Mladen Šotić (©Starsport)
Mladen Šotić (©Starsport)

Tihi junak večitog derbija – Mladen Šotić

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.10.23. | 10:37

“U mlađim danima samo igrao na bekovskim pozicijama. Kada se povređeni igrači vrate, videćete pravo lice Partizan”, rekao je kapiten crno-belih rukometaša

Kad nema povređenih bekova i krilo može da uskoči u vatru. Kapiten rukometaša Partizana, Mladen Šotić, u večitom derbiju je prinudno sa levog krila morao na spoljne pozicije, prvo na levom, a u nastavku je bio i srednji bek.

Dobro se snašao nekadašnji reprezentativac Srbije, bio je efikasan, čak šest puta je matirao mrežu nekadašnjeg kluba. Uz Uroša Kojadinovića i Nemanju Peštića, bio je tas na vagi da tim Đorđa Ćirkovića zabeleži četvrti trijumf u pet kola Superlige Srbije.

Izabrane vesti

U mlađim danima samo igrao na bekovskim pozicijama. Mislim, baš kad sam bio u Zvezdi. Nažalost, povreda su nas dovele u nezgodnu situaciju. U Novom Sadu se to osetilo, naravno protiv mnogo ozbiljnije ekipe. Morali smo u večitom derbiju da svi iznesemo teret i to je rezultiralo pobedom. Zadovoljan sam, sada se spremamo za Island i Evropu”, rekao je Šotić za Mozzart Sport.

Da li je bio deo taktike da igrate na levom i srednjem beku ili je “flaster” na Kojadinovića uticao da to bude iznuđeno rešenje?

Simptomatično je da već drugu utakmicu rivali igaju flastera na Kojadinovića, na momka koji je najviše naperedovao, u sjajnoj je formi i naš najbolji igrač. Moramo da tražimo rešenje kada je on odsečen. Nije lako da se igra bez dva povređena srednja beka. Nadam se da ćemo biti kompletniji u narednom periodu i da ćemo da pokažemo pravo lice Partizana”.

I ove sezone ste nepoznanica. Koliko može ovaj tim?

Pre početka šampionata je bio cilj da se napravi konkurentna ekipa koja napada trofeje. Naravno, cilj je da budemo u plej-of. Sada je to malo teže, desetkovani smo, ali je sezona duga. Verujem da ćemo biti mnogo bolji kako vreme bude odmicalo, da će povređeni da se vrate i da ćemo da pokažemo navijačima da ovaj mladi tim, uz novog trenera, odličan rad, može mnogo”.

Čini se da vam fali “mesa” u odbrani?

Drugačija je koncepcija ekipe ove sezone. Gledamo da ne menjamo mnogo u odbrani. Povrede jesu veliki problem. Iz utakmice u utakmicu ne znamo u kom sastavu ćemo da igramo”.

Najiskusniji ste igrač Partizana sa 28 godina. Kako je biti kapiten ovim klincima?

Na meni je da pokušam da prenesem iskustvo i stečeno znanje. Dolaskom trenera Ćirkovića smo dobili novi pristup treninzima. Radimo na nekim detaljima, profesionalizmu"...

Kako vidite poredak u srpskom rukometu?

Vojvodina je siguran učesnik plej-ofa. Vidim, s obzirom na rostere, i Metaloplastiku i Dinamo među prva četiri kluba. Naravno, Partizan želi da se nađe u borbi za titulu. Mislim da će nam konkurenti za to jedno mesto da budu Zvezda, Dubočica i posebno Radnički. Kragujevčani su nam naredni rival posle Evrope. Dugo su na okupu, neće biti lako”.

Sledeće nedelje crno-bele čeka gostovanje islandskom Hafnarfjerduru u prvom meču drugog kola EHF kupa.

Tek treba da gledamo utakmice našeg narednog rivala sa Grcima u prethodnoj rundi. Dobro ćemo se spremiti. Sada treba da se regenerišemo, potrošnja je velika, neki od nas su igrali svih 60 minuta. Znam da nas očekuje tamo Aron Palmarson, veliko ime svetskog rukometa. Biće dobro iskustvo da ovaj mladi tim igra protiv takvog igrača, da odmerimo snage sa Islanđanina koji gaje taj brzi rukomet, sa mnogo trčanja, kontri. Mislim da nam taj stil odgovara”, zaključio je kapiten Partizana u odsustvu teže povređenog Nikole Zečevića.

--------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------




tagovi

RK PartizanRK Crvena zvezdaRukometna superligaMladen Šotić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara