Rukometaši Vojvodine i trener Boris Rojević mogu da budu zadovoljni odlukom EHF-a (©Starsport)
Rukometaši Vojvodine i trener Boris Rojević mogu da budu zadovoljni odlukom EHF-a (©Starsport)

Slučaj Krems: Vojvodina se plasirala u osminu finala EHF kupa

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.12.22. | 22:01

Lale idu u narednu rundu, ali moraće da plate novčanu kaznu od 15.000 evra i dve utakmice igrati bez gledalaca u dvorani Slana bara zbog incidenata Firmaša na prvom meču u austrijskom Kremsu

Srbija će narednog februara imati dva rukometna kluba u osmini finala EHF kupa. Dinamo iz Pančeva je izborio plasman u narednu rundu posle trijumfa nad turskim Bešiktašem u oba meča, dok je i Vojvodina prošla među 16 najboljih timova u najslabijem evropskom takmičenju.

Evropska rukometna federacija posle nekoliko nedelja većanja, registrovala je revanš meč šesnaestine finala protiv Kremsa sa 10:0 za Lale, jer se prvak Austrije nije pojavio u dvorani Slana bara. Ceo slučaj je rešen za zelenom stolom posle incidenta koji su napravili navijači srpskog šampiona u prvom duelu u Austriji.

Izabrane vesti

Ekspedicija Kremsa nije htela da putuju u Novi Sad, a pošto je to uradila saomoinicijativno, prvak zemlje podno Alpa je izbačen iz takmičenja, odlučio je Rukometni sud EHF-a.

Voša će zbog izgreda Firmaša morati u kasu EHF-a da uplati 15.000 evra, s tim da će polovina kazne (7.500) odlaže na rok od dve godine od dana donošenja odluke. Takođe, naredna dva meča u Evropi igraće bez navijača na domaćem terenu. Krems je prošao sa dvostrukom manjom novčanom kaznom - 7.500 evra. Novosađani su na terenu bili bolji od Kremsa, pobedili su u prvom meču u gostima sa 29:27.

Odluka nije konačna, oba kluba mogu da se žale u narednih sedam dana.

Tim Borisa Rojevića u narednoj rundi igraće sa norveškim Arendalom, odlučeno je žrebom u Beču prošle nedelje. Dinamo će za plasman u četvrtfinale odmeriti snage sa češkom Karvinom.

Devetostruki uzastopni šampion Srbije završio je godinu na prvom mestu u Superligi posle pobede u nedelju nad Metaloplastikom sa 28:27. Lale imaju bod više od Dinama i dva od Šapčana i prvi su favorit za odbranu trona u jednom od najzanimljivijih prvenstava naše zemlje u poslednjih desetak godina.



tagovi

RK VojvodinaEHF kupEHF

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara