Dušan Nikolić u napadu (©Nemanja Vasiljević)
Dušan Nikolić u napadu (©Nemanja Vasiljević)

Zvezda prva ide u finale! Karađorđe se probudio iz lepog sna, crveno-beli nastavljaju put ka tituli

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.04.24. | 20:37

Momci sa Marakane slavili u Topoli i tako završili polufinalnu seriju u dva meča

Prvi finalista prvenstva Srbije za odbojkaše je Crvena zvezda! Preživeli su crveno-beli maraton na Banjici pre tri dana protiv Karađorđa, a onda danas nešto lakše slavili na gostujućem terenu i plasirali se u veliko finale - 3:0 (25:20, 27:25, 25:21).

Poslednji put za titulu su igrali 2019. godine, a šampionski naslov čekaju još od 2016. Sada će imati priliku da prekinu dugačak post...

Izabrane vesti

Protivnika će morati da sačeka, jer je Radnički savladao Partizan u Beogradu i obezbedio majstoricu.

Prvi obračun protiv Karađorđa Crvena zvezda jeste dobila na domaćem terenu, ali je Banjica više ličila na Topolu, zbog velikog broja gostujućih navijača. Znali su crveno-beli šta ih čeka večeras, došli su sa ciljem da završe seriju... I to su i uspeli.

Posle tri vezana meča u pet setova od starta plej-ofa odbojkaši koje sa klupe vodi Neven Majstorović više nisu imali aduta da još jednom slome favorita. Pretili su i na ovoj utakmici, ali to nije bilo dovoljno da uzmu set i produže borbu.

Kada je Zvezda prelomila drugi period u neizvesnoj završnici čini se da je tada odlučila i pitanje pobednika. Posle propuštenih set lopti, Karađorđe više u trećem setu nije uspeo da se vrati.

Dušan Nikolić je i ovog puta bio najraspoloženiji akter, zabeležio je 19 poena, uz čak 60 odsto realizacije (30-18 napad, jedan blok). Veoma dobru partiju prikazao je Ahmed Omar, koji se zaustavio na 16 poena (18-13, 72 odsto napada, tri asa). Po sedam poena su imali Nikola Žugić i Aleksandar Stefanović.

U poraženom taboru najbolji je bio Miloš Nadaždin sa 13 poena, Miloš Vemić je stao na devet.

Karađođe se večeras probudio iz lepog sna i završio misiju za ovu sezonu, a Zvezda nastavlja put ka tituli. Čeka je još jedna teška prepreka.

POLUFINALE PLEJ-OFA ZA ODBOJKAŠE

Karađorđe - Crvena zvezda 0:3 (prvi meč 2:3)

Partizan - Radnički 2:3 (3:2)

***serija se igra na dve pobede


tagovi

OK Crvena ZvezdaSuperliga Srbije u odbojciOK Karađorđe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara