Sjajni Maden odveo Falcons u IEM Katovice polufinale!

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.02.24. | 12:10

Grmela je Arena sinoć, ali to nije poremetilo Madena koji je kao i Mohammad "BOROS" Malhas završio meč sa 55-46 skorom u fragovima

Crnogorski CS2 superstar Pavle "Maden" Bošković je pružio možda i najbolju do sada partiju u dresu Falconsa i pomogao im da osiguraju top 4 plasman na IEM Katovice 2024. Oni su nakon žestoke borbe savladali domaći ENCE 2-1.

ENCE je možda i najprijatnije iznenađenje grupne faze šampionata, ali njihova bajka se završila već na startu plej - ofa. Organizacija koja je prošla kroz velike promene nakon prodaje tri igrača, ukljućujući upravo i Madena, je uspela da oformi sastav za respect, sastav koji je po prvi put nakon osam godina doneo sreću poljskim navijačima u vidu domaće ekipe u Spodek Areni.

Izabrane vesti

Grmela je Arena sinoć, ali to nije poremetilo Madena koji je kao i Mohammad "BOROS" Malhas završio meč sa 55-46 skorom u fragovima. Koliko je bitnu ulogu Maden igrao najbolje pokazuje podatak da je na nivou celog meča u proseku pravio 93 štete po rundi protivničkim igračima.

Sa druge strane mora se izdvojiti Olek "hades" Miskiewicz koji je završio meč sa 62 fraga i 1.45 rejtingom, ali njegova individualna igra nije bila dovoljna da ENCE izvuče produžetke na odlučujućoj trećoj mapi koju su izgubili u poslednjoj rundi regularnog dela mape.

Nažalost po navijače ENCE veoma slab meč je imao kapiten ekipe Lukas "gla1ve" Rossander koji je napravio samo 21 frag za tri mape, a meč je završio sa 0.67 rejtingom.Sam meč je započeo na Mirage, a Falconsi su dominirali na svom piku gde su poveli 8-4 na T strani i u nastavku ispustili samo jednu rundu za 13-5 pobedu.

Potom je usledio Overpass gde je ENCE uzeo čak devet rundi na T strani, a iako su Falcons pružili dobar otpor u nastavku nisu mogli više od toga da smanje rezultat na konačnih 9-13.

Na Nuke smo neočekivano videli bolju igru timova na T strani. Falcons su poveli 8-4, a potom su uvećali prednost u nastavku nakon neverovatne 1 na 3 pobede Madena i to pošto je bomba bila postavljena.

Zahvaljući tome Falcons su brzo došli do 11-5 prednosti, ali je Pawel "dycha" Dycha odličnim 1 na 3 plejom sprečio Falcons da već tada dođu do meč poena.

Ipak, nije ENCE imao snage za potupni preokret i Falcons odnose 13-11 pobedu čime su zakazali polufinalni meč sa možda i glavnim favoritom turnira, ekipom Team Spirit sa kojom se sastaju danas od 19:30.  



tagovi

esport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara