Marko Radulović (©MN Press)
Marko Radulović (©MN Press)

Srbija diže formu za Evropsko prvenstvo u Splitu, Radulović izrešetao Hrvate na Sardiniji

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.08.22. | 20:52

Briljirao prvotimac kragujevačkog Radničkog, momak rođen u Rijeci tri puta tresao mrežu Barakuda

Evropsko prvenstvo u Splitu se bliži, a Srbija diže formu za kontinentalnu smotru. Prvi meč na Sardinija kupu ohrabrio je selektora Dejana Savića, jer su Delfini bez centralnog beka Nikole Jakšića i centra Đorđa Lazića - zbog povreda ostali da rade u Beogradu - bili dominantni protiv Hrvatske i pisali trijumf - 9:7 (3:0, 2:2, 2:4, 2:1). 

Na izuzetno jakom turniru koji je okupio četiri od pet najbolje plasiranih selekcija sa Svetskog prvenstva u Budimpešti - nedostaje samo Španija, aktuelni planetarni prvak - Srbija kontrolisala igru, bila u prednosti veći deo meča i nije dopustila Hrvatskoj da “zakuva” u završnici. Na visini zadatka bili su Delfini u odbrani, a u napadu je trećinu golova postigao momak rođen u Rijeci - Marko Radulović

Izabrane vesti

Prvotimac kragujevačkog Radničkog tri puta je tresao mrežu Barakuda i bio najefikasniji akter derbija, otvorio je El Klasiko sa dva gola, a Hrvatska je rupu u srpskoj odbrani uspela da pronađe tek posle 12 minuta. Nalet Srbije i četiri vezana gola prekinuo je iskusni hrvatski centar Josip Vrlić, vratila se Hrvatska u igru, poravnao je rezultat tim Ivice Tucka u drugom poluvremenu, ali to je bilo sve od Barakuda. 

U kriznom trenutku pogodio je Dušan Mandić, neutralisao je strele Jerka Marinića Kragića i Franka Lazića, koji je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva bio “X faktor”, a potom su se sa golovima nadovezali Đorđe Vučinić - bio jedna od retkih svetlih tačaka u Strazburu - i Luka Pljevančić. Odlepili su se Delfini na “plus tri” i Hrvatska je u finišu smogla snage samo da ublaži poraz. 

Srbija će na Sardinija kupu odigrati još dva meča - prvi sutra protiv Grčke od 18.30, a zatim će dan kasnije izaći na megdan Italijanima.

SRBIJA - HRVATSKA 9:7

(3:0, 2:2, 2:4, 2:1)

Bazen: Sasari

Sudije: Bjanko i Gomez (Italija)

Isključenja: Srbija 10, Hrvatska 9

SRBIJA: Rističević, Mandić 1, Velkić 1, Ranđelović, Vučinić 1, Vico, S. Rašović, Pljevančić 1, Drašović, Radulović 3, Stojanović 1, V. Rašović 1, Dobožanov.

HRVATSKA: Bijač, Burić, Fatović 1, Dužević, Lazić 1, Bukić, Žuvela, Kržić, Marinić-Kragić 2, Vrlić 2, Bašić, Harkov 1, Popadić.



tagovi

vaterpolo reprezentacija Srbijevaterpolo reprezentacija HrvatskeDejan SavićMarko Radulović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara