Odbojkaši Radničkog (©CEV)
Odbojkaši Radničkog (©CEV)

Živ je Radnički! Neverovatan preokret protiv Partizana, igraće se majstorica

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.04.24. | 22:29

Kragujevčani nisu još rekli poslednju reč...

Preživeo je Radnički drugi duel sa Partizanom, igraće se majstorica u Kragujevcu!

Izabranici Alekse Brđovića bili blizu eliminacije, ali su na neverovatan način uspeli da dobiju dramatični taj-brejk i produže polufinalnu seriju - 3:2 (21:25, 25:16, 25:20, 19:25, 17.15).

Izabrane vesti

Treći i odluujući duel na programu je u četvrtak u "Jezeru", a u tom meču teško da će neko imati ulogu favorita...

Vodili su crno-beli u taj-brejku i tri razlike u dva navrata, ali su gosti režirali preokret i izborili pobedu koja ih ostavlja u životu. Nisu se predavali ni kad je delovalo da Partizan drži sve u svojim rukama i ide ka finalu.

Do poslednjeg stepenika već je stigla Crvena zvezda koja je u dva meča izbacila Karađorđe. Protivnika će morati da sačeka još tri dana.

Dobili su crno-beli maraton u Kragujevcu, samim tim u boljem raspoloženju dočekali drugi duel pred svojim navijačima. Razigrani i motivisani Janićevi momci započeli su večerašnju utakmicu. Mancano je uspešno dirigovao igrom, a saigrači su demonstrirali napadački kvalitet... Dobro se držao i Radnički do sredine seta, ali se Partizan odlepio u najbitnijem trenutku. Otišao je na 21:17 i tako olakšao sebi završnicu. Protivnik nije uspeo da još jednom da se približi, a crno-beli su dobili prvi set rezultatom - 25:21.

U nastavku su Kragujevčani pokazali nivo igre koji ih je doveo do druge pozicije u ligaškom delu. Pojačali su servis, pritom su bili i veoma prezicni. Posebno je u tom elementu dominirao dizač Ivan Kostić, koji nije imao milosti prema bivšem klubu. Preuzeli su inicijativu i polako počeli da menjaju sliku na semaforu. Preokrenuli su na 2:1 za njih i došli na korak do trijumfa.

Tad je Partizan video da nema šale, da mora ozbiljnije. Uhvatio je dobar zalet u četvrtom setu i spremno dočekao peti. Sve je išlo po Janićevom planu i u taj-brejku - vodili su u dva navrata po tri razlike, posle i 12:10, ali su dozvolili da im padnu neke lake lopte, posle kojih se rival potpuno podigao i odleteo do trijumfa. Nosio je na leđima tim Ivanković, pratio ga je i Krastev, a na kraju je u najvažnijim trenucima sjajan bio Stoilović.

Kao najefikasniji u pobedničkom sastavu meč je završio Dejvid Krastev sa 24 poena. Ivanković je imao 23, a Filip Stoilović 14. Dizač Ivan Kostić je zabeležio čak osam - šest as servisa i po jedan napad i blok. Mirko Radević i Nikola Goić su stali na pet.

U poraženom taboru Luka Tadić je upisao 19 poena, Lazar Marinović 18, Milija Mrdak 12, a Novica Bjelica deset.

POLUFINALE PLEJ-OFA ZA ODBOJKAŠE

Karađorđe - Crvena zvezda 0:3 (prvi meč 2:3)

Partizan - Radnički 2:3 (3:2)

***serija se igra na dve pobede


tagovi

OK PartizanOK RadničkiSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara