Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Atomski sleva: Rim je Đokovićev, red je na Rolan Garos!

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.09.20. | 19:06

Svaka čast Dijegu Švarcmanu, ali zna se ko je najbolji na svetu

Oficiri su svojevremeno tako komandovali vojnicima. Atomski sleva ili sdesna i regruti su morali da se bace u stranu. Oni koji su služili vojsku neretko će reći da je komandirima to samo bio način da te potope u obližnju baru. A u finalu Mastersa u Rima Novak Đoković je u šljaku uvaljao “atomskog mrava“ svetskog tenisa, Argentinca Dijega Švarcmana, koji je zaista pružio otpor za svaku pohvalu, ali nije mogao više od toga – 7:5, 6:3 za srpskog tenisera!

I 36. Masters titula za najboljeg na planeti, koji je tako oborio i rekord Rafaela Nadala. Samo nekoliko sati pre no što će i zvanično prestići Pita Samprasa po broju nedelja na prvom mestu ATP rang liste (287). Ispred je samo Rodžer Federer sa 310 nedelja, čini se ipak da je samo pitanje meseca kad će i on pasti, kao što je danas pao Švarcman.

Izabrane vesti

Još jednom, svaka čast Argentinsu na svemu što je danas prikazao. Da se svaki turnir igra na šljaci nema nikakve sumnje da bi on bio u TOP 10 na svetu. Pošteno je danas namučio najboljeg na svetu, osvojio tri prva gema, dva na Đokovićev servis, ali ako neko nije bio ubeđen da je glava razlog zbog kojeg je Novak nedodirljiv mogao je još jednom da se uveri.

Kad je teško, kad drugima glecaju kolena i tresu se ruke, baš tad Đoković igra svoj najbolji tenis.

Nisam igrao najbolji tenis ove nedelje, ali sam bio na najboljem nivou kad sam morao da budem“, rekao je Đoković posle svog 52. Masters finala.

Novak Đoković (©Reuters)Novak Đoković (©Reuters)

Nadal je igrao 51, Federer 50. Đoković je osvojio 36, Nadal 35, Federer 28. Tek kao prilog u raspravi o tome ko je najbolji svih vremena. Jedino što još drži Federera jeste tih 20 grend-slem titula, mnoge je uzeo pre no što je dobio pravu konkurenciju, ali sledeće nedelje ide Rolan Garos i videćemo da li će ta razlika ostata na snazi.

Što se tiče večerašnjeg finala, odlučeno je ono kad je trebalo biti jak u glavi, a u oba seta je, očekivano, Švarcman bio taj koji je poklekao pod pritiskom. I u prvom setu, a i u finišu drugog, koji je takođe počeo brejkom Argentinca samo da bi Đoković rešio meč osvojivši 12 od poslednjih 14 poena.

Stigao je tako do 81. titule u karijeru, pete u kalendarskoj 2020, godini u kojoj je Đoković zvanično dobio 31 meč i izgubio samo onaj jedan. Onaj sa Pablom Karenjo Bustom kada je diskvalifikovan zbog toga što je nehotice lopticom pogodio linijskog sudiju.

Jeste ova sezona bila skraćena, ali zastrašujuće zvuči podatak da je Đoković suštinski neporažen, a već smo na kraju septembra. Taj jedini poraz naneo je sam sebi, ali ako je neko pomislio da će on sebi dozvoliti da ga tako nešto slomi – grdsno se prevario. Ide Rolan Garos, ide Đoković po 18. titulu. Pa nek je i Rafin Rolan Garos.

Jer kako je to sam Švarcman rekao Novaku posle meča...

Ti su lud, toliko si dobar“.

Nemamo šta da dodamo.


tagovi

Novak ĐokovićDijego Švarcman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara