Komentari na vest

Zar opet ta Dominikanska Republika? Srpkinje napravile korak unazad, slede dueli odluke

T

Trofeje

pre 7 meseci

@Sedi 1: sve te nisu nam donele ove igracice njihove uloge su bile mizerne ! Osvojile su te trofeje: Rasic, Veljkovic, Mihajlovic, Ognjenovic koja je bila na piku forme a ne ovo sto sada imamo!!!! A sada je knjiga spala na jedno slovo Boskovic, plus Drca koja napusti reprezentaciju zahvaljujuci Guidetiju koji nije imo hrabrosti da stavi Maju na klupu. A sve one zajedno nemaju nista osvojeno u klubskoj karijeri. Osim Rasic koja je osvajala sa Vakifom i Stevanovic sa Casalamadjoreom. Gledaj malo sire sve to.
O

Odgovor

pre 7 meseci

@Srbija Mama: Izvini al stvarno nista neznas o sportu. Nista ne napreduju u inostranstvu, ne igraju na nivou na kom nasa javnost to ocekuje od njih, a ocekuje zato sto su napravljene vestackim zvezdama a nisu zvezde samo prosecni igraci da se vrate u Srbiju bile bi jos gore!!!! Sto se tice Drce ona je i pre sezone u Zvezdi bila jedan od boljih dizaca u svetu, kod nas pocenjena zbog Maje, a nije postala jedna od najboljih igrajuci nasu ligu nego zahvaljujuci sezonama u inostranstvu!
m

marina zna najbolje

pre 7 meseci

Pa gde je postala igrač.U Srbiji.Svašta.Nije samonikla u inostranstvu.Evo Uzelac iz naše lige igra u postavi.Malo njih igra u jakim ligama.Veruj da dođu u Srbiju pitanje da li bi sem njih 4,5 bile prevaga na utakmici.Bila je Bjelica pa smo je videli.Došla i Maleševič nakon SP pa smo je videli.Njih 8 bi ovde bile svoje na svom.Uostalom valjda Marina bolje zna od nas.Da se uloži novac da se vrate i dovedu još neke od preko bila bi ok priča.
S

Sedi 1

pre 7 meseci

Nisu zvezde samo su šampionke sveta x 2 i igrale 4 finala EP uzastopno i donele 2 medalje sa 2 zadnje olimpijade.Uzele 9 medalja sa 9 takmičenja uzastopno OI SP i EP.Kakve su ostale u odbojci ako one nisu uspešne i nisu zvezde? Turska i Italija nemaju medalje sa OI Turska ni sa SP napr onda ako naše nisu uspešne ove veze nemaju a sve ostale su rekreacija.Sedi 1 veze nemaš.
O

Odbojka Srb

pre 7 meseci

Turska bre 2 puta bila.na OI samo ima 4 pobede ukupno na OI.Svetsko prvenstvo polufinale videla nije.Muškarci im nemaju medalju u odbojci ITALIJA nikad do polufinala OI nije stigla sa ženama.Muški im nemaju OI zlato.Srbija ima sve medalje u obe konkurencije i OI i SP i EP.
m

mala baza

pre 7 meseci

Neznam kako bi sastavili tu kadetsku selekciju da nismo imali osam igračica van teritorije Srbije. Možda je zato i došlo do toga da posle 13 godina prođemo u četvrtfinale. Imamo pet igračica iz Republike Srpske, jednu iz Španije, jednu iz Francuske, jednu iz Australije. Dve igračice iz Republike Srpske su igrale u srpskoj ligi, jedna u Artu, druga u Vojvodini 021. Vidimo ozbiljan problem u tom uzrastu. Evo izjava Ane Jokovic juce za žensku košarku.Treba i odbojka da radi isto.Mnogo je devojaka širom sveta SRPKINJA koje se bave odbojkom.Samo ih dovesti i ubaciti u sistem.
d

daaa

pre 8 meseci

Koliko ste vi ezacibasijevih utakmica pogledali. Pa kako to da svi najbolji odbojkaski strucnjaci kazu da je Maja najbolji tehnicar sveta i sada a verovatno i svih vremena a jedino vama ostrascenima nije. Svaka cast Drci ali nije ona Majin nivo bez obzira sto su sa njom uzeli ep zlato i svetsko. Pa sa majom smo uzeli dva EP zlata, jedno svetsko, jedna bronza sa OI. Bronza sa SP, dve srebrne medalje sa EP. I sada sve to pada u vodu. Da se razumemo maja igra toplo hladno ali ni Tijana nije u formi. To sto ima 35 poena po mecu je jedno a procenat uspesnosti napada je drugo.
J

Jesam

pre 8 meseci

Odgledo sve bitne utakmice Ezacija! A ti? Maja je bila naj bolja. Al to je proslo vreme, kapiras??? Ona nema mesta u postavi sada. Naj bolja je postala zahvaljujuci Terzicu koji je zbog nje sklonio citaj unistio reprezentativnu karijeru Antonijevic i ozbiljno oskrnavio Drcu. Bile su situacije kada Maja igra za Dinamo iz Panceva a Antonijevic finale lige sampiona a Terzic stavi Maju za prvog dizaca. Ti pratis odbojku povrsno ili pristrasno. Sa Majom zlato u Beogradu 2011. 3-2 tesko, 2018 svetsko tesko 3-2 2019 na srecu! Ova Drca peske dva zlata 2017 3-0, 2022 3-0 Budimo realni !
p

poslušati Marinu

pre 8 meseci

Sem Tijane njih sve možemo dovesti u Srbiju za jedan ugovor nekog košarkaša i fudbalera iz Beograda.Isto važi za košarkašice Srbije.Jača liga i sve su tu kući.Marinin predlog da se usvoji.Košarkašice i odbojkašice vratiti kući.
s

sve tačno

pre 8 meseci

Tako je.Za drugi ugovor košarkaša sve rukometaše i vateepoiste Srbije koji su vani.
M

Marina nezna sta prica

pre 8 meseci

To bi podiglo nivo nase lige, aliii zamisli na kom nivou bi bile one posle utakmica po Srbiji??? Pa nije isto igrati sa naj boljim igracima i protiv njih i igrati protiv Banovaca i slicnih. Sta pricate dali i malo razumete sport kao materiju ili samo lupate!
S

Srbija mama

pre 7 meseci

Pa pogledaj gde su.Uzelac iz Lajkovca ušla u A tim na prvo takmičenje i ispred njih svih sem Tijane.Njima je super liga Srbije mama.Drča bila u Zvezdi i bila najbolja na sv prvenstvu prošle godine posle Tijane.Sem Tijane i Jovane i Maje gde su igrale prerhodne sezone.Nemamo mi sem Tijane vrhunske igrače.Podigla bi se odbojka u Srbiji i bile bi glavni igrači ovde za razliku od malih klubova preko u kojim ne napreduju ništa.
o

odbojka ubija

pre 8 meseci

Imamo u grupi 5 ekipa koje su među 10 na FIVB rang listi.Onda napr Češka koja je 15 na listi pobedi Dominikanu.Dominikana nas.Mi Kanadu a Kanada Holandiju i Kinu.Holandija Kinu.4 najbolje igraju između sebe zadnja 2 kola.Svaka od 4 ekipe ima šanse za Pariz.Kina domacin i sa Dominikanom odmornija od Holandije i Srbije koje su došle sa evropskog a obe sa medaljama.
d

dan D subota

pre 8 meseci

Pobeda 3 0 protiv Holandije sutra i pobeda Kine protiv Dominikane 3 0 sutra i u Parizu smo.Ukoliko bude suprotan rezultat zadnju utakmicu na turniru igraju Dominikana i Holandija i svaka opcija je moguća .Znaće sta treba obemama ekipama za Pariz...Mi igramo sa Kinom pre njih.
s

suzana anazus

pre 8 meseci

Kako nismo uzeli medalje pre Tijane. Bronza SP 2006, srebro EP 2007, zlato EP 2011. Naravno da je Tijana slag na tortu i da je krenula nasa era ali iskreno govoreći bez svakoga se moze. Odbojka je timski sport. Pobogu pa ona je korektor naravno da najvise lopti ide ka njoj. Sama reč korektor jel znate sta znači. Da li mislite da li bi Tijana bila ovaj nivo da igra za BIH, naravno da ne. Maja je stvorila od nje igračicu zajedno sa Terzom. Sama Tijana je to rekla.
d

duje

pre 8 meseci

ironija | 22.09.2023. U 11:49 A sad vam trebaju novi srednjaci jel? Henu omalovažavate celu godinu a sad bi nove mlade srednjake... _______________________ Ko je omalovazava? Pa nismo je ni videli kako igra u reprezentaciji. Stalno je vodjena medju 4 srednjaka, a nije igrala. Obrati se selektoru i pitaj ga sto je vodi kad joj ne da da igra.
i

ironija

pre 8 meseci

Omalovažavate je pričama da njene nagrade za najboljeg blokera u mladjim kategorijama ništa ne vrede da u klubu ne igra itd...Koje nove blokere bi vi onda?Kocic isto vodjena na EP 2021 a presedela ga, uništila karijeru sebi provodeci godine u Rumuniji.
с

спортски позз

pre 8 meseci

Србија није узела ни једно такмичење без Тијане - била је прошле године трећа у Лиги нација и то је све. До појаве Тијане имали смо Михајловић, Рашић и Бракочевић, пре свега, и неке медаље су узимане али злато САМО ЈЕДНОМ - европско 2011. Тек са Тијаном ми узимамо 2 светска злата, два европска и прве медаље за женску одбојку на олимпијадама. Ко ће да игра на месту техничар након олимпијаде? Мирковић? Да ли су Лозо, Буша и Узелац залог за наредне године? Где су нови средњаци? Друге екипе се обнаљају имају ВЕЋУ КОНКУРЕНЦИЈУ, ми немамо.. Видети нећемо медаљу на Олимпијади са овим тимом и овим селектором. Спортски позз
i

ironija

pre 8 meseci

A sad vam trebaju novi srednjaci jel? Henu omalovažavate celu godinu a sad bi nove mlade srednjake...
M

Molim moderaciju da mi pusti komentar

pre 8 meseci

Uzeli smo bronzu u Ligi nacija prošle godine bez Tijane.
s

ssstiv

pre 8 meseci

Ne kapiram komentar isk. Svaka ekipa tezi da ima najboljeg moguceg korektora, sto je bolji korektor ekipa je mocnija, logicno jer on dobija najveci br.lopti tokom napada.
z

zna se gde su

pre 8 meseci

U Banovcima Ubu Lajkovcu Pazovi Obrenovcu tamo je sve što vredi i budućnost odbojke.
m

mali sport

pre 8 meseci

Ne pratis odbojku.U Srbiji nema klub koji pravi igrace.Nema para u odbojci.Deca nakon OŠ masovno prestaju.Može biti selektor ko hoće za 5 godina dzabe.Nisu to jabuke da skines sa grane.Igrač se stvara a toga nema u Srbiji zemlji košarke.Pitaj košarku i fudbal gde su igrači u njih se ulaže.Odbojka je gotova u Srbiji.Bez podrške ne vredi.Prošlo vreme.Nema ni trenera više koji ce da rade za kikiriki.
S

Steva Jagodina

pre 8 meseci

U RS pa tražite.Dominikana visoke sve.U Srbiji posle ove generacije nema visokih devojaka.Crna Gora je takođe baza.Ako u Srbiji nema devojaka neka se popuni sa nekom našom iz inosttanstva.Pola Srbije je preko sigurno ima neka da trenira odbojku od Kanade preko Amerike do Austrije.
S

Srbija je

pre 8 meseci

Bez Tijane je drugo razredna reprezentacija!
T

Tata Boza

pre 8 meseci

Onaj stranac sa kikicama izgubi od studenta.Plaćen taj košarkaš više nego ceo budzet OSS ili cela zenska super liga u odbojci.Treba da se desi neki neuspeh pa da se nekom otvore oči.
n

nepravda 123

pre 8 meseci

Imale 7 dana pauze od maja.Mogla je država da im plati kvalifikacije u Beogradu.Zaslužile su.Kad već nisu imale doček nakon srebra kao kosarkaši.
i

istina i samo istina

pre 8 meseci

Sram da vas bude sto napadate Maju. Tijana ne moze da igra bez Maje. Videli smo u klubu sa drugim tehničarima kako igra. Ok mozda ne igra najbolje ali je i dalje vrhunski tehničar. I ja da sam trener pre bih verovatno i Maji u losoj nego bilo kojoj drugoj u vrhunskoj formi. Dovoljno je samo 1 dobar ludacki potez Majin i preokrene ceo meč kao protiv Holandije na EP. A kako je Maja igrala protiv Kanada. Sto se svi pozivate na proslo SP. Svako takmičenje je priča za sebe. Zasto ste ubedjeni da bi Drča da je bila startna na EP odigrala kao prosle SP. To je sport. Drča je npr bila očajna protiv Holandije u drugom setu. Zasto mislite da Maja misli da je nezamenljiva pa i sama je rekla da reprezentacija moze bez nje kao sto moze i bez Tijane. Osvojile su Ligu nacija bez Tijane. Reprezentacija je i pre 2014 godine kada se Tijana pojavila osvajala medalje tako da nemojte lupati.
V

Videli smo

pre 8 meseci

Kako nemoze bez Maje i 2017 i 2022 osvojismo zlata “peške” nismo se ni oznijili posteno!!!! A sto se tice kluba? Jesi ti gledo proslu sezonu Maja masakrirala Tijanu ubedljivo naj losija njena klubska sezona. Medalju u Parizu mozemo osvojiti jedino ako nagovore Drču da se vrati za Olimpijske igre! A Maja ostane kuci da se izleci od “misterioznih” virusa.
N

Nnnnnnn

pre 8 meseci

Uz duzno postovanje al ne lupetaj. Maja ocajno odigrala u Eczacibasiju a i sad u reprezentaciji. Masakrira Tijanu kako stigne. Uz duzno postovanje Maji al ona vec oar godina igra na ime i staru slavu.
O

OI i stranac

pre 8 meseci

Sp kup 2015 Japan kvalifikacije 10 pobeda i 1 poraz za 12 dana.Uzeli srebro.Pa Bronzu na EP 2015.Otišli u Rio.Igrali finale.Dva puta u Japanu i dva puta u Kini a jednom u Poljskoj su igrale kvalifikacije devojke .Muškarci takođe od 1995 po celom svetu.Košarka i M i Ž ima zadnje 2 godine domaćinstvo igraju u Srbiji.Odbojka se šalje na kraj sveta svake kvalifikacije 30 godina.Da li je moguće da nikada nismo bili domaćin.Te kvalifikacije su jedan ugovor nekog košarkaša u Srbiju stranca naravno.Ispada da je bitniji neki staranac u košarci u klubu u BG od plasmana odbojke na OI.
t

tradicija SRB

pre 8 meseci

Neko to od gore placa sve...KoŠaRkA je brend odbojka mali sport u Srbiji.Nakon zlata na OI 2000 nakon svih titula na evropskom i nakon zlata na Svetskom nakon osvajanja svetske lige i nakon svih medalja u zadnjih 30 godina ništa se nije i ništa se neće promeniti za odbojku.U Srbiji se ona prati tokom leta kada igra reprezentacija i kraj.I to od polufilana...Košarka se ovde voli to je razlika.Odbojka kao sa marsa da je pala.Da se teoretski odbojka desi Danskoj zemlji rukometa ili Španiji zemlji košarke isto bi bilo kao što se desilo Srbiji zemlji košarke.Pogledjte Nemačku uzeli zlato u košarci jedan dan u medijima i cao.Zemlja fudbala.Ovde je košarka od stare Juge brend i nema mesta za ostale.Mnogi će da slave ako ne odemo u Pariz.Trn u oku svima je odbojka...

davidvojteh6@gmail.com

pre 8 meseci

Ali bas je zanimljivo da svake godine i kod muškaraca i kod žena domaćini takmicenja su ili Italija ili Poljska samo oni uvek.
A

Aqa

pre 8 meseci

Ništa one nisu zakoplikovale, dobiju preostale dvije i to je to.
S

Sova gleda sve

pre 8 meseci

Nama igrač koji je bio u Lajkovcu do pre 3 meseca najbolja posle Tijane.Šta očekujemo.
M

Mare Patika

pre 8 meseci

Muškarci ce otici pre devojaka zbog rang liste.Smešno zvuči ali je tako.Kod njih će svi koji trebaju na kvalifikacijama otići.Oni treba da ostanu 9 i idu.Ako ne prođu sada devojke morace da igraju sve od 1 turnira LN 2024.A to je kidanje i da pobeđuju sve.Gvideti idi uzmi LIgu šampiona koja nas ne zanima mani se Srbije.
M

MarkoSVE

pre 8 meseci

Ide 5 reprezentacija po LISTI FIVB. Mi ne možemo biti ispod 6 mesta FIVB, šta god da uradimo u ligi nacija ( i šta je problem ako se igra JAKO liga nacija kao PRIPREMA za OI ????? ). Bukvalno nema ni promil šanse da ne odemo na OI, naprosto morale bi ekipe poput Turske, Italije, USA da ne prodju ove kvalifikacije što je već sada nemoguća misija.
g

gde su sad

pre 8 meseci

Oni koji su pisali da Gvideti nije imao ekipe do sada kada su reprezentacije u pitanju a da će sa Sebijom uzeti sve i EP i OI.Da Santareli neće nista uraditi u Turskoj.Ja napisah u julu Srbija sa ovim trenerom neće biti prvak evrope.On samo može uzeti LŠ gde do polufinala nema jake utakmice.Ovde sa reprezentacijom nema šanse sem na evropskom.I dalje to mislim.Za 25 godina rada u reprezentaciji sem evropskog on nema medalje sa OI i SO.25 godina .Da nije promenjen sistem gde imamo šanse zbog rang liste on trener luzer kada su reprezentacije u pitanju ne bi Srbiju svetskog šampiona iz 2022 bez poraza odveo na OI.Pre tiga smo 4 puta bili uzastoono na OI .Njemu sve na dušu.Kolaković je za njega doktor odbojke.Evropski šampion koji je 3 puta odveo ekipe na OI i trener sa medaljom na SP.To Gvideti može da sanja.Nije trener za reprezentaciju.Kraj i tačka.Isto bi bilo da je ostao u Turskoj i da vodi Italiju ili Brazil ITD UOSTALOM ITALIJANI GA NAIBOLJE ZNAJU.DOBIO BI ŠANSU DA VREDI.
d

d. g.

pre 8 meseci

Santareli ni na postolju ne bi bio da mu Turci nisu kupili Kubanku.
v

vffd

pre 8 meseci

osetio sam da nece biti lako sa ovima,pribojavao sam se poraza, iako povrsno pratim odbojku ali uvek je sa ovima bio problem , holandija mora da se dobije kako znamo i umemo
G

Gost381

pre 8 meseci

A kao Kina i Brazil se nece plasirati na OI pa ce kroz Ranking da traze prolaz? vldblk9a | 22.09.2023. U 08:48 Zato sto bas i nije tako kao sto ti kazes. Prvo izmedju 2 i 7 na listi razlika je nekih 50ak bodova, tako da se stanje menja bukvalno posle svake utakmice, npr pre danasnje utakmice Srbija je bila druga, prosto gledano amerikanke, mi ili brazil neka kiksnemo 2x i eto 7 ili 8mog mesta. Drugo, da, ide 5 reprezentacija po rankingu, ali tako sto se u tom slucaju daje prioritet reprezentacijama sa kontinenata koje nemaju ili imaju najmanje kvalifikovanih za OI, znaci Afrika sigurno bar jedno mesto, juzna amerika i azija takodje, tako da ce maksimalno ostati 2 mesta, mozda cak i samo jedno ako kina i japan kiksnu u kvalifikacijama, isto i brazil. Nije to sve tako prosto kako ti gledas, apsolutno najtezi i najsuludiji sistem kvalifikacija je u odbojci gde na svakoj OI fali najmanje 2 reprezentacije od prvih 8 na svetskoj listi.
v

vldblk9a

pre 8 meseci

Kakve veze imaju kina i brazil? Procitaj sta sam napisao. Tih 5 preostalih mesta se dodeljuje po kljucu, prvo idu kontinenti sa najmanje plasiranih sto znaci da Afrika, azija i juzna amerika sa okeanijom imaju po tom sistemu zagarantovano bar jos jedno mesto. Znaci ne gleda se bukvalno rang lista jer bi to bilo suludo, vec postoji pravilo kako se ta mesta dodeljuju. A kad si vec pomenuo brazil, nevezano za prethodnu pricu, po meni one ce tesko da budu u prve 2 jer su trenutno i turska i japan bolje reprezentacije, tako da je moje misljenje da ce one tesko da zavrse u prve 2.
M

MarkoSVE

pre 8 meseci

vldblk9a Pa ne pišeš dobro. Ajde uzmemo i ključ i odbijemo Afriku ostaje nam 4 slobodna mesta po FIVB listi. Mi NIKAKO NE MOŽEMO BITI ISPOD 6 mesta gde je sada Poljska na 7-mom mestu sa 50 bodova manje od nas ( nikakve šanse nema da se to stigne u Ligi Nacija ). Dakle, ostaje 4 mesta, a mi smo u najgoroj opciji ŠESTI. Evo jedno neka ode na Kina/Japan ( a neće ), neka ode jedno i na Brazil po KLJUČU. Ostaju DVA MESTA SLOBODNA. Ajde da računamo, USA, TURSKA, ITALIJA, Brazil se neće kvalifikovati kroz ove kvalifikacije???????? Baš niti jedna reprezentacija?????? PA će zauzeti ta dva mesta? Već sada je jasno da se to neće desiti, jer Turska/Brazil ko pobedi danas zauzima JEDNO mesto kroz kvalifikacije. Mi smo 100000000% na OI u Parizu, nema nikakve šanse da ih propustimo.
D

Dejki Nitro

pre 8 meseci

Turska prošla. Japan/ Brazil jedna od ove dve ide ( ode i jedna po ključu za kontinente ). U našoj grupi. Ako mi ne prođemo mora da ide neko od Dominikanska ili Kina ( opet ode jedna po ključu za kontinente ). USA/ Italija idu ( opet za Severnu Ameriku ode po ključu ). Dakle, kad sve sabereš oduzmeš u najgorem slučaju ti ostane DVE ekipe koje idu po FIVB. Nas Poljska; Holandija, Japan po listi ne mogu stići jer su po 50 i više poena iza nas. Apsolutno smo po svim kombinacijama već na OI u Parizu. Nije mi jasno kojim metodama računate pa pišete da smo ugroženi.
g

gost381

pre 8 meseci

Novi sistem kvalifikacija za Olimpijske igre i novi sistem takmičenja na OI 2024. u Parizu XXXIII OLIMPIJSKE IGRE 2024. Svetska odbojkaška federacija, FIVB, saopštila je novi sistem kvalifikacija i novi sistem takmičenja za XXXIII Olimpijske igre 2024, koje će se odigrati od 26. jula do 11. avgusta u Parizu, u Francuskoj. Direktan plasman na OI obezbedila je Francuska, domaćin OI, u obe konkurencije. Po novom sistemu kvalifikacija, 24 najbolje reprezentacije sa rang liste FIVB od 12. septembra 2022. za odbojkaše, odnosno 17. oktobra za odbojkašice, biće podeljene u 3 grupe sa po 8 selekcija po sistemu serpentine, a plasman na OI izboriće po 2 najbolje reprezentacije iz svake grupe. U kvalifikacijama će se igrati po jednokružnom bod sistemu – svako sa svakim, 7 kola, i po 2 selekcije će izboriti plasman na Oilimpijske igre. Kvalifikacioni turniri će se odigrati od 16. do 24. septembra 2023. u konkurenciji odbojkašica, odnosno od 30. septembra do 8. oktobra u konkurenciji odbojkaša. Preostalih 5 reprezentacija biće poznato po završetku preliminarne faze Lige nacija 2024, 17. juna za odbojkašice i 24. juna za odbojkaše. Na osnovu rang liste FIVB biće određeno još po 5 reprezentacija u obe konkurencije, a prioritet prilikom određivanja imaju selekcije sa kontinenata koje u tom trentuku nemaju kvalifikovane reprezentacije za OI, a potom najuspešnije rerpezentacije za FIVB rang liste koje se do tog trenutka nisu kvalifikovale za Olimpijske igre. Kao i do sada u sastavima reprezentacija na Olimpijskim igrama će biti po 12 igrača. FIVB je saopštio da je promenjen sistem takmičenja na Olimpijskim igrama, pa će u Parizu 12 reprezentacija biti podeljene u 3 grupe sa po 4 selekcije. Plasman u četvrtfinale izboriće po 2 prvoplasirane reprezentacije iz 3 grupe, kao i 2 najbolje trećeplasirane selekcije.
g

gost 876

pre 8 meseci

Tijana 32 poena a SRBIJA poeni bez tehničara sve zajedno32.Tako se ne dobija jači protivnik.Secam se Juzna Koreja za OI i meč za bronzu Tokijo Tijana sama skoro 40 poena ostale 25 zajedno.Ne može Buša za 2 seta 1 poen.Da li je moguće napad 7 _ 1 bez AS servisa bez bloka.Od tri krajnja napadača jedan za 2 seta ima 1 poen.To može umesto nje svaka pionirka iz bilo.kluba da napravi za 2 seta.
N

Navijač_

pre 8 meseci

čemu neka drama, devojke su na OI još od prošle godine samo da se ozvaniči, svi prate kao odbojku niko ne zna pravila takmičenja. Ovo im više služi kao turnir za uigravanje, jer nema niti teoretske šanse da ostanu bez Pariza.
m

mile na smecu

pre 8 meseci

NIje bitno da li su vec na Olimpijadi. NEMAMO IGRU. Ocajni primaci celu sezonu. Maltretiramo Boskovic koja MORA da u maltene svakom mecu, pa i protiv autsajdera, zabije 30 ili vise poena. Ne moze tako. Vecina njih NEMA SAMOPOUZDANJA. A trener im nije nasao zicu za bolju igru. Nema tim energiije od letos. Lozo se unistila igracki u Japanu. Ko je tamo uospte poslao? Trebala je ici u Italiju. Isto ce se desiti i sa malom Uzelac u Brazilu. Ako nije kvalitet, sta ova Kurtagic radi na tri takmicenja. Pa nije igrala ukupno pola seta?! Ili valja ili ne valja? Sto je Drca u drugom planu? Mili li iko da nekog novog tehnicara ili misle da je Mirkovic dovoljno dobra? Gde nam je makar kakva takva zamena za Tijanu protiv za klasu slabijih timova? itd...Ne valja ovo. Nema ni snage, ni razbovrsnosti...
v

vldblk9a

pre 8 meseci

Molim te objasni pravila, i kako su to jos od prosle godine na OI? Pravila su prilicno jasna, budi u prve 2 i Ides na oi, ili se nadaj da ce se sve poklopiti pa ces otici po FIVB Rangu odakle ide jos 5 reprezentacija, gde su sigurna mesta azija, afrika i juzna amerika, ostaju u najboljem slucaju jos 2 mesta, u par navrata je ostajalo samo jedno, pa ti sine garantuj da ce u tom momentu se sve poklopiti da to bude Srbija ili npr Poljska. Realno mislim da ce srbija zavrsiti u prve 2, dominikana i njihov visok blok jednostavno ne odgovaraju nasoj reprezentaciji i uvek cemo imati problem sa takvim timovima, treba nam jedna pobeda jos i realno to ce biti dovoljno za neko od prva 2 mesta.
i

imamo zamenu

pre 8 meseci

Ana je zamena sa 33 godine...Starija 6 godina od Tijane..Zna Gvideti.On se pita.
v

vldblk9a

pre 8 meseci

Ja nisam pricao o nama vec o sistemu, tj da se ne gleda prvih 5 vec da postoji kljuc kako se dele ta mesta. Sto se tice nas ja mislim da cemo biti sigurno u prve dve ekipe i da nam za to treba jos samo jedna pobeda.
M

MarkeDJANIV

pre 8 meseci

Zašto neko ne napiše da su devojke 100% na Olimpijskim igrama. Pošto sa kvalifikacionog turnira idu 2 reprezentacije na OI što je tačno, ali je isto tako tačno da idu i 5 ekipa po LISTI FIVB koje se nisu kvalifikovale kroz kvalifikacijske turnire, a gde su naše devojke 4 na listi. Sabereš 1+1 i vrlo jasno dobiješ OLIPIJSKE IGRE.
v

vldblk9a

pre 8 meseci

Zato sto bas i nije tako kao sto ti kazes. Prvo izmedju 2 i 7 na listi razlika je nekih 50ak bodova, tako da se stanje menja bukvalno posle svake utakmice, npr pre danasnje utakmice Srbija je bila druga, prosto gledano amerikanke, mi ili brazil neka kiksnemo 2x i eto 7 ili 8mog mesta. Drugo, da, ide 5 reprezentacija po rankingu, ali tako sto se u tom slucaju daje prioritet reprezentacijama sa kontinenata koje nemaju ili imaju najmanje kvalifikovanih za OI, znaci Afrika sigurno bar jedno mesto, juzna amerika i azija takodje, tako da ce maksimalno ostati 2 mesta, mozda cak i samo jedno ako kina i japan kiksnu u kvalifikacijama, isto i brazil. Nije to sve tako prosto kako ti gledas, apsolutno najtezi i najsuludiji sistem kvalifikacija je u odbojci gde na svakoj OI fali najmanje 2 reprezentacije od prvih 8 na svetskoj listi.

Bojan Urosevic

pre 8 meseci

Pa nije Tako u Odbojku posle svaki poraz padas na rang listu a I prednost po rang listu imaju ekipe sa kontinenta Koji do tad I'ma najmanji broj ekipa Evropa mozda Tako dobije samo jedno mesto
M

MarkeDJANI_

pre 8 meseci

*vldblk9a Ako ne odemo mi ide Kina. Azija nema norme onda. Brazil ide 99% ili Japan ( opet Azija ne ulazi u onih 5 ). Ostane Afrika kao 1/5 koje će da uzmu tu normu, i eventualno Brazil (koji je ispred nas na lisiti pa nas nekači ) ako se loše poklopi, dakle 2/5. ostaje još sigurna TRI mesta ekipa koje nisu kvalifikovane. Od ekipa koje nam mogu napraviti problem su: Italija, Kina, Turska, USA i Brazil. Poljska je DALEKO iza, nema nikakve šanse da nas pretekne. Dakle opet ponavljam Srbija je 100% na OI igrama, jedino da ovih 5 ekipa koje sam nabrojao se ne kvalifikuju kroz kvalifikacione turnire što je naravno već sada iluzorno i uzimati u obzir.
I

Irena irena

pre 8 meseci

A zasto ne pustis i Blagojevic da igra, Zubo vidis li ti ovo
n

nanas

pre 8 meseci

Kada sam nakon 10 utakmica na klupi gvidetija,ovde napisao da ga treba terati sto pre jer je covek gubitnik i jer se vidi da ce nas ukanaliti,ovde su mi porucili da idem pratiti kriket i balet,spominjuci vakifbank,njegovu genijalnost itd...a sad se svi raspistoljili ovde
B

Brundo

pre 8 meseci

To je zato sto ovde ima dosta navijaca i botova koji komentarisu a ne poznaju materiju.Istog dana kad je Gvideti postao selektor napisao sam da se obrisemo od uspeha sa njim.Ovaj mec danas nisam ni gledao.Bilo je dovoljno samo na dva minuta da pogledam statistiku meca i da zakljucim o cemu se radi.Sve ovo sto se dogadja sam video jos pre 8-9 meseci.Los izbor je napravljen njegovim angazmanom i to je doslo na naplatu gotovo odmah u Ligi Nacija.Tu je uprskao.Pa je onda uprskao u finalu EP.A kako stvari stoje uprskace ili u kvalifikacijama za OI ili na OI.
M

Maniiiiii

pre 8 meseci

Smeniti ovog coveka i naci selektora ne zelim vise da gledam besnu facu Tijane Boskovic kad gubimo od pacera nekih. A ovaj pod ruku sa Majom i paljba. Njihov ego ce doci glave sve, videli smo da se bez Maje i te kako boze prosle godine tako da poz. Hvala za sve u proslosti ali od proslosti i stare slave se ne zivi. On i njegove izmene, sramne covek 51.godinu toliko dugo trener ne zna da vodi utakmicu. UZAS.
G

Gvideti

pre 8 meseci

će da nas ukanali,on nešto poput Igora Kokoškova kada je bio naš selektor...
E

Ehhh

pre 8 meseci

Eh sad postaviti pitanje da li maja previse forsira tijanu, ili je to jedini nacin da dobijamo jer ostale nisu u stanju da prolaze.. vidim i mina i busa imaju neke steznike dosta naporna sezona… nadam se da ce se ovo zavrsiti dobro, bas smo zakomplikovali… Lozo nije ni 50% prosle godine, jovana stevanovic dobra samo u bloku.. sta je sa drcom? Iz porodicnih razloga ne igra, a za 2 dana dosla u fener?
S

Saaaaaaaa

pre 8 meseci

Ne igra iz razloga 1.Gvideti pod 2.Maja, nece zena da greje klubu. Egoista i kad Maja ne igra dobro drzi je makar i izgubili meč. Maja ocigledno misli da se bez nje ne moze, a prosle godine dokazano da se moze.
M

Molim moderaciju da mi pusti ovaj komentar

pre 8 meseci

Zašto Hena Kurtagić jedina ne peva himnu?
B

Brundo

pre 8 meseci

Zato sto bi je bila sramota kad dodje u Novi Pazar posto je odatle.Novi Pazar je mahalska rekla-kazala sredina.Ni Adem Ljajic iz istog razloga nije pevao himnu.
v

vdv4r5

pre 8 meseci

to odmah treba napolje idi pa igraj za tursku
S

Sta se desilo

pre 8 meseci

Dominikana koju smo redovno dobijali, i to 3-0 (ne racunam poraz u ln 2018,2019 jer su igrale juniorke) pobedi nas 2 puta u najjacem sastavu? Sta se desava?
N

Nnnnnnnnnn

pre 8 meseci

Maja definitivno misli da ova reprezentacija ne moze bez nje, al i te kako moze. Ovaj covek sa njegovim i Majinim egom ce nas zakopati do dna. Cele godine igra je ocajna gubimo setove od Madjarica Cehinja Bugarki ne znam ni ja koga, Dominikana nas dobija 2.put ove godine prosle godine smo ih razvalili 3:0 na svetskom. On i njegove izmene i gluposti, Maja sa 80 lopti za Tijanu mislim da je Tijani svanulo sto Maja ode za Italiju da joj dusu ne uzima i u klubu u Turskoj. Sve u svemu daj Boze da ovaj ode pre Olimpijade.
m

ma da bre to

pre 8 meseci

Vracaj terzica ili zovite kovaca da spasi sto se spasiti moze.
A

Antiga??

pre 8 meseci

Mislim da bi i antiga bio dobar trener za ove devojke.. ali svakako da ni devojke nisu u formi ove godine, sve igracice igraju na slabijem nivou. Slabe sezone u klubovima su uzele maha- busa ptt 12. Mesto, lozo presedela pola japanske lige, jovana se celu sezonu nije nasla sa oro, mina popovic osrednja u galati.. pusic nadje klub u minut do 12. bjelica ni u rumuniji nije bila u top 5 poentera lige.
g

gvodeti odlazi!

pre 8 meseci

Lice Tijane Boskovic posle meca, bes i umor, govori samo jedno . da joj je svega dosta, Napokon.Ona jedina moze da otpusti Gvidetoja. Realno, Nema prijema celu sezonu. Srednjake smo pogubili usput. Gvideti ne verije vecini igracica. Izmene su posledica svega toga. Dogurali smo dotle da vise ni 30 poena Tijane nije dovoljno treba da zabija po 40-50? Busai Lozo treba da se zapitaju kako igraju i na lice na terenu.+
s

sale brat

pre 8 meseci

Dokaz da ne mozes sa istim timom 3 velika takmicenja da izguras bez svezine iscedjene skroz
N

Neće pa neće

pre 8 meseci

S tim što mi nismo igrali veći deo LN sa ovim timom. A i Turkinje su pokazale da je itekako moguće uzeti i LN i EP. Kao i Poljaci uostalom.
B

Brundo

pre 8 meseci

Tijana Boskovic 32 poena i opet poraz.Uzelac 12.Nije lose ali malo.Lozo samo 8.Busa 1 poen.Da se prekrstim i levom i desnom rukom.Jos jedan poraz na Gvidetijevu dusu.Koliko li ce jos da ih bude?Videli ste sta pisem, nase odbojkasice za protivnika nemaju samo druge reprezntacije nego i Djovanija Gvidetija.
B

Brundo

pre 8 meseci

Osetio sam ovo.Kad se ove kvalifikacije zavrse, a ostala su jos dva meca, Gvideti mora da dobije otkaz.Ponovo on drzi Maju u igri kad joj ne ide.Ponovo ego do plafona.Ponovo njegova tvrdoglavost.I ponovo poraz od jedne nedisciplinovane reprezentacije.Ovo se Terzicu ne bi desilo.Nema sansi.Odlazi Djovani.Drzi se tvog Vakifbanka i uzivaj.