praznih šaka.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

NFL – 3. KOLO

Petak

Klivlend Brauns - Pitsburg Stilers 29:17 (7:0, 6:14, 3:0, 13:3)

Nedelja

Karolina Panters – Nju Orleans Sejnts 22:14 (7:0, 6:0, 0:0, 9:14)

Čikago Bers – Hjuston Teksans 23:20 (10:7, 3:7, 7:6, 3:0)

Indijanapolis Kolts – Kanzas Siti Čifs 20:17 (7:6, 3:8, 3:3, 7:0)

Majami Dolfins – Bafalo Bils 21:19 (7:7, 7:7, 0:3, 7:2)

Nju Ingland Petriots – Baltimor Rejvens 26:37 (0:7, 13:7, 7:17, 6:6)

Minesota Vajkings – Detroit Lajons 28:24 (0:7, 14:7, 0:10, 14:0)

Njujork Džets – Sinsinati Bengals 12:27 (6:14, 3.6, 3:7, 0:0)

Tenesi Tajtens – Las Vegas Rejders 24:22 (7:3, 17:7, 0:3, 0:9)

Vašington Komanders – Filadelfija Igls 8:24 (0:0, 0:24, 0:0, 8:0)

Los Anđeles Čardžers – Džeksonvil Džeguars 10:38 (0:0, 7:16, 3:15, 0:7)

Arizona Kardinals – Los Anđeles Rems 12:20 (0:10, 3:6, 3:7, 3:0)

Sijetl Sihoks – Atlanta Falkons 23:27 (10:10, 10:7, 3:10, 0:0)

Tampa Bej Bakanirs – Grin Bej Pekers 12:14 (3:7, 0:7, 3:0, 6:0)

Ponedeljak

Denver Bronkos - San Francisko Fortinajners 11:10 (0:7, 3:0, 2:0, 6:3)

Utorak

02.15: (1,85) Njujork Džajants (13,0) Dalas Kaubojs (2,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

NFLNFL ligaTampa Bej BakanirsGrin Bej PakersEron RodžersTom Brejdi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara