Radost reprezentativaca Holandije (©Reuters)
Radost reprezentativaca Holandije (©Reuters)

Holandija od Katara pravi najgoreg domaćina Svetskog prvenstva ikada

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.11.22. | 12:34

Grupa A: Lale imaju zicer za plasman u osminu finala, oproštaj domaćina

Holandija treba da napravi poslednji korak ka sigurnom i očekivanom prolasku u osminu finala Svetskog prvenstva. I to ne bi trebalo da bude težak zadatak, jer joj je potrebno samo da osvoji bar bod protiv do sada neimpresivnog Katara. Ma šta neimpresivnog, očajnog. Međutim, ako izabranici Luja van Gala žele da uđu u nokaut rundu sa prvog mesta Grupe A, biće im neophodna pobeda kako bi izbegli osvrtanje na preostali susret između Ekvadora i Senegala.

Sve u svemu, Oranje ide dalje ako pobedi ili odigra nerešeno sa Katarom. Može i porazom od domaćina da obezbedi osminu finala, ali pod uslovom da Ekvador izgubi većom razlikom od Senegala. Ako Ekvador odigra nerešeno, Lale mogu sebi da priušte poraz od gola razlike.

Izabrane vesti

Četvrti put Holandija igra protiv domaćina Svetskog prvenstva i dosadašnji rekord joj je negativan. Dva puta je Oranje poraženo 1974. i 1978. u finalima protiv Nemačke i Argentine, a 2014. u meču za treće mesto slavilo je protiv Brazila. Svi su bili različitog kalibra od Katara i zato se očekuje da Holanđani poprave učinak protiv domaćina.

16.00: (1,23) Holandija (6,75) Katar (15,0)

Ruku na srce, Holandija na prvi pogled svakako nije bila uvučena u neku posebno složenu grupu. Međutim, u uvodna dva okršaja Van Galovi momci uopšte nisu ubedili javnost da su dominantni alfa mužjaci. Protiv Senegalaca su "porodili" pobedu, a zatim odigrali remi sa Ekvadorcima.

"Sve smo procenili. Definitivno nismo dali najbolje od sebe. Moramo i možemo da budemo mnogo bolji", rekao je Dejli Blind.

Lale imaju statistiku na svojoj strani. Na primer, dobile su sve četiri utakmice protiv azijskih timova na Svetskim prvenstvima. Pored toga, Holanđani su samo jednom izgubili poslednju grupnu utakmicu u istoriji turnira, i to protiv Škotske 1978. godine. Pored toga, Oranje je trenutno u seriji od 17 međunarodnih utakmica bez neuspeha.

Što se kadrovske situacije tiče, Memfis Depaj bi posle preležane bolesti mogao da se nađe u startnoj postavi prvi put na ovom Svetskom prvenstvu, dok je Noa Lang neizvestan.

Organizator ovog prvenstva je nesumnjivo zamislio šareniju bajku. Ipak, ispostavilo se da je to više priča kakvu bi, tužnu i sumornu, napisao poznati danski pisac Hans Kristijan Andersen.

"Za nas je posao ovde završen, ali fudbal nije. Želimo da steknemo više iskustva i da budemo bolje pripremljeni za buduće obaveze. Hteli smo da pokažemo šta možemo na terenu i uspevali smo da se suprotstavimo Senegalu pristojno. Imamo veoma težak obračun protiv Holandije i nameravamo da se suočimo sa njim", rekao je selektor Katara Feliks Sančez.

Već znamo da su Azijati, kao drugi domaćini posle Južne Afrike 2010. godine, ispali već u fazi po grupama Svetskog prvenstva. Dakle, radi se o tome da će Katar želeti da se dostojno oprosti.

Domaćin Mundijala nikada nije izgubio sve tri utakmice u grupi, pa stoga Kataru preti istorijski negativan rekord. Pored toga, izabranici

Feliksa Sančeza

su već primili pet golova.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara


------------

SVETSKO PRVENSTVO – 3. KOLO


Utorak

Grupa A

16.00: (2,55) Ekvador (3,20) Senegal (3,15)

16.00: (1,23) Holandija (6,75) Katar (15,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Katar2022reprezentacija Holandijereprezentacija KataraSvetsko prvenstvo 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara