Tijana Bošković sa saigračicama (©FIVB)
Tijana Bošković sa saigračicama (©FIVB)

Tijana Bošković i Jovana Stevanović ponovo na krovu sveta!

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.12.23. | 14:50

Srpski tandem u dresu Ezačibašija dobio bitku protiv Bianke Buše i selektora Gvidetija koji sedi na klupi Vakifbanka

Srpske odbojkašice Tijana Bošković i Jovana Stevanović od danas su aktuelne svetske šampionke i na klupskoj i na reprezentativnoj sceni!

Do velike pobede u finalu Svetskog klupskog prvenstva Ezačibaši je došao posle pet setova žestoke borbe sa Vakifbankom - 3:2 (19:25, 25:23, 25:23, 23:25, 15:9).

Izabrane vesti

Za našu najbolju igračicu ovo je druga klupska svetska titula, pošto je bila šampionka u istom dresu i 2016. godine. Tada je njen tim slavio protiv italijanskog Kazalmađorea, za koji je igrala upravo Jovana Stevanović, koja se danas prvi put radovala trofeju u ovom takmičenju.

Kad se pogledaju svetske titule sve zajedno - Tijana sada ima četiri - po dve klupske i reprezentativne. Jovana je na tri - dve u nacionalnom timu i jedna sa Ezačibašijem. Jasno je o kakvim igračicama se radi.

Iako je prethodnih sezona Vakifbank uglavnom dobijao sve duele za trofeje, ovog puta se selektor Srbije Đovani Gvideti nije radovao... Kao ni reprezentativka Bianka Buša. Moraju da se zadovolje sa srebrnim medaljama...

Finale je bilo uzbudljivo, neizvesno i dramatično. U prvom delu meča krajnji ishod apsolutno nije mogao da se pogodi. Aktuelni evropski šampion Vakif je odigrao veoma dobar prvi set, odlično je počeo i drugi. Međutim, pokrenula je Tijana Bošković tim kad je trebalo. Zajedno sa turskom reprezentativkom Hande Baladin je vukla ekipu do velikog preokreta.

Posle dva dobijena seta Ezačibašija, Vakif se trgao i izborio taj-brejk. U odlučujućem periodu više nije bilo dileme ko će pobediti... Tim Ferhata Akbaša je bio mnogo bolji, sigurniji, opasniji.

Uspeo je da se osveti velikom rivalu za poraz u finalu Lige šampiona ove godine.

Tijana Bošković je dominirala sa 27 osvojenih poena - 25 iz napada i po jedan iz bloka i sa servisa. Sasvim očekivano dobila je MVP nagradu. Hande Baladin je stala na 20, a Aleksa Grej je zabeležila 17. Jovana Stevanović nije bila toliko ubedljiva kao u polufinalu, ali je doprinela sa tri poena iz napada. Ona je takođe dobila mesto u idealnoj postavi.

U poraženom sastavu Džordan Tompson je upisala 33 poena, a Čijaka Ogbogu i Gabi Gimaraeš po 16. Bianka Buša je ulazila u igru i zabeležila je dva poena.

Vakifbank je ostao na četiri svetske titule, Ezačibaši mu se približio pošto sada ima tri, Koneljano je iza kao jedini tim sa dve.

SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠICE

POLUFINALE

Ezačibaši - Dentil Praja 3:1

Vakifbank - Tjanđin 3:0

ZA TREĆE MESTO - nedelja

Dentil Praja - Tjanđin 1:3

FINALE

Ezačibaši - Vakifbank 3:2


tagovi

EzačibašivakifbankTijana Bošković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara