Anton Bukilić (©Starsport)
Anton Bukilić (©Starsport)

Zvezda smenila Bukilića, potraga za trenerom

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.10.23. | 10:25

Posle poraza od Partizana, promene u Ljutice Bogdana

Poraz u večitom derbiju od Partizana u subotu (27:31), što je bio četvrti u nizu za crveno-bele rukometaše, upalio je alarm u Ljutice Bogdana. Sezona je krenula loše po Crvenu zvezdu, borba za opstanak visi kao Damoklov mač nad nekadašnjim šampionom, pa je moralo nešto da se menja.

Ceh je platio trener Anton Bukilić koji je smenjen sa Zvezdine klupe. Uprava Beograđana sada je u potrazi za novim trenerom. Do imenovanja novog kormilara treninge će voditi dosadašnji Bukilićev pomoćnik i trener juniorskog tima, mladi 30-godišnji stručnjak Nikola Jocić. Već za dva dana crveno-bele rukometaše očekuje u Šumicama duel sa Ubom, novajlijom u ligi. Pobeda je imperativ za Zvezdu.

Izabrane vesti

Osim Bukilića, klub je napustio i desni bek Nikola Grubić, koji nije opravdao očekivanja. Odigrao je Novosađanin tri meča i dao samo jedan gol u crveno-belom dresu. Krajem avgusta je stigao iz luksemburškog Didelanža.

Crveno-beli su i u novu sezonu ušli skrhani finansijskim problemima. Nosioci igre su otišli, dovedena su skromna pojačanje prethodnog leta. Nije se najavljivala borba za vrh srpskog rukometa i Evropu kao prošle sezone, ambicije su bile skromne, ali niko nije očekivao ovako loš početak sezone.

Opravdanje može da bude i težak raspored na startu šampionata. Duel sa Vojvodinom, a posebno sa Dinamom iz Pančeva i kragujevačkom Radničkim u Šumicama na startu sezone, kao i u večitom derbiju na Banjici, pokazali su da Zvezda ima skroman tim, preslab za renome kluba koji je godinama u krizi. Poslednja titula je osvojena davne 2008. godine, kada je sadašnji direktor Nenad Peruničić na terenu predvodio klub iz Ljutice Bogdana.

Crvene zvezde je letos dovela osam pojačanja, golmane Nikolu Radovanovića i Miloša Kovačevića, pivotmene Dušana Andrejevića i Borislava Urtu, igrača na spoljnim pozicijama Nikolu Grubića, Nemanju Đuraškovića i Aleksandra Pavlovića i krilo Nikolu Jelisića. Klub su napustili Mirko Đurović (Benidorm), Uroš Simić (Metaloplastika), golmani Nikola Perić (Radnički Kragujevac), Dimitrije Jelić (Partizan) i Janko Gemaljević (Tikveš Kavadarci), Andrija Alavanja (Ub) i Rotem Segal (Bijer).

Prošle sezone, Zvezda je bila sedma. Na polovini šampionata došlo je do odlazaka nekoliko iskusnijih igrača, pa je sa pete pozicije skliznula na tek sedmu. Videlo se tokom proleća da crveno-beli ne mogu do prva četiri mesta i plej-ofa.



tagovi

RK Crvena zvezdaRukometna superligaAnton BukilićNenad Peruničić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara