Gregor Ocvirk (©Starsport)
Gregor Ocvirk (©Starsport)

Voša očekivano pala u Flensburgu, ali sjajne vesti iz Švajcarske – Novosađani u igri za Top 12

Vreme čitanja: 4min | uto. 27.02.24. | 20:13

EHF Liga Evrope: Srpski šampion poklekao na severu Nemačke - 30:42 (16:20), ali narednog utorka igra za plasman u nokaut fazu. Potrebna je pobeda sa četiri pogotka razlike protiv Kadeten Šafhauzena

I pored tri poraza u nizu u 2024. godini u drugoj rundi Lige Evrope, rukometaši Vojvodine imaju šansu za nokaut fazu Lige Evrope. Tim Borisa Rojevića očekivano je poklekao u Flensburgu protiv jednog od favorita za trofej u ovom takmičenju - 30:42 (16:20), ali dobre vesti iz Švajcarske.

Danski Silkeborg je slavio u Šafhauzenu protiv Kadetena sa 34:33, pa Novosađani za sedam dana na Slanoj bari protiv švajcarskog šampiona igraju za treće mesto u Grupi 3 i nokaut fazu Lige Evrope. Posle poraza u prvom meču protiv tima nekadašnjeg selektora Hrvatske Hrvoja Horvata (24:27), pred dupke punom dvoranom na Klisi narednog utorka, Novosađanima će biti potrebna pobeda od četiri gola razlike.

Izabrane vesti

Nije se moglo više u desetkovanom sastavu u Flens areni, ali sigurno će Lale da se vrate u srpsku Atinu sa osmesima. Rasmus Lauge i drugovi su slavili u trileru u Švajcarskoj i dali šansu srpskog šampiona da izbori plej-of za plasman u četvrtfinale. Imao je Silekborg i +9 u prvom poluvremenu, domaćin je stigao i prestigao danski tim, ali u finišu više koncetracije imao je Silkeborg, za radost u taboru Novosađana.

Voša je, kao i pre sedam dana, odigrala odlično prvo poluvreme, posebno drugi deo prvog perioda igre. Sjajan je bio Slovenac Gregor Ocvirk, dok je odličan na golu bio Fran Lučin, koji je ove sezone u senci Andreja Trnavca. Flensburg je nametnuo svoj stil igre, sa kontrama i tranzicijom. Od 5:5 brzo je serijom 5:0 stigao do 10:5. Morao je Rojević da zatraži tajm-aut. Posebno je neuhvatljiv bio Norvežanin, levo krilo August Pedersen.

Prišao je srpski šampion na startu nastavka meča na -3 (18:21), koristio odlično šutersko veče Ocvrika (odigrao meč sezone), ali bilo je jasno da će domaćin da ostvari sigurnu pobedu i stigne na korak do prvog mesta u Grupi 3 i direktnnog plasmana u četvrtfinale Lige Evrope.

Dodao je gas tim Nikolaj Krikaua u nastavku, kao i pre sedam dana u Novom Sadu i na kraju ostvario novi ubedljiv trijumf. Od +3 - 21:18 u 32. minutu serijom 12:3 je nekadašnji šampion Evrope stigao do +12 - 33:21 u 45. Svaku grešku, lako je domaćin koristio da iz kontre postigne golove, a sjajan je bio jedini Nemac u timu, robusni pivotmen Johanes Gola koji je uvek bio prvi u kontri.

Kratka rotacija na bekovskim pozicijama uzela je danak. Osim slovenačkog levog beka nije bilo raspoloženog igrača na spoljnim pozicijama, ni odbrana ništa nije mogla protiv razigranog domaćina koji su pretili iz svih oružja. Flensburg je druga dimenzija u odnosu na našeg šampiona. Dobru minutažu imao je i mladi bek Simo Šijan, dok je u finišu bio raspoložen desno krilo Darko Milenković.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio August Pedersen sa devet golova. Johanes Gola je dao osam, a Lase Meler sedam. Islanđanin Tejtur Ajnarson je četiri puta zatresao mrežu gostiju. Simon Pitlik je malo igrao. Lopta ga je udarila u glavu u prvom poluvremenu, pa ga nije bilo u nastavku, dok je trener Nikolaj Krikau odmarao Šveđanina Jima Gotfridsona. Golmani su sakupili samo sedam intervencija - Danac Kevin Meler pet, a Bosanac Benjamin Burić dve.

Meč sezone, možda i najbolji u crveno-belom dresu za dve i po godine, odigao je Gregor Ocvirk koji je pogodio 12 puta iz 19 pokušaja. Darko Milenković je zatresao mrežu Flensburga pet puta, a po tri puta u strelce su se upisali Simo Šijan, Luka Rogan, Milan Golubović i Boris Puhovski. Pogodak je još delo Bojana Rađenovića.

Hrvat Fran Lučin je imao 12 odbrana, od toga dva sedmerca. Blistao je u prvih 30 minuta kada je imao 10 intervencija. Andrej Trnavac je odbranio jedan udarac domaćina.

Rojević je imao pred ovaj duel mnogo problema sa povredama. Na put nisu otišli kapiten Miljan Vukovljak, Stefan Dodić, Vukašin Vorkapić i Mohamed Azizi Aidi, dok je zbog bolesti u Novom Sadu ostao Petar Đorđić. Reprezentativac Srbije je pre sedam dana dao 10 golova bivšem klubu. Od ranije je van stroja Milan Milić, dok poslednje pojačanje Lala, povratnik na Slanu baru Jovica Nikolić, tek treba da se stavi na raspoganju budućem selektoru Srbije Rojeviću koji će u četvrtak da bude promovisan kao naslednik Tonija Đerone. Do narednog utorak i meča godine za Lale u Ligi Evrope mogao bi neko od povređenih da se vrati.


LIGA EVROPE, DRUGA RUNDA – PRETPOSLEDNJE KOLO

Utorak

GRUPA 1

20.45: (6,75) Gornjik Zabrže (12,0) Nant (1,15)

20.45: (1,70) Hanover (8,00) Rajn Nekar Leven (2,55)

GRUPA 2

Skjern - Savehof 33:34 (16:18)

20.45: (1,20) Nekse (11,0) Gorenje (5,60)

GRUPA 3

Flensburg - Vojvodina 42:30 (20:16)

Kadeten Šafhauzen - Silkeborg 33:34 (17:19)

GRUPA 4

Konstanca - Dinamo Bukurešt 25:33 (11:16)

20.45: (2,70) Sporting Lisabon (8,00) Fukse Berlin (1,65)

***kvote su podložne promenama



tagovi

RK VojvodinaRukometna Liga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara