Slobodan Kovač (©MN Press)
Slobodan Kovač (©MN Press)

Slobodan Kovač: Trenutna okosnica reprezentacije još ima snage da nas odvede u Pariz

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.04.23. | 19:17

Bivši selektor Srbije ispratio polufinale Superlige sa tribina dvorane Master

Na tribinama dvorane Master u Beogradu bilo je i jedno svim ljubiteljima odbojke dobro poznato lice. Reč je o nekadašnjem selektoru Srbije Slobodanu Kovaču.

Imao je mnogo razloga da dođe da pogleda utakmicu Partizan - Radnički. Za kragujevački klub je nekada igrao, posle je bio i trener, a trenutno dres tog kluba nosi njegov sin Davide Kovač

Izabrane vesti

Pored svega navedenog, sigurno da je i kao istinski ljubitelj ovog sporta želeo da vidi šta mogu da pruže ekipe u polufinalu.

"Možda nešto fali, ali je sigurno da je prvenstvo ujednačeno i to se vidi po rezultatima. Vojvodina, Radnički, Spartak i Partizan su pokazali najviše, tim ekipama se isplatilo ulaganje. To je samo put ka boljem rezultatu. Liga je bila naporna. Po mom mišljenju, trebalo je da bude duži plej-of, da ne bude zgusnut. Ali, ovako je zbog priprema reprezentacije, da bi oni ostvarili što bolje rezultate. Gledao sam mnogo utakmica i dopalo mi se. Možda ne sam kraj jer nije imalo mnogo motiva i rezultati su bili jednostavni, ali se generalno igrala dobra odbojka", rekao je Kovač za sajt lige.

Konkurencija je žestoka, ali trofejni stručnjak ipak nazire šampiona.

"Spartak ima iskustva u igranju finala, ni Vojvodinu ne treba otpisati, ali crno-beli nakon osvajanja dve titule, Superkupa i Kupa, imaju samopouzdanje koje pravi razliku".

Kovač, koji je poslednji angažman imao u Belhatovu smatra da bi srpska odbojka trebalo da se ugleda na sistem koji razvija Poljska.

"Oni rade na tome da odbojka bude sport broj jedan. Pokušavaju da reklamama i ulaganjem potisnu fudbal. Mislim da je to nemoguće, ali sa druge strane vidite da se to isplati jer su ekipe sve kvalitetnije, imaju i dvorane samo za odbojku. Sledeće sezone u poljsku ligu dolazi mnogo kvalitetnih igrača. Čitav marketing je napravljen tako da na kraju dođe do uspeha. To se vidi i u već postignutim rezultatima. Zaksa je već dve godine prvak Evrope. Nadam se da će naši igrači otići tamo da igraju, da bi napravili taj korak ka boljem kvalitetu".

Iako je nakon promenljivih rezultata sa srpskom reprezentacijom otišao sa mesta selektora, i dalje veruje u momke i povratak na pravi put.

"Imamo kvalitet, ponekad je diskutabilan, ali znamo da igramo odbojku. Biće teško posle naporne lige igrati i Ligu nacija. Trebaju nam bodovi, drugi možda mogu da kalkulišu ali mi ne. Posle toga imamo Evropsko prvenstvo i kvalifikacije za Olimpijske igre na koje nismo otišli prethodna dva puta. Igrali su u svojim klubovima: Atanasijević, Kovačević, Ivović, Jovović... ta okosnica reprezentacije još ima snage na nas odvede u Pariz 2024", podvukao je Kovač.

Prvi polufinalista Superlige Srbije su odbojkaši Partizana, dok će drugog odlučiti majstorica između Vojvodine i Spartaka iz Subotice. Prva finalna utakmica igraće se 16. aprila.

PIŠE: Anđela TOMANIĆ


tagovi

Slobodan KovačSuperliga Srbije u odbojciMuška odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara