Anton Bukilić daje savete Borislavu Urti i Mihailu Šljukiću (©Starsport)
Anton Bukilić daje savete Borislavu Urti i Mihailu Šljukiću (©Starsport)

Šta je cilj Zvezde ove sezone? Bukilić kaže da to nije opstanak

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.10.23. | 09:48

“Pokušavamo da budemo bolji. Trenutno ne ide to dobro, ali verujem da će biti kako sezona bude odmicala”, rekao je trener crveno-belih rukometaša

Nova sezona – stara Zvezda. Bleda, jalova, veoma loša... Za razliku od prošle sezone i najavljene borbe za vrh srpskog rukometa, proteklog leta očekivanja su bila skromna. Posle odlaska Ratka Đurkovića, tim je preuzeo njegov pomoćnik prošle sezone Anton Bukilić. Ostvarena je pobeda protiv Obilića na početku Superlige, a onda četiri vezana poraza od timova koji su kandidati za plej-of.

Solidan otpor je pružen šampionu Vojvodini u Novom Sadu, a onda su došla bolna prizemljenja i neuspesi u Šumicama protiv pančevačkog Dinama i kragujevačkog Radničkog. Skor 1-4 već sada jasno govori da je borba za plej-of i Evropu nemoguća misija.

Izabrane vesti

Šta je onda cilj? Prošle sezone sedmo mesto iz ove perspektive je verovatno maksimum koji ovaj tim može. Poraz u večitom derbiju ogolio je sve problem crveno-belih. Ekipa je “sklepana”, bez nekog jasnog cilja i ideja. Nema ni alibi priče da se forsiraju mladi. Šansu u prethodnim mečevima, zbog povrede Miloša Bujišića dobijao je Matija Trivunović. Sava Radovanović je prošle sezone imao veću minutažu.

Godinana traje tavorenje Zvezde. Titula ne stanuje u Ljutice Bogdana već 15 godina. Finansijska situacija je takva da bi ove sezone trebalo samo da “preživi” do nekih boljih vremena koje nikako da stignu na crveno-beli deo Topčiderskog brda.

Dok agilna uprava rukometašica Crvene zvezde najavljuje pohod na titulu šampiona Evrope, učmalost i kolotečina u muškom pogonu. Crveno-belima ostaje borba za opstanak, to je sumorna realnost. Iz Superlige ispadaju dva tima, dok će deseti da igra baraž. Trener Anton Bukilić nije se složio sa konstatacijom da njegov tim mora da se bori za goli superligaški status.

Cilj nam sigurno nije borba za opstanak. Želimo da iz utakmice u utakmicu budemo bolji. Vreme će da pokaže za koliko je to dovoljno. Trenutno to ne ide dobro, ali verujem da će biti bolje”, istakao je Bukilić.

O porazu u večitom derbiju, trener Zvezde kaže da je ključ loša igra sa rukometašem više.

Probali smo razne vrste odbrana da pariramo njihovom najboljem igraču Kojadinoviću, ali to nas je iscrpelo. Nismo više imali snage ni adekvatne zamena. Partizan je do dobro koristio i kontrama rešavao. Generalno smo zadovoljan izdanjem. Igrali smo bez našeg najboljeg igrača Nenadića. Njegova zamena Šljukić je odigrala sjajno. Imamo problem sa igračem više, to nam se dešava već treću utakmicu zaredom. Nemamo hrabrosti, znanja da to bolje rešimo. Kad bismo to rešavali, rezultati bi bili bolji”, istakao je strateg crveno-belih.

16.30: (1,75) Lemgo (8,00) Lajpcig (2,45)

U odsustvu Draška Nenadića, Zvezdu je sa kapitenskom trakom predvodio Miloš Bujišić. Postigao je iskusni desni bek tri gola.

Zaslužena pobeda Partizana prema svemu onom što smo videli na terenu. Utisci nikada nisu pozitivni kad se izgubi. Nismo se predali, borili smo, hteli da se vratimo posle početnog minusa. Došli smo do dva gola zaostatka početkom drugog poluvremena, ali smo onda napravili nekoliko grešaka i brzo smo sve prosuli. Bilo je teško da igramo protiv Kojadinovića. Od njega sve polazi u Partizanu, bio je sjajan, kao i ostali. Jelić je dobro branio. Rekao sam i pre utakmice da će odbrana da presudi, to se i pokazalo”, istakao je Bujišić.

Crveno-beli su imali težak raspored na startu šampionata. Sada Zvezda igra sa timovima iz donjeg dela tabele, pa je to prilika da se izađe iz rezultatske krize.

--------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------




tagovi

RK PartizanRK Crvena zvezdaRukometna superligaAnton Bukilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara