Mijajlo Marsenić i Dejan Milosavljev (©Starsport)
Mijajlo Marsenić i Dejan Milosavljev (©Starsport)

Srbi drže ključ: Prošle godine slavili Kukić i Đorđić, sada pehar napadaju Milosavljev i Marsenić

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.05.23. | 09:48

EHF Liga Evrope: Danas u Flensburgu završni rukometni turnir drugorangiranog takmičenja na tlu Starog kontinenta. Fukse favorit, rival danas (15.30) u “finalu pre finala” je francuski Monpelje. Dva i po sata kasnije (18.00) igraju Gepingen i Granoljers

Narednog meseca u Kelnu igra se centralni rukometni događaj godine, bar kada je u pitanju klupska scena – završni turnir Lige šampiona u Lankses areni. Ovog vikenda, Stari kontinent dobija novog šampiona u Ligi Evrope. Benfika je predala krunu već u prvoj nokaut rundi.

Flensburg će biti domaćin najboljim timovima u ovom takmičenju, nemačkim Fukse Berlinu i Gepingenu, francuskom Monpeljeu i španskom Granoljersu. Očekivalo se da će Flensburg pred svojim navijačima u Flens areni da napadne titulu, ali je ekipa iz gradića u blizini granice sa Danskom senzacionalno ispala u četvrtfinalu od Granoljersa.

Izabrane vesti

Prošle godine je Benfika napravila najveći uspeh u istoriji portugalskog rukometa, na domaćem terenu u Lisabonu stigla do krune, a najbolji igrači Orlova bili su srpski reprezentativci Lazar Kukić i Petar Đorđić. Opet će dvojica Srba da napadnu trofej, ovog puta tendem iz Fukse Berlina, golman Dejan Milosavljev i pivotmen Mijajlo Marsenić.

15.30: (3,40) Monpelje (8,50) Fukse Berlin (1,45)

Lisice iz nemačke prestonice su prvi favorit za trofej u drugorangiranom takmičenju na tlu Starog kontinenta. Dugo su bili lideri Bundeslige, ali su u finišu pali, pa će teško do krune pored Kila i Magdeburga.

Rival u polufinalu danas (15.30) je francuski velikan Monpelje, šampion Evrope iz 2018. godine, tim koji skoro tri decenije na klupu predvodi Patris Kanaje. Za mngoo ovo je finale pre finala, duel dve najkvalitetnije eklpe. U drugom polufinale (18.00) snage će da odmere Gepingen i Granoljers.

Osim srpskog tandema, uzdanica Berlinaca je sjajni desni bek Matijas Gidsel, Danac je duša tima, MVP proteklog Svetskog prvenstva u Poljskoj i Švedskoj, igrač koji pravi razliku. S druge strane, francuski tim je ostao bez važnog igrača, Argentinca Dijega Simoneta. Iskusni srednji bek je pre pet godina bio MVP Lige šampiona, kada se Monpelje drugi put popeo na krov Evrope.

Dobra vest za Monpelje da se od povrede oporavilo levo krilo, francuski reprezentativac, Ugo Deska, od naredne sezone igrač najbogatijeg kluba na svetu, mađarskog Vesprema. Iako je trebalo da odsustvuje do kraja sezone, uspeo je da se oporavi i biće u konkurenciji za tim.

Ovi klubovi su igrali pre dve godine u Ligi Evrope, ali u četvrtfinalu, kada je Fukse bio bolji. U prvom meču Monpelje je slavio sa 32:29, ali je u Berlinu nemački tim bio ubedljiv - 31:23.

18.00: (3,50) Granoljers (8,50) Gepingen (1,40)

Gepingen ima ulogu favorita u drugom polufinalnom paru protiv Granoljersa, najvećeg iznenadenja završnog turnira. Nemački tim je tek 14. ove sezone u Bundesligi. U prethodnoj rundi je lako eliminisao hrvatski Nekse. Granoljers na terenu vode veteran na poziciji levog beka Antonio Garsija Robledo koji sa 39 godina igra odlično i supertalentovani 19-godišnji Nigerijac, desni bek Jusuf Faruk, verovatno buduća velika zvezda svetskog rukometa.

Levoruki bombarder je u prethodnoj rundi razbio Flensburg, a sada se vraća u istu dvoranu. Nigerijac je igrač pod ugovorom sa vicešampionom Evrope, poljskim Kjelceom. Postigao je 65 golova za svoj tim ove sezone u Ligi Evrope.

EHF LIGA EVROPE – POLUFINALE (FLENSBURG)

Subota

15.30: (3,40) Monpelje (8,50) Fukse Berlin (1,45)

18.00: (3,50) Granoljers (8,50) Gepingen (1,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Fukse BerlinRK MonpeljeDejan MilosavljevMijajlo MarsenićRukometna Liga EvropeEHF

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara