Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đoković: Bio sam u šoku posle US Opena, mogu još bolje

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.09.20. | 23:39

“Nisam igrao najbolji tenis, da budem iskren”, priznaje Novak Đoković

Samo jedan poraz u 2020. godini i to onaj koji je sam sebi naneo kada je nehotice pogodio linijskog sudiju na US Openu. Pre toga titula na Mastersu u Njujorku, posle trijumf u Rimu. Novak Đoković je uveren da mu je 36. Masters titula u karijeri pomogla da zaboravi ono što se desilo na Otvorenom prvenstvu SAD i pripremi ga za izazove na predstojećem Rolan Garosu.

Izabrane vesti

Nakon onoga što se desilo, jesam mentalno iskusio neke uspone i padove u poslednjih četiri ili pet dana. Bio sam u šoku”, priznaje Đoković posle pobede od 7:5, 6:3 u rimskom finalu sa Dijegom Švarcmanom i dodaje.

Ali ostavio sam to iza sebe. Nikad zaista nisam imao problem kad treba nešto da zaboravim i nastavim dalje sa životom. Bez obzira na to koliko je teško, trudim se da već sledećeg dana nadam najboljem. Posle onoga što se desilo, ovakav turnir mi je mnogo pomogao… Samo sam želeo da izađem na teren i da – ako postoje bilo kakvi tragovi svega toga – izbacim iz sebe. Zaista dobra nedelja iza mene”.

Na kraju, do titule u Rimu je stigao uz samo jedan izgubljen set, u četvrtfinalu protiv kvalifikanta Dominika Kepfera. I što je najbolje, nije čak Novak bio na svom vrhuncu.

“Iskreno, nisam igrao svoj najbolji tenis. Ne želim da budem arogantan, naravno da sam veoma, veoma zadovoljan, ali znam da mogu da ubacim i u još veću brzinu ili dve. Nadam se da ću podići nivo igre za Rolan Garos, biće tom neophodno ako želim da tamo doguram daleko. A to mi sve daje samopozdanje, apsolutno neophodno za grend slem”.

Tamo će mu naravno najveći rival biti Rafael Nadal, koga je baš Švarcman izbacio u četvrtfinalu Rima. Nadal i – sam Đoković. Jer čini se da nema nikakve dileme da smo u eri u kojoj, kad Novak igra na vrhuncu, niko ne može da mu priđe.


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara