Karlos Alkaras (Foto: AFP)
Karlos Alkaras (Foto: AFP)

Alkaras preokretom započeo odbranu krune, čeka ga rival protiv kojeg ima negativan skor

Vreme čitanja: 1min | sub. 09.03.24. | 05:41

Španac izgubio prvi set protiv Matea Arnaldija, pa ga počistio u naredna dva

Bez prevelike drame, ali teže nego što se očekivalo Karlos Alkaras je započeo odbranu krune u Indijan Velsu. Španski teniser plasirao se u treće kolo mastersa u Kaliforniji pošto je u svom prvom meču na turniru posle preokreta savladao Matea Arnaldija - 2:1, po setovima 6:7, 6:0, 6:1.

Očekivalo se da će povreda zgloba zbog koje je propustio turnir u Rio de Žaneiru ostaviti traga u igri 20-godišnjeg Španca, ali ne i da će protiv 40. tenisera sveta, kojeg je u pre pola godine počistio u osmini finala Ju Es opena provesti više od dva sata.

Izabrane vesti

Ipak, 23-godišnji Italijan iznenadio je igrom na startu meča i uspeo da dođe do seta protiv Alkarasa, koji prošle godine na putu ka tronu rivalima nije prepustio niti jedan.

Mogao je Španac i ovog puta da izbegne dodatni posao, sredinom prvog seta napravio brejk, ali mu je već u narednom gemu Italijan uzvratio istom merom, a onda u taj-brejku došao do vođstva.

Ipak, ispostavilo se da je to bilo sve od Arnaldija. Učenik Huana Karlosa Ferera u nastavku meča dodao je gas, prepostuvši protivniku jedan jedini gem, te će u narednoj, trećoj rundi, odmeriti snage sa Feliksom Ože Alijasimom, protiv kojeg ima negativan skor. Španac je dobio samo poslednji od četiri međusobna susreta sa Kanađaninom. Zanimljivo, bilo je to na istom ovom turniru prošle godine u četvrtfinalu.


tagovi

Karlos AlkarasATP Indijan Vels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara