Srećko Lisinac (©MN Press)
Srećko Lisinac (©MN Press)

Srećko Lisinac: Mlađi su utabali put, pa možemo kroz naredne vikende da osiguramo fajnal-ejt

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.06.22. | 13:48

Selektor Srbije za turnir u Sofiji pridružio reprezentaciji i najiskusnije igrače

Imao je Srećko Lisinac malo vremena da predahne i pokuša da preboli poraz u finalu Liga šampiona. Posle kraćeg predaha posvetio se treninzima reprezentacije, a danas je sa timom otišao put Sofije, gde je na programu drugi turnir Lige nacija.

U odnosu na prvu sedmicu sada su tu i Marko Podraščanin, Aleksandar Atanasijević, Petar Krsmanović i Nemanja Petrić. Srbija će skoro pa u kompletnom sastavu odigrati ovaj turnir. Od standardnih uzdanica nedostaju Uroš Kovačević i Dražen Luburić, koji u dogovoru sa selektorom propuštaju ovo takmičenje, kao i Marko Ivović, koji je povredio skočni zglob pre dve nedelje na treningu.

Izabrane vesti

Priliku su na otvaranju dobili mlađi momci, koji su uspeli da zabeleže dve pobede, uz dva poraza.

"Ono što sam mogao da vidim na TV i da čujem u priči sa selektorom i ostalim igračima, mislim da su pokazali su stvarno dobru igru i da budućnost srpske odbojke postoji i da je kvaltet veliki, kao i potencijal", rekao je Srećko Lisinac. "Naravno na nekim igračima se vidi da nisu igrali velike utakmice i šampionate. Oni će napredovati kroz rad sa reprezentacijom i dokazati se za budućnost. Mislim da su odigrali sjajno i utabali nam put da mi kroz naredne vikende osiguramo fajnal-ejt".

Srbija je pobedila Bugarsku i Argentinu, a izgubila od Francuske i Nemačke. Trenutno ima polovičan skor na devetoj poziciji, a pred njom su dueli sa SAD, Australijom, Kanadom i Brazilom.

"Gledao sam sa uživanjem utakmice. I na nas su preneli tu atmosferu koja ih je krasila tokom celog turnira. Neće biti lako u Bugarskoj. Amerikanci su zasluženo prvi, odigrali su najbolje od svih ekipa na prvom turniru. Iako su se mnogo i oni promenili. Mi ćemo imati dobru proveru da vidimo gde smo u ovom trenutku... Nismo imali mnogo treninga, ali smo kvalitetno radili nekoliko dana koliko smo zajedno bili u Beogradu", podvukao je Lisinac.

Pavle Perić (©OSS)Pavle Perić (©OSS)

Jedan od nosilaca igre tokom prve sedmice bio je budući primač servisa turskog Fenerbahčea Pavle Perić.

"Mislim da je to bilo lepo i dobro iskustvo za sve nas mlađe igrače. Uglavnom smo bili mi mlađi, koji ranije nismo imali priliku da igramo na tom nivou. Trenirali smo baš naporno do turnira u Kanadi, to se i isplatilo. Sve je došlo na svoje, mislim da smo odigrali iznad naših mogućnosti".

Orlovi su se u Kanadi u nekim trenucima osećali kao kod kuće...

"Na poslednjoj utakmici koju smo igrali protiv Nemačke bile su pune tribine naših navijača. Bodrili su nas, razvili zastave, na kraju i pevali pesmu sa nama... Prijatno i lepo iskustvo. Ovim putem im se zahvaljujem na podršci tokom celog turnira".

Kolakovićeva četa je dobro namučila Ngapeta i drugare, iako to možda u ovakvom sastavu nije moglo da se očekuje.

"Francuska je iskusna ekipa, osvojili su prošle godine olimpijsko zlato. Mi smo krenuli bez respekta prema njima, svi smo igrali iznad svog maksimuma. Taj meč je bio baš naporan, najteži od sva četiri tamo. Najviše sam se na njemu umorio... Svi smo dali sve što možemo, nije bilo Francuzima lako, samo što u tim trenucima posle 20. poena njihovo iskustvo je presudilo i zasluženo su pobedili".

U duelu sa Nemačkom naš tim je propustio više meč lopti i na kraju ostao bez pobede.

"U četvrtom setu smo vodili 21:16, ali naše neiskustvo je došlo do izražaja... Oni su veoma dobra ekipa, bili su kompletni. Zasluženo su trijumfovali, ali i da smo mi, ne bi bilo nezasluženo. Presudio je mislim jedan poena", zaključio je Perić na kraju analize prvof vikenda.



tagovi

Srećko LisinacPavle PerićLiga nacija za odbojkaše

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara