(FOTO: Predsednik.rs)
(FOTO: Predsednik.rs)

Vučića iznervirali Santareli, Karakurt i Vargas, obećao duple premije za osvetu u Parizu

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.09.23. | 18:57

Predsednik Srbije primio srebrne odbojkašice

Prošle godine su odbojkašice Srbije su po drugi put zaredom pokorile planetu i bile jedina naša reprezentacija u kolektivnim sportovima sa osvojenom medaljom.

I ovoga leta je najuspešnija generacija u istoriji našeg ženskog sporta osvojila medalju. Evropsko srebro posle tesnog poraza od Turske u finalu EP. Srpske odbojkašice nikada ne zakažu, uvek se vrate sa medaljom, nikada nemaju slab dan da izgube od nekog autsajdera, svakog leta su spremne da se odazovu pozivu pod zastavu Srbije koliko god da su im naporne klupske sezone... Najsvetliji primer srpskog sporta.

Izabrane vesti

Evropske vicešampionke su danas sletele na beogradski aerdorom iz Brisela i pravo sa njega se uputile na prijem kod predsednika države Aleksandra Vučića.

On im je obećao veću podršku države u budućnosti, dotakao se i sinoćnjeg finala u kojem mu je kao i većini navijača očigledno zasmetalo ponašanje nekih protivnika poput selektora Danijelea Santarelija ili odbojkašice Ebrar Karakurt.

„Ovo je odlika velikih šampiona, one se osmehnu na neki moj glup vic, a takođe se i osmehnu i spremaju za novo takmičenje. Ne može da bude poraz kada osvojite toliko zlata i osvojite jedno srebro. To što su se radovale ova Karakurt i Vargas, radovale su se. Čestitamo im, ali u Parizu će druga pesma da bude. Beskrajno vam hvala na svemu, što se borite uz taj prelepi osmeh, što niste kao Santareli, što ne seirite na tuđem porazu... A ja ga primio ovde... Morate da znate da je cela zemlja bila uz vas. Bukvalno svi i svuda gde živi naš narod na prostoru bivše Jugoslavije. Imale ste čudesnu podršku ovde i ne biste verovali koliko su ljudi bili ponosni na vas. Mi nikada nismo imali bolju generaciju ni u jednom sportu i teško da ćemo imati. Imali smo vaterpolo reprezentaciju fantastičnu, ali nikada nismo dobili toliko medalja kao od ženske odbojke. Nadam se da će i naši košarkaši sutra da nas obraduju, nadam se da će i muška odbojka da se podigne. Uskoro završavamo ovaj trening centar pa će vam biti mnogo lakše i imaće bolje uslove“, rekao je Vučić na prijemu.

Prvi čovek države je obećao bogatije premije za naredno leto. Naravno, podrazumeva se da se odbojkašice na narednom kvalifikacionom turniru u Kini plasiraju na Olimpijske Igre 2024. godine.

„Čujem da morate da se mučite sa ovim Holanđankama i Kineskinjama... Računajte da je Pariz za nas najbitniji. Podići ćemo nagradu na 100.000 za zlato, a može da se desi da podignemo i na 200.000 za svaku zlatnu medalju iz Pariza. Lepo da ih pobedite sve u Parizu. I Kineskinje i Amerikanke i Turkinje. Tijana, šta god oni pričali, svi znamo da si bolja od one Vargas. I da znaš da svako u zemlji to isto misli. Odmorite se ovde dva, tri dana, a onda opet da ih sve pobedite“.

Odbojkašice su predsedniku kao znak pažnje darovale belgijsku čokoladu, a ispred njih se obratila kapiten Maja Ognjenović.

„Želela bih da vam se zahvalim na izdvojenom vremenu, što nas uvek ugostite, ovoga puta ne sa najsjajnijim odličjem. Ne treba da budemo tužne, jer biti među dve ekipe u Evropi nije mala stvar. Hvala državi i Savezu koji nam pomažu. Predsednik nam je zadao težak zadatak, da pobedimo sve u Kini, a onda da osvojimo zlato u Parizu, nadamo se da će tako i biti. Osećale smo bezrezervnu podršku od svih u Srbiji. Hvala vam i nadamo se da ćemo vas ponovo obradovati“, rekla je Maja Ognjenović.


tagovi

Aleksandar VučićMaja Ognjenovićženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara