Voši lekcija od moćne Barse, Ocvirk, Aziz i Lučin najbolji kod Novosađana

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.08.23. | 18:52

TV turnir šampiona u Doboju: Katalonci očekivano ubedljivi protiv srpskog šampiona – 39:29 (20:12). Najefikasniji igrač meča levo krilo Hampus Vane sa devet golova. Golmani i dvojica levih bekova zadovoljili kod Lala

(od izvestača Mozzart Sporta iz Doboja)

Rekao je trener Vojvodine Boris Rojević pre početka TV turnira šampiona da je dobojski spektakl prejak za njegov tim, ali utakmice sa ekipama iz evropskog krema sigurno će dobro da dođu Novosađanina kao priprema za Ligu Evrope. Odmah na startu, srpski šampion odigrao je meč sa moćnom Barselonom i očekivano ubedljivo poražen – 29:39 (12:20).

Izabrane vesti

Razlika u klasi je bila vidljiva. Moćna gol-mašina nekadašnjeg šampiona Evrope odličnom odbranom i kontrama slomila je Novosađane već sredinom prvog poluvremena. Šveđanin Hampus Vane je bio nepogrešiv s pozicije levog krila, dok je na golu odličan bio Danac Emil Nilsen.

Najbolji akteri kod Lala u prvih 30 minuta bili su golman Fran Lučin sa devet odbrana i slovenački levi bek Gregor Ocvirk, koji je pet puta zatresao mrežu Barse. Nije napad Lala izgledao tečno. Zatvorio je španski šampion sredinu odbrane, nije bilo mnog upotrebljivih lopti za pivotmene.

U drugom delu prvog poluvremena razigran je bio Brazilac Hanijel Langaro. Na odmor se otišlo sa +8 (20:12) za Barselonu. Menjali su obojica trenera, ravnomerno podelivši minutažu svima. Pokušao je trener Rojević da pronađe raspoloženog beka, ali osim Ocvrika, ostali nisu bili raspoloženi.

U nastavku, razigrao se Mohamed Aziz Aidi (svih sedam pogodaka u nastavku), koji je sa nekoliko golova uspeo da pokrene srpskog šampiona, ali nedovoljno da se ublaži ubedljiv poraz. Nekoliko efektnih pogodaka delo je kapiten Katalonaca Dike Mema. Bolje su crveno-beli bili u odbrani, nisu dozvolili mnogo lakih golova. Sredinom drugog poluvremrena bilo je samo -7 (20:27), ali nekoliko lakih golova brzonogog desnog krila Oriola Zarzuele odlepili su opet Barsu na dvocifrenu prednost.

Vojvodini je mnogo nedostajalo najveće pojačanje ovog leta, reprezentativno desno krilo Vukašin Vorkapić koji je bolestan bio prethodnih dana. Doputovao je u Doboj i mogao bi u nastavku turnira da pomogne saigračima.

Kod Barse najefikasniji je bio Šveđanin Hampus Vane sa devet pogodaka. Kapiten Dika Mem je sedam puta pogodio gol Voše, a po četiri pogotka postigli su Oriol Zarzuela, Hanijel Langaro i Aleis Gomes Abeljo. Emil Nilsen je imao osam odbrana, Gonzalo Perez de Vargas je imao četiri intervencije, a minute na golu je imao i Filip Šarić, sin Danijela Šarića, nekadašnjeg asa Katalonaca, sada predsednik Organizacionog odbora TV turnira šampiona. Mladi čuvar mreže je imao dve odbrane, od toga sedmerac u finišu utakmice.

Mohamed Aziz Aidi sa sedam golova je bio najefikasniji kod Novosađana. Šest je delo Gregora Ocvirka (dva sa linije sedam metara). Stefan Sunajko je pogodio četiri puta, a Luka Rogan tri. Golmani su bili odlični. Fran Lučin je u prvih 30 minuta imao devet odbrana, a Andrej Trnavac u nastavku šest.

Utakmica je ostala u senci povrede srednjeg beka Barselone, Domena Makuca. On je posle 64 sekunde meča pao i na rukama saigrača je iznet na terena. Na štakama je napustio dvoranu. Nimalo ne izgleda dobro za projektovanog prvog srednjeg beka Katalonaca posle odlaska Hrvata Luke Cindrića u Dinamo iz Bukurešta.

TV TURNIR ŠAMPIONA U DOBOJU

Ponedeljak

Monpelje - Sloga Doboj 44:20 (19:8)

Utorak

Barselona – Vojvodina 39:29 (20:12)

19.10: Al Ahli – Eurofarm Pelister

21.00: Zagreb – Celje

Sreda

15.30: Sloga Doboj – Eurofarm Pelister

17.20: Barselona – Zagreb

19.10: Vojvodina – Celje

21.00: Monpelje – Al Ahli

Čevrtak

15.30: Al Ahli – Sloga Doboj

17.20: Zagreb – Vojvodina

19.10: Monpelje – Eurofarm Pelister

21.00: Celje – Barselona

Petak

10.00: Za 7. mesto

12.00: Za 5. mesto

17.20: Za 3. mesto

20.15: Finale

22.00: Ceremonija zatvaranja TV turnira šampiona



tagovi

RK BarselonaRK VojvodinaTV turnir šampiona u Doboju

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara