(©RSS)
(©RSS)

Slovenci cepelinom sprečili revanš Orlova

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.11.23. | 17:33

Domaćin na atraktivan način sprečio pobedu izabranika Tonija Đerone sedam sekundi pre kraja (28:28)

Poraz i remi, to je epilog dvomeča rukometaša Srbije protiv Slovenije u gostima, odigranog u razmaku manjem od 24 časa. Nakon trijumfa domaćina 30:26 u subotu u Črnomelju, Orlovi su danas u Kočevju pružili bolju partiju i bez trijumfa ostali posle gola Henigmana iz cepelina sedam sekundi pre kraja meča (28:28). Prethodno je, 13 sekundi ranije, Bogdan Radivojević doneo prednost Srbiji.

A, do tog dramatičnog finiša viđena je igra na mahove, u kojoj su se smenjivali periodi od očaja do sjaja u partiji selekcije Tonija Đerone. Primera radi, Slovenci su posle pet minuta poveli sa 4:0 i imali zicer za 5:0, pa su naši, nakon što su prvi gol na meču postigli tek posle šest i po minuta, odgovorili serijom 8:1.

Izabrane vesti

Orlovi su za 25 minuta igre u prvom poluvremenu primili svega šest golova, otišli na veliki odmor sa plus dva (12:10), a onda za nepunih pet minuta u drugom delu primili čak sedam pogodaka! Bili su na minus četiri, smogli snage da se ponovo vrate u meč, povedu sa 22:20, pa prime četiri vezana gola i onda u tesnu završnicu uđu korak ispred svog rivala. Pravi rolerkoster!   

Cupara je sasvim solidno branio ceo meč. Povratak Pušice u nacionalni tim čini se kao veliki dobitak, bio je stožer odbrane u prvom poluvremenu, kada su je Slovenci jako teško probijali. Svoje minute u prvom delu dobili su najmlađi Kos i Kojadinović, ali se Đekić i Orbović baš nisu snašli. Bili su u potpunom kontaritmu na početku drugog poluvremena kada je domaćin, doduše i uz malo promenjen kriterijum suđenja posle prigovora Uroša Zormana, napravio seriju 7:1.

Još jedna odlična partija Marka Milosavljevića na oba dela terena - on već postaje jedan od oslonaca nacionalnog tima. Krila su bila najefikasnija, Bogdan Radivojević i Nemanja Ilić postigli su po šest golova, ali kapiten svih svojih šest u drugom poluvremenu. 

Karte je mešao i Uroš Zorman, pa su na tribinama ostali Borut Mačkovšek, Jure Dolenec i Miha Zarabec. Marguč je bio najefikasniji sa četiri gola, a dobro je branio Lesjak.

Dobar način da se završi prva nedelja priprema. Dobili smo povratne imformacije o stanju ekipe. Vidimo jasno koje su nam slabe tačke, gde je najevidentniji pad koncentracije na početku i kraju poluvremena. Dobar je odgovor svaki put i rezultatsko vraćanje, ali ovo se svakako mora svesti na minimum”, podsetio je selektor Toni Đerona na činjenicu da je Srbija i na prvoj utakmici, koju je izgubila, najveći deo vremena bila u rezultatskoj prednosti.

Orlovi će se sledeći put okupiti krajem godine, na početku završnih priprema za Evropsko prvenstvo, koje se u Nemačkoj održava od 10. do 28. januara. Srbija je u grupi sa Islandom, Mađarskom i Crnom Gorom.

SRBIJA: Cupara (11 odbrana), Bomaštar, Pešmalbek 1, Marsenić 1, Jevtić, N. Ilić 6(2), V. Ilić, Vorkapić 1, Radivojević 6, Pušica, Đekić, Kukić 4, Vejin 2, Kojadinović 1, Orbović, Kos, Milosavljević 3, Borzaš 3.


tagovi

Kadetska rukometna reprezentacija SrbijeToni Đerona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara