Loren Fatović (©VK Novi Beograd)
Loren Fatović (©VK Novi Beograd)

Split uzvraća udarac Dubrovniku: Sat otkucava, transfer bomba samo što nije eksplodirala

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.06.23. | 10:53

Jadran gradi tim za napad na Fajnal for Lige šampiona, ključni sastojak trebalo bi da bude Loren Fatović

Tri decenije i kusur Jadran je čekao na prvu titulu u Hrvatskoj, naplatio je deo duga Jugu za godine i godine patnje, za poraze u nizu kada dođe do borbe za trofej. A, ubrzo bi mogao da mu udari i zateznu kamatu.

Dubrovčani su na gubitak titule odgovorili u vidu transfera Rina Burića, uzeli su Splićanima centralnog beka, najkorisnijeg igrača hrvatskog prvenstva. Ali, na Zvončacu, tamo pokraj skaline gde se igra “najbolji balun na svitu”, napravili su pakleni plan i uzvratiće udarac regionalnom prvaku – pokupiće mu kapitena!

Izabrane vesti

Sat otkucava, transfer bomba samo što nije eksplodirala, pišu Sportske novosti. Sve je spremno za najveći transfer leta u hrvatskom vaterpolu i jedan od većih evropskih: Loren Fatović je pred prelaskom u splitski Jadran.

Jug bi ovoga leta mogao da ostane bez najboljeg igrača, najboljeg strelca i čoveka koji je u proteklom periodu bio zadužen za maštovita rešenja u napadu. Vjekoslav Kobešćak je namenio nešto drugačiju ulogu Lorenu Fatoviću, pomerio ga je više ka sredini, umeo je da igra na centralnoj poziciji i kreira akcije. Unapredio je pregled igre i postao ubojito oružje, a onda je kapitena Gospara povreda udaljila od bazena u završnici sezone.

Povredio je šaku, za vreme trajanja završnog turnira Lige šampiona u Beogradu, zajedno sa Filipom Kržićem, bio u civilu. A, da se nešto kuva i da bi mogao da napusti Dubrovnik postalo je jasno posle intervjua za klupski sajt.

“Ako potpišem novi ugovor, onda možemo o očekivanjima”, rekao je Loren Fatović.

Sve ide ka tome da obnove neće biti, već da će kapiten karijeru nastaviti malo severnije – u Splitu. Na Zvončacu sklapaju paklenu ekipu, grade je za napad na Fajnal for Lige šampiona iduće sezone, a Loren Fatović bi trebalo da bude ključni sastojak.

U klub se vratio levoruki ruski šuter Konstantin Harkov, potpisaće i crnogorski talenat Đuro Radović, koji je odslužio kaznu i stekao pravo ponovnog nastupa, ali neće ostati u Olimpijakosu. Imaće jadran dva levoruka šutera, ali i podjednako ubojite igrače na zgodnoj strani. Pokrivaće je Jerko Marinić Kragić, Luka Bukić i Loren Fatović.

Kada se na sve to doda da će i hrvatski centar Josip Vrlić biti ukotvljen na liniji dva metra, te da mu je zamena Antonio Dužević – jasno je zašto u splitskom klubu imaju velika očekivanja od naredne sezone. I zašto pucaju na sve domaće trofeje i žele da dođu do završnice evropskog takmičenja. Verovatno će najtanji biti na beku, jer više nemaju fenomenalnog Rina Burića, ali tu su i dalje Marino Čagalj, koga srpski treneri izuzetno cene, i Duje Pejković, kao i mladi Toni Radan. A, neće biti iznenađenje ako Jadran i tu krene u lov na krupnu zverku.


tagovi

Vaterpolo transferiVK JugVK Jadran SplitLoren Fatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara