Bojan Janić (©MN Press)
Bojan Janić (©MN Press)

Sjajna fešta u Brezi: Partizan iskoristio tek šestu meč loptu, Takovo propustilo istorijsku šansu

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.03.24. | 20:56

U Gornjem Milanovcu crno-beli slavili tek posle dramatičnog taj-brejka

Moglo je ovo da bude savršeno veče za sve ljude koji žive u Gornjem Milanovcu... Ali, aktuelni šampion Srbije se pobrinuo ipak da se ne desi veliko iznenađenje.

Odbojkaši Takova su žestoko namučili crno-bele, naterali ih da strepe skoro tri sata za pobedu, ali su na kraju poklekli u završnici taj-brejka. Partizan je iskoristio šestu meč loptu i stigao do 14. pobede u prvenstvu Srbije - 3:2 (31:29, 25:15, 21:25, 26:28, 17:15).

Izabrane vesti

Imali su domaći vođstvo 11:5 u petom setu, potom i 13:9, došli su i do meč lopti na 14:13 i 15:14... Ali, kada je trebalo da daju odlučujući udarac protivniku, nisu pronašli rešenje u napadu.

Istina, Partizan je prvi imao priliku sve da završi. Još u četvrtom setu... Crno-beli su vodili 24:21, posle toga i 25:24, pa 26:25. Nisu iskoristili pet šansi da stave tačku, ali šestu u taj-brejku, kad su već bili otpisani - jesu.

Takovo je pobedom moglo značajno da se približi overi sedme pozicije, a ovako ga u nastavku čeka velika borba za razigravanje. Trenutno ekipa Aleksandra Mitrovića ima skor 8-12, baš kao i Ribnica, Mladi radnik i Niš. U poslednja dva kola će igrati sa Karađorđem i Spartakom - dva nimalo laka rivala, pa zbog toga ostaje još veća žal među Milanovčanima što večeras nisu izvukli trijumf.

Pokazali su domaći igrači večeras veliku želju, nosili su ih i navijači sa tribina, ne bi bilo uopšte nezasluženo da su odneli i pobedu. Nemanja Božić se posebno istakao sa 28 poena, pratio ga je Marko Maksimović sa 18. Nedostajala je podrška još nekog od saigrača u ključnim trenucima...

U Partizanu je dizač iz Kube Rikardo Mancano uspeo da razigra sve igrače. Ne deluje igra crno-belih kao prošle godine, ali postoje naznake da mogu da budu bolji u nastavku prvenstva. Luka Tadić je danas bio najefikasniji sa 24 poena, Milija Mrdak je zabeležio 23, Dušan Petrović je imao 16 (napad 15-11, četiri bloka, jedan as), Lazar Marinović 11, a Novica Bjelica osam.

Tim Bojana Janića je trenutno na skoru 14-6, baš kao i drugoplasirani Radnički. U narednom kolu crno-beli igraju večiti derbi, a poslednji rival im je Jedinstvo. I dalje imaju šansu da dođu i do prve pozicije, a mogu i da padnu na petu. Sve zavisi od sledeća dva meča.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

20. kolo

Ribnica - Borac Starčevo 3:0

Vojvodina - Radnički 1:3

Subota

Mladi radnik - Spartak 3:0

Niš - Karađorđe 0:3

Jedinstvo - Crvena zvezda 3:2

Nedelja

Takovo - Partizan 2:3



tagovi

OK PartizanOK TakovoSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara