Alkaras 56. pobedom u sezoni otvorio Masters u Parizu, maraton Ože Aljasima od tri i po sata

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.11.22. | 18:13

Španac savladao Nišioku, Kanađanin došao do 14. uzastopne pobede posle preokreta protiv Imera

Rutinsko otvaranje pariskog mastersa prvog tenisera Sveta Karlosa Alkarasa. Na putu mu se našao Japanac Jošihito Nišioka, a Španac ga preskočio za 73 minuta i sa 2:0 (6:4, 6:4). Tinejdžer kojem putevi mogu da se ukrste sa Novakom Đokovićem tek u finalu turnira u francuskoj prestonici, došao je do čak 56. pobede u sezoni u kojoj je osvojio pet turnira i preuzeo teniski tron.

Ispalio je Španac okruglo 30 vinera protiv 38. tenisera sveta, prvi servis ga je odlično služio i Nišioka nije imao šanse. Jeste Japanac uspeo da vrati brejk koji je dozvolio rivalu u petom gemu prvog seta, ali je Alkaras ponovo pojačao i priveo prvi deo igre u svoju korist. U drugom su se serveri držali do celih osam gemova, a Nišioki je u završnici seta zadrhtala ruka pa je tinejdžer iskoristio priliku da mu još jednom oduzme servis i potvrdom brejka u narednom gemu okonča meč.

Izabrane vesti

Alkaras u osmini finala čeka boljeg iz duela Grigor Dimitrov - Fabio Fonjini, a do najboljih 16 stigao je i Feliks Ože Aljasim posle neverovatnog maratona sa Šveđaninom Mikaelom Imerom. Preko tri i po sata trajala je bespoštedna borba koja je na kraju pripala Kanađaninu i to posle preokreta - 1:2 (7:6, 4:6, 6:7).

Publika u Bersiju videla je popriličan broj maratonskih gemova, dva taj-brejka i gomilu nadigravanja na mreži. Zanimljivo, Ože Aljasim je materijalizovao čak četiri od pet brejk lopti, dok je Imer propustio 14 od 17 šansi da oduzme servis rivalu.

Na kraju je na kvalitet Kanađanin prelomio meč došavši do 14. uzastopne pobede. To je trenutno najduži niz u konkurenciji aktivnih tenisera, a priliku da ga produži imaće protiv boljeg iz duela Žil Simon - Tejlor Fric.



tagovi

Karlos AlkarasFeliks Ože Alijasim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara